Strategiile de promovare si dezvoltare ale firmei SC Carrefour SA

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Strategiile de promovare si dezvoltare ale firmei SC Carrefour SA.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 25 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Eusebiu Marian

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

Argument 3
CAPITOLUL 1. Strategii de promovare 4
1.1. Conceptul de promovare 5
1.2. Obiectivele și rolul promovării 6
1.3. Forme de promovare a produselor 7
1.3.1. Publicitatea 8
1.3.2. Promovarea vânzărilor 10
1.3.3. Relațiile publice 13
1.3.4. Forța de vânzare 14
CAPITOLUL 2 . STRATEGII DE DEZVOLTARE 16
2.1. Dezvoltarea prin fuziune 17
2.2. Dezvoltarea prin achiziții 18
CAPITOLUL 3. STUDIU DE CAZ - STRATEGIILE DE PROMOVARE SI DEZVOLTARE ALE FIRMEI S.C. CARREFOUR S.A. 19
3.1. Scurt istoric al firmei 19
3.2. Forma juridică 20
3.3. Strategii de promovare 20
Concluzii ..24
Bibliografie 25

Extras din document

Argument

Mi-am ales această temă deoarece mi se pare foarte important ca o firma să știe să își promoveze produsele și serviciile pe piață, să își creeze un renume printre celelalte firme de succes, să le ofere clienților o imagine pozitivă și fidelă.

Fiecare client dorește ca la cumpărarea unui produs să facă achiziția cea mai bună la un preț cât mai mic și să cumpere un produs cât mai bun. Comerțul din zilele noastre este unul bazat pe diversitate și concurență între produse și producători de pe piață.

Fiind puși să aleagă dintr-o gamă largă de produse de tot felul, consumatorii se orientează spre acele oferte care corespund cel mai bine așteptărilor și nevoilor lor, decizia de cumpărare bazându-se pe capacitatea de percepție a valorii. Ei vor alege acea ofertă care consideră că le va satisface cel mai mult si mai bine nevoile. Așteptările sau credințele consumatorilor despre ceea ce așteaptă să primească de la produsele achiziționate iau naștere pe baza experienței anterioare, a afirmațiilor făcute de prieteni și a afirmațiilor venite din partea firmelor. Pentru formarea unei reputații bune în rândul clienților, trebuie ca în mod constant să oferi produse de o calitate cerută de clienți. În economia de piață actuală, nu contează că produsele sunt de calitate, dacă potențialii consumatori nu le cunosc, fiind puțin probabil ca acestea să se vândă. În mod tradițional, promovarea avea ca scop atragerea de noi clienți. În prezent, este cel puțin la fel de important, dacă nu chiar mai important, să reamintești clienților avantajele oferite de produsele proprii, față de cele ale concurenților și să- i convingi de acest lucru, îndrumăndu-i să- și satisfacă rațional nevoile, cumpărând produsele tale.

CAPITOLUL 1. Strategii de promovare

Dinamistul economico-social contemporan a determinat firmele ce acționează pe piață să își desfășoare activitatea economică având la bază o nouă viziune asupra relațiilor lor cu piața. Această nouă viziune, “ concretizată într-un ansamblu coerent de activități practice programate și organizate prin utilizarea unor metode si tehnici științifice” , reprezintă, de fapt, transpunerea teoriei marketingului în practică, plasând astfel politica de marketing ca parte componentă a politicii economice de ansamblu a firmei. În acest mod, firma își poate realiza mai bine si cu rezultate mai bune obiectul de activitate, încercând să foosească toate oportunitățile și să evite primejdiile existente pe piață.

Concurența este foarte puternică in marea majoritate a domeniilor de activitate, astfel încât pentru a supraviețui și a se dezvolta, firma trebuie să își cunoască bine piața pe care acționează. Pentru a realiza acest lucru, firma trebuie să comunice cu piața, trebuie să-și informeze potențialii clienți despre existența ei, despre modalitățile în care produsele și/sau serviciile pe care le oferă pot intra în posesia acestora. În același timp, întreprinderea trebuie să recepționeze informații de la acești potențiali clienți cu privire la rezultatele produse de procesul de comunicație în vederea îmbunătățirii permanente a propriei activități.

Ca formă de comunicare folosită pentru a informa, convinge sau reaminti publicului despre bunurile, serviciile, imaginea, implicarea in comunitate a unei organizatii, promovarea are adesea rolul decisiv în procesul de realizare a obiectivelor stabilite. În economia de piață modernă, nu contează că produsele sunt de calitate, dacă potențialii consumatori nu le cunosc, fiind puțin probabil ca acestea să se vândă. În mod tradițional, promovarea avea ca scop atragerea de noi clienți. În prezent, este cel puțin la fel de important, dacă nu chiar mai important, să reamintești clienților avantajele oferite de produsele proprii, față de cele ale concurenților și să- i convingi de acest lucru, îndrumăndu-i să- și satisfacă rațional nevoile, cumpărând produsele tale. Astfel, promovarea modernă va stimula, dezvolta si orienta nevoile consumatorilor. Nimeni nu se mai îndoieste astăzi, de necesitatea promovarii produselor. Cu căt va fi mai flexibilă și inovatoare activitatea de promovare, cu atât impactul ei va fi mai mare pe o piață saturată de mesaje publicitare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Strategiile de promovare si dezvoltare ale firmei SC Carrefour SA.doc

Bibliografie

1. Ovidiu Nicolescu - Management, Editura Economică București, 2000
2. Ovidiu Nicolescu- Strategii manageriale de firmă, Editura Economică, 1996
3. Florica Badea- Managementul producției industriale, vol. II, Editura All Beck, 2002
4. Zorletan T.,Burdus E.,- Managementul organizatiei, Ed. Economica , Bucuresti 1998
5. Popescu D. - Conducerea afacerilor, Ed. Scripta , Bucuresti 1998
6. www.carrefour.ro
7. www.scribd.com
8. www.biblioteca-digitala.ase.ro