Studiu privind analiza contabilă a imobilizărilor corporale la SC App Textil SA

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 3395
Mărime: 37.67KB (arhivat)
Publicat de: Horea Busuioc
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ion Cristian

Extras din proiect

ARGUMENT

Fie că societatea întreprinde activităţi cu caracater productiv sau prestări serivicii, imobilizările corporale reprezintă o componentă importantă în patrimoniul oricăror agenţi economici, acestea fiind elemente indispensabile, fără de care entitatea economică nu şi-ar putea derula activitatea în vederea atingerii obiectivelor sale. Indiferent de obiectul de activitate al acesteia, imobilzările corporale consituie suportul tehnico-material şi financiar necesar desfaşurării activităţii

Aspectele referitoare la tratamentul imobilizărilor corporale reprezintă o tema actuală şi prezintă un interes deosebit atât pentru agenţii economici, întreprinderi, persoane fizice şi juridice, cât şi pentru economie în ansamblu. Pe fondul schimbărilor petrecute în economia din România, contabilitatea a venit şi ea în întampinarea acestor probleme, oferind un amplu proces de armonizare, astfel încât să poată oferi o imagine reală.

Obiectivele urmărite în cadrul acestei lucrări sunt concentrate în vederea oferirii unei informaţii ample şi detaliate asupra imobilizărilor corporale.

Contabilitatea imobilizărilor corporale reprezintă un aspect pe care firma pune accent şi care eu consider că este oportun de dezbătut, acesta fiind şi motivul pentru care am ales această temă.

Lucrarea elaborată de mine este împărţită în doua capitole.

În primul capitol mi-am concentrat atenţia asupra prezentării societaţii comerciale APP TEXTIL S.A., cu precizarea elementelor de identificare, cu informaţii privind istoricul acestei societăţi, prezentarea obiectului de activitate şi a modului de organizare, precum şi a câtorva indicatori economico-financiari care ne furnizează informaţii importante despre derularea activităţii firmei.

In al doilea capitol mi-am concentrat atenţia asupra modalităţilor de intrare a imobilizarilor corporale în firma studiată, reevaluarea şi amortizarea imobilizărilor corporale, cu exemple practice din activitatea S.C. APP TEXTIL S.A..

CAPITOLUL I. PREZENTAREA GENERALĂ A

S.C. APP TEXTIL S.A.

1.1. Elementele de identificare a societăţii

Denumirea: SC APP TEXTIL SA

Sediul: Brad, str. Avram Iancu nr. 54, jud. Hunedoara

Numărul de înregistrare la O.R.C.: J20/530/1999

Codul fiscal: R11911384

Durata de funcţionare: Nelimitată

Forma juridică: Persoană juridică română

Societate pe acţiuni

Capital privat românesc şi italian

1.2. Istoricul societăţii

Societatea APP TEXTIL S.A. a fost fondată în anul 1999, având sediul central în localitatea Brad, judeţul Hunedoara, România.

Obiectul principal de activitate al întreprinderii, de la data înfiinţării şi până în prezent, este fabricarea de articole de lenjerie de corp. Societatea îşi desfăşoară întreaga activitate prin sediul din localitatea Brad, judeţul Hunedoara, şi beneficiază, începând cu anul 2000, de facilităţile fiscale acordate societăţilor care funcţionează în zone defavorizate.

Deţinând certificat de investitor într-o asemenea zonă, se prevede că va beneficia în continuare de facilităţile fiscale, până când localitatea nu se va mai încadra în condiţiile de determinare a statutului de zonă defavorizată.

1.3. Obiectul de activitate şi modul de organizare al societăţii

Obiectul de activitate al societăţii este fabricarea de confecţii de îmbrăcăminte şi lenjerie de corp. Societatea, în realizarea obiectului de activitate, are relaţii de afaceri cu parteneri străini, desfăşurând activitate de lohn activ în domeniul confecţiilor.

SC APP TEXTIL SA dispune de o structură organizatorică de tip piramidal, iar conducerea societăţii se realizează de către un director şi un consiliu de administraţie, numiţi de către AGA.

La nivel central, structura se prezintă astfel:

1. Adunarea Generală a Acţionarilor

2. Consiliul de Administraţie

3. Directorul General

4. Directorii Executivi

Conținut arhivă zip

  • Studiu Privind Analiza Contabila a Imobilizarilor Corporale la SC App Textil SA.doc

Alții au mai descărcat și

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Ai nevoie de altceva?