Condamnarea cu Suspendarea Executarii Pedepsei

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Condamnarea cu Suspendarea Executarii Pedepsei.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 30 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Drept

Cuprins

INTRODUCERE - 3 -
I. CONSIDERAŢII GENERALE PRIVIND LIBERAREA DE PEDEAPSĂ PENALĂ - 5 -
II. NATURA JURIDICĂ A CONDAMNĂRII CU SUSPENDAREA CONDIŢIONATĂ A EXECUTĂRII PEDEPSEI - 7 -
III. TEMEIURILE DE APLICARE A INSTITUŢIEI CONDAMNĂRII CU SUSPENDAREA CONDIŢIONATĂ EXECUTĂRII PEDEPSEI - 13 -
III.1. INFRACŢIUNILE PENTRU CARE NU POATE FI DISPUSĂ SUSPENDAREA CONDIŢIONATĂ A EXECUTĂRII PEDEPSEI - 21 -
IV. TERMENUL DE PROBĂ ŞI IMPORTANŢA SA - 23 -
ÎNCHEIERE - 27 -
BIBLIOGRAFIE - 29 -

Extras din document

Introducere

În vederea luptei cu criminalitatea, în legea penală sunt stabilite un şir de pedepse, care se aplică în cazul cînd ordinea de stat a fost violată. Dar numai prin aplicarea pedepselor penale – a celor mai aspre măsuri statale de influenţă coercitivă – minimalizarea criminalităţii nu poate fi obţinută. Ele urmează a fi îmbinate cu alte măsuri juridico-penale ce ar manifesta încrederea pe care o acordă statul persoanei care, deşi a încălcat prevederile legii penale, poate fi corectata fără a suporta efectele negative ale pedepsei.

Printre astfel de măsuri poate fi considerată şi condamnarea cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei.

Esenţa condamnării cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei constă în acordarea unei increderi deosebite celui vinovat, dar această instituţie are şi un caracter coercitiv, restrictiv, deoarece condamnatul nu este pur şi simplu eliberat de la executarea pedepsei, ci prin comportamentul său, acesta trebuie sa dovedească că a meritat favoarea acordată.

Lucrarea dată este inegral dedicată condamnării cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. Actualitatea acestei lucrări constă în faptul că tot mai des se întîlnesc astfel de sentinţe, tot mai multe state recurg la instituţia dată, dar şi sunt duse mai multe discuţii privnid această temă.

Scopul acestei lucrări este evidenţierea aspectelor problematice de formare şi de realizare a instituţiei condamnării cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. De a clarifica şi de a comunica citituorului instituţia liberarii de pedeapsa penală şi anume condamnarea cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. Vom încerca să dezvăluim natura juridică a acestei instituţii, să stabilim şi să lămurim condiţiile de aplicare a ei.

Fