Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției

Proiect
10/10 (1 vot)
Domeniu: Drept
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 271 în total
Cuvinte : 96610
Mărime: 298.11KB (arhivat)
Publicat de: Octavian Farcaș
Puncte necesare: 13
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gheorghe Nistoreanu
Teza de doctorat sustinuta la ACADEMIA DE POLIŢIE ,,ALEXANDRU IOAN CUZA”

Cuprins

  1. Capitolul I Consideraţiuni generale privind corupţia la nivel naţional şi internaţional
  2. 1.1 Conceptul de corupţie
  3. 1.2 Referinţe istorice, privind incriminarea faptelor de corupţie la nivel naţional
  4. 1.3 Elemente de drept comparat
  5. 1.4 Convenţia penală a Consiliului Europei privind corupţia şi legislaţia românească în materie de corupţie
  6. Capitolul II Infracţiunile de corupţie prevăzute în legislaţia penală română
  7. 2.1 Luarea de mită
  8. 2.2 Darea de mită
  9. 2.3 Primirea de foloase necuvenite
  10. 2.4 Traficul de influenţă
  11. 2.5. Aspecte procesuale privind infracţiunile de corupţie
  12. Capitolul III Aspecte criminologice privind fenomenul corupţiei
  13. 3.1 Etiologia fenomenului corupţiei
  14. 3.2 Forme ale corupţiei la nivel naţional
  15. 3.3 Cauze şi condiţii care determină sau favorizează corupţia în România
  16. 3.4 Percepţia fenomenului corupţiei în societatea românească
  17. 3.5 Măsuri de prevenire şi combatere ale corupţiei
  18. 3.6 Importanţa cooperării instituţiilor statului cu societatea civilă în materia corupţiei
  19. 3.7 Rolul organizaţiilor neguvernamentale
  20. 3.8 Rolul mass-media în prevenirea şi combaterea corupţiei
  21. Capitolul IV Criminalitatea transfrontalieră şi corupţia
  22. 4.1 Rolul organizaţiilor internaţionale în combaterea corupţiei la nivel internaţional
  23. 4.2 Activitatea unor instituţii specializate pe linia combaterii corupţiei

Extras din proiect

INTRODUCERE

Coruptia in Romania este evaluata ca fiind foarte mare de catre diverse studii (Transparency International, PricewaterhouseCoopers, Banca Mondiala) si exista presiuni asupra Guvernului României din partea Bancii Mondiale, Statelor Unite ale Americii si Uniunii Europene pentru implementarea unei strategii anticoruptie eficiente. Coruptia afecteaza grav dezvoltarea economica si democratia de aceea tema coruptiei este una de interes imediat pentru Romania. Literatura internationala asupra coruptiei este bogata, existand diferite tipuri de abordari: economice, sociologice, juridice, politologice. Datorita proceselor istorice deosebite de tranzitie din Europa Centrala si de Est, se pun bazele unei literaturi care tine seama de specificul acestor state. In Romania, preocuparile academice si politice sistematice asupra corupţiei sunt de data recenta si reflecta necesitatea transparentei si eficientei sectorului public.

Preocuparile politice sunt lipsite, insa, de o intelegere clara a fenomenuluicoruptiei si de niste prioritati bine-definite. Politicile anticoruptie au loc pe taram legislativ si vizeaza completarea reglementarilor deja existente fara insa a analiza serios cauzele neaplicarii legilor.

Capitolul I

Consideraţiuni generale privind corupţia la nivel naţional şi internaţional

1.1 Conceptul de corupţie

În sens clasic, conceptul de corupţie desemnează folosirea abuzivă a puterii în interes propriu. Analizat din punct de vedere etimologic, conceptul de corupţie este impersonal şi evolutiv, variind – datorită diferenţelor de opinie – de la o societate la alta. Fenomenului corupţiei nu i se poate da o singură definiţie, universal valabilă pentru toate statele şi comunităţile omeneşti. Variaţiile juridice şi culturale sunt vizibile nu doar la nivelul mondial, ci chiar în interiorul comunităţii statelor europene, în funcţie de valorile, normele şi obiceiurile tradiţionale.

Despre corupţie se discută de foarte multa vreme, in foarte multe instante si ea inca persista si, potrivit unor pareri, persista cu un trend ascendent; dupa altele ca s-ar mai fi stabilizat. Sunt mai multe criterii dupa care putem aprecia coruptia. Fapt este că ne ingrijoreaza pe toti ca in ierarhiile internationale Romania figureaza, pe o pozitie nefavorabila in ceea ce priveste gradul de coruptie.

