Constituirea unei Societati Comerciale

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Constituirea unei Societati Comerciale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Drept Comercial, Drept

Extras din document

B. OBTINEREA UNOR AUTORIZATII PREALABILE.

In anumite situatii, dupa redactarea actului constitutiv, acesta se va prezenta organelor prevazute de lege in vederea obtinerii autorizatii prealabile. Este vorba de:

Constituirea societatilor de investitii ce au ca obiect exclusiv de activitate mobilizarea resurselor financiare disponibile de la persoanele fizice si juridice si plasarea lor in valori mobiliare.

Intocmirea si autorizarea prealabila a actului constitutiv se obtine de catre Agentia Valorilor Mobiliare, in conformitate cu O.G. nr. 24/1993.

Constituirea societatilor de administrare a investitiilor avand ca obiect exclusiv de activitate administrarea fondurilor deschise de investitii.

Intocmirea si autorizarea prealabila se obtine tot de catre Agentia Valorilor Mobiliare si in temeiul aceluiasi act normativ.

Constituirea societatilor de depozitare, pentru care autorizarea prealabila se obtine tot de catre Agentia Valorilor Mobiliare temei legal fiind tot O.G. nr. 24/1993.

C. AUTENTIFICAREA ACTULUI DE CONSTITUITE A SOCIETATILOR COMERCIALE.

Actul de constituire, redactate in 6 exemplare se va prezenta Notarului public in vederea autentificarii.

Asociatii sunt obligatii sa semneze in fata notarului, dupa ce s-au legitimat cu buletinul de identitate.

In cazul celor trei societati enuntate mai sus, supuse unei autorizatii prealabile, se va prezenta notarului si autorizatia respectiva, in lipsa careia notarul va trebui sa refuze autentificarea.

Indiferent de forma societatii comerciale, la momentul autentificarii actului constitutiv in fata notarului public, conform art. 16 din Legea nr. 31/1990, astfel cum a fost modificata prin O.U.G. nr. 32/1997, se va prezenta o dovada eliberata de Oficiul Registrului comertului, din care sa rezulte ca nu a mai fost inregistrata o alta societate cu aceeasi firma sau emblema (dovada de anterioritate a firmei si a emblemei).

Fisiere in arhiva (1):

  • Constituirea unei Societati Comerciale.doc