Veniturile Luconex

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 31 în total
Cuvinte : 8496
Mărime: 39.37KB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Introducere 3
  2. Capitolul I Conceptul, continutul si constatarea veniturilor. 6
  3. 1.1. Continutul si structura veniturilor 6
  4. 1.2. Evaluarea (masurarea) venitului 8
  5. 1.3. Constatarea venitului 10
  6. Capitolul II Contabilitatea veniturilor 16
  7. 2.1 Contabilitatea veniturilor din activitatea operationala 17
  8. 2.2. Contabilizarea veniturilor din activitatea neoperationala 19
  9. 2.3. Finalizarea procesului contabil si determinarea rezultatelor financiare 21
  10. Capitolul III Exemplificarea organizarii si tinerii contabilitatii veniturilor la SRL „Luconex”. 23
  11. 3.1. Prezentarea de ansamlu a SRL „Luconex” 23
  12. 3.2.Documentarea si reflectarea în contabilitate a veniturilor la SRL „Luconex” 23
  13. Concluzie 29
  14. Bibliografie 31

Extras din proiect

Introducere

În conditiile organizarii întreprinderii în baza metodei gestiunii economice si autonomiei financiare, rezultatele financiare se determina pe fiecare întreprindere sau componenta a acesteia, prin compararea cheltuielilor cu veniturile din activitatea de baza, precum si din alte activitati.

Orice activitate economica, din orice sector, în conditiile economiei de piata îsi propune drept obiectiv final eficienta si rentabilitatea, cu alte cuvinte orice produs, marfa servicii, lucrari s.a. sa asigure profituri cît mai mari.

În tarile cu economie de piata termenul folosit curent pentru beneficiu este de profit. Cu toate acestea în multe tari se utilizeaza termenul de beneficiu, cum este de exemplu Franta (benefice) sau în Italia (beneficio).

Tinând seama de semnificatia sa, beneficiul se reflecta în bilantul unitatilor economice în grupa „Rezultate”.

În conditiile în care partea covârsitoare a veniturilor bugetare provin din veniturile întreprinderilor obtinute de diferiti agenti economici, este evidenta importanta problemelor privind rezultatele financiare ale întreprinderilor.

Este de la sine înteles ca în conditiile realizarii convergentei sistemului de interese cea mai mare parte a rezultatelor financiare revine agentilor economici sub forma de dividende sau tantieme si întreprinderii sub forma unor fonduri (rezerve) în cadrul procesului de autofinantare.

Veniturile si cheltuielile unei întreprinderi constituie punctul de plecare în stabilitatea rezultatelor financiare si de aici rezulta importanta strategiei si tacticii financiare, necesitatea actiunilor si masurilor care urmaresc, pe de o parte, reducerea cheltuielilor de productie sau comercializare a produselor iar, pe de alta parte, cresterea veniturilor întreprinderilor.

In prezenta lucrare autorul va folosi material practic si date de la întreprinderea SRL „Luconex”.

În conditiile economiei de piata întreprinderea ca element independent al sistemului economic interactioneaza cu partenerii de afaceri, bugetele la diferite nivele, detinatorii de capital si alti subiecti, proces ce conditioneaza aparitia relatiilor financiare.

În aceste conditii, rolul contabilitatii consta în asigurarea cu informatii obiective si veridice a tuturor utilizatorilor, mai ales proprietarilor si conducatorilor de întreprinderi.

Modificarea sistemului de relatii publice, utilizatorilor de informatie, cadrul drepturilor civile, precum si necesitatea de racordare a sistemului de contabilitate la Standardele internationale, conditioneaza necesitatea de transformare a sistemului de contabilitate în Republica.

Reforma sistemului de contabilitate în Republica Moldova a demarcat odata cu adoptarea Legii contabilitatii în 1995, precum a si elaborat, si a aplicat în practica contabila Planului de conturi contabile al activitatii economico-financiare a întreprinderilor aprobat prin Ordinul nr. 147 din 30 decembrie 1997 al Ministerului Finantelor. Potrivit acestui document, în practica contabila a fost introdus un sir de conturi noi de evidenta, care sunt dictate de necesitatile cuprinderii prevederilor Standardelor nationale de contabilitate. A fost modificata semnificativ metodologia contabilitatii activelor curente si pe termen lung, capitalului propriu si datoriilor.

Scopul de baza a organizarii contabilitatii este adaptarea sistemului national de contabilitate la Standardele internationale, tinând cont de cerintele economiei de piata si utilizatorilor externi de informatie.

Ca baza pentru reflectarea operatiilor economice privind activitatea întreprinderii se aplica Planul de conturi contabile al activitatii economico-financiare.

Contabilitatea adecvata a veniturilor influenteaza nemijlocit la calcularea rezultatului financiar al activitatii întreprinderilor cu toate consecintele si serveste drept baza pentru elaborarea strategiilor si deciziilor administrative, determina rezervele de sporire a eficientei activitatii în domeniul respective a întreprinderii. Acest fapt a si contribuit la determinarea temei tezei de an în cauza.

Scopul si obiectivele tezei consta în examinarea particularitatilor contabilitatii veniturilor în întreprindere si elaborarea concluziilor privind directiile de perfectionare a acestora.

Preview document

Veniturile Luconex - Pagina 1
Veniturile Luconex - Pagina 2
Veniturile Luconex - Pagina 3
Veniturile Luconex - Pagina 4
Veniturile Luconex - Pagina 5
Veniturile Luconex - Pagina 6
Veniturile Luconex - Pagina 7
Veniturile Luconex - Pagina 8
Veniturile Luconex - Pagina 9
Veniturile Luconex - Pagina 10
Veniturile Luconex - Pagina 11
Veniturile Luconex - Pagina 12
Veniturile Luconex - Pagina 13
Veniturile Luconex - Pagina 14
Veniturile Luconex - Pagina 15
Veniturile Luconex - Pagina 16
Veniturile Luconex - Pagina 17
Veniturile Luconex - Pagina 18
Veniturile Luconex - Pagina 19
Veniturile Luconex - Pagina 20
Veniturile Luconex - Pagina 21
Veniturile Luconex - Pagina 22
Veniturile Luconex - Pagina 23
Veniturile Luconex - Pagina 24
Veniturile Luconex - Pagina 25
Veniturile Luconex - Pagina 26
Veniturile Luconex - Pagina 27
Veniturile Luconex - Pagina 28
Veniturile Luconex - Pagina 29
Veniturile Luconex - Pagina 30
Veniturile Luconex - Pagina 31

Conținut arhivă zip

  • Veniturile Luconex.doc

Alții au mai descărcat și

Contabilitatea Impozitelor Indirecte

CAPITOLUL 1 ROLUL IMPOZITELOR ŞI TAXELOR 1.1. Structurã şi caracteristici ale impozitelor şi taxelor 1.1.1 Noţiuni generale privind impozitele şi...

Contabilitatea imobilizărilor necorporale

I. DEFINIREA SI STRUCTURA IMOBILIZARILOR O componenta importanta a patrimoniului agentilor economici o constituie capitalul imobilizat în bunuri...

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Te-ar putea interesa și

Rezultate Financiare

Introducere În condiţiile organizării întreprinderii în baza metodei gestiunii economice şi autonomiei financiare, rezultatele financiare se...

Ai nevoie de altceva?