În ceea ce priveşte politica statului, relativ la transformarile economnico-sociale, data fiind complexitatea lor si fortele inertiale care se manifesta, se acceptă o aşa numită terapie graduală, pe când in ceea ce priveste coruptia se impune adoptarea unei terapii de soc. Aceasta înseamnă că vor trebui luate masuri cat mai eficiente pentru a o reduce sau o aduce la ceea ce se numeste niveluri acceptabile / suportabile. Trebuie precizat faptul că nu exista societate sau economie nationala in care sa lipseasca cu desavarsire coruptia, in grad mai mare sau mai mic, la toate casele mari, pe plan international, exista coruptie, numai ca probabil la noi nu există deocamdată abilitatea necesara, inca, de a aduce coruptia la modul de manifestare din acele tari, care au cele mai frumoase cote de rating. Dar aspectele semnalate nu trebuie sa ne deturneze de la problemele reale pe care le ridica coruptia, ca efecte contraproductive si ca factori care genereaza afirmatia potrivit careia "Romania nu are o economie de piata functionala".

Istoria societăţii umane ne demonstrează că fenomenul infracţional al co¬rupţiei a existat din cele mai vechi timpuri. Unii jurişti consideră chiar că ten¬dinţa omului spre corupţie a existat dintotdeauna. Făcându-şi apariţia încă din antichitate, tot de pe atunci corupţia este şi reprimată, fiind aplicate şi pedepse aspre şi măsuri de prevenire şi combatere, dar aceasta nu numai că a supravieţuit de-a lungul veacurilor, dar evident a şi progresat. Corupţia ca fenomen social şi ca delict infracţional s-a dovedit a po¬seda o vitalitate de neinvidiat, dezvoltându-se odată cu societatea, odată cu sta¬tul şi dreptul, căpătând noi forme şi manifestări. Astăzi, problema corupţiei este plasată în centrul atenţiei opiniei publice din comunitatea europeană. Practic zil¬nic, fie în presă, la radio sau televiziune, precum şi din alte surse, se dau publici¬tăţii diverse fapte de corupţie în care sunt implicaţi reprezentanţi ai autorităţilor puterii de stat, partidelor politice, funcţionari de diverse ranguri aparţinând unor organizaţii naţionale, internaţionale sau supranaţionale.

Corupţia constituie o ameninţare pentru democraţie, preeminenţa dreptului şi drepturile omului, subminează principiile de bună administrare, echitate şi jus¬tiţie socială, denaturează concurenţa, împiedică dezvoltarea economică şi pune în pericol stabilitatea instituţiilor democratice şi bazele morale ale societăţii .

Problemele corupţiei preocupă societatea de mai mult timp. S-au făcut şi încercări de a defini corupţia pe plan internaţional. Astfel, majoritatea savanţilor - jurişti, sociologi, criminologi, practicieni - din diferite ţări ale lumii identifică unanim ca acte de corupţie acele fapte care sunt comise în legătură cu exercita¬rea unor funcţii, îndatoriri de serviciu şi constau din încălcări ale atribuţiilor, ur¬mărind în toate cazurile un profit .

Corupţia reprezintă o abatere de la moralitate, de la corec¬titudine, de la datorie, dar ceea ce ne interesează în primul rând este că ea reprezintă o abatere de la lege . Corupţia îmbracă aspecte penale - cum ar fi luarea şi darea de mită, traficul de influenţă, primirea de foloase necu¬venite -, dar nu intotdeauna are asemenea incidenţe. Faptele de coruptie presupun, de regulă, obtinerea de foloase patrimoniale de către cel care se lasă corupt, dar şi de cel care corupe, sau chiar de către altcineva, de o terţă persoană, dar nu totdeauna trebuie să fie in discuţie foloase patrimoniale, cuantificabile sau imediat cuantificabile, pentru că pot fi in joc şi foloase de altă natură: politică, administrativă, de putere etc., mai importante uneori decât cele patrimoniale. De aceea, există corupţie şi când fapta este săvârşită in interesul altuia, nu numai in interesul autorului sau când - de exemplu - se fac promovări nu pe criterii profesionale, ci pe cel al apartenenţei sau nu la un anumit partid, ori când nu sunt promovaţi sau sunt indepărtaţi din functie oameni pe criterii de partid. Tot act de corupţie există şi când nu se face ceea ce trebuie, avantajând astfel necuvenit pe cineva, când se promite ce nu se poate da (de exemplu, locuri de muncă) sau când sunt ocolite prevederile legale pentru a se obţine un anumit folos (care deseori nu se cuvine). De asemenea, există corupţie şi atunci când se acordă drepturi pe criterii străine celor regulamentare ori sunt protejate rude, amici, colegi de partid, când se urmăreşte extinderea autorităţii într-un domeniu necuvenit sau pe alte căi decât cele legale, când nu sunt eliminaţi din posturile pe care le ocupă cei corupţi ori abuzivi sau sunt tăinuite fapte de corupţie.

Preview document

Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 1
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 2
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 3
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 4
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 5
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 6
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 7
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 8
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 9
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 10
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 11
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 12
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 13
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 14
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 15
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 16
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 17
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 18
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 19
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 20
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 21
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 22
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 23
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 24
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 25
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 26
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 27
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 28
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 29
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 30
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 31
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 32
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 33
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 34
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 35
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 36
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 37
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 38
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 39
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 40
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 41
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 42
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 43
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 44
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 45
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 46
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 47
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 48
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 49
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 50
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 51
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 52
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 53
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 54
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 55
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 56
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 57
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 58
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 59
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 60
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 61
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 62
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 63
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 64
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 65
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 66
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 67
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 68
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 69
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 70
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 71
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 72
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 73
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 74
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 75
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 76
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 77
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 78
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 79
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 80
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 81
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 82
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 83
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 84
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 85
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 86
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 87
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 88
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 89
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 90
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 91
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 92
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 93
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 94
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 95
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 96
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 97
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 98
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 99
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 100
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 101
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 102
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 103
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 104
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 105
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 106
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 107
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 108
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 109
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 110
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 111
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 112
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 113
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 114
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 115
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 116
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 117
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 118
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 119
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 120
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 121
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 122
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 123
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 124
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 125
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 126
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 127
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 128
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 129
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 130
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 131
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 132
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 133
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 134
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 135
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 136
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 137
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 138
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 139
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 140
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 141
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 142
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 143
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 144
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 145
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 146
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 147
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 148
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 149
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 150
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 151
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 152
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 153
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 154
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 155
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 156
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 157
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 158
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 159
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 160
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 161
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 162
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 163
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 164
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 165
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 166
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 167
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 168
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 169
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 170
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 171
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 172
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 173
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 174
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 175
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 176
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 177
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 178
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 179
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 180
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 181
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 182
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 183
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 184
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 185
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 186
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 187
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 188
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 189
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 190
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 191
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 192
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 193
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 194
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 195
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 196
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 197
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 198
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 199
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 200
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 201
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 202
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 203
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 204
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 205
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 206
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 207
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 208
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 209
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 210
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 211
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 212
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 213
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 214
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 215
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 216
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 217
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 218
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 219
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 220
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 221
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 222
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 223
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 224
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 225
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 226
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 227
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 228
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 229
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 230
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 231
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 232
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 233
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 234
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 235
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 236
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 237
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 238
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 239
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 240
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 241
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 242
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 243
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 244
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 245
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 246
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 247
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 248
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 249
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 250
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 251
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 252
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 253
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 254
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 255
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 256
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 257
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 258
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 259
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 260
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 261
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 262
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 263
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 264
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 265
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 266
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 267
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 268
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 269
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 270
Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea în Domeniul Corupției - Pagina 271

Conținut arhivă zip

  • Aspecte Interdisciplinare Privind Criminalitatea in Domeniul Coruptiei.doc

Alții au mai descărcat și

Organizarea, funcționarea și structura ministerului public

INTRODUCERE Pe teritoriul actual al României, activitatea judecătorească a apărut şi a evoluat odată cu organizarea statală. La început,...

Corupția

Introducere Societatea contemporană a ajuns într-un moment când se poate spune că fenomenul corupţiei are dimensiuni universale, având un impact...

Corupția și formele ei

Consideratiuni generale Faptul ca fenomenul coruptiei a existat din cele mai vechi timpuri, constituind pîna în prezent unul dintre cele mai grave...

Darea și Luarea de Mită

CAPITOLUL I ASPECTE GENERALE PRIVIND INFRACŢIUNILE DE CORUPŢIE I.1 Noţiunea de corupţie şi factori determinanţi ai infracţiunii de corupţie...

Infracțiunile de corupție

INTRODUCERE “ Caci cu cinstea nici un bine nu se aseamană” ( Învățăturile lui Neagoie Basarab ) Actualitatea temei cercetate. La momentul dat,...

Metodologia Investigării Infracțiunilor de Corupție

CONSIDERAŢII GENERALE Secţiunea I Explicaţii preliminare Cuvântul corupţie vine de la termenul latin „CORUPTIO”, caracterizând o anumită...

Eradicarea Corupției în Sectorul Public Condiție a Integrării României în Uniunea Europeană

INTRODUCERE Fenomenul corupţiei a devenit de-a lungul anilor un subiect fierbinte, atrăgând atenţia guvernelor, agenţiilor internaţionale de...

Infracționalitatea feminină

INFRACTIONALITATEA FEMININA 1. Aspecte generale Desigur ca, de-a lungul timpului transformarile sociale si modificarile in plan etno-cultural au...

Ai nevoie de altceva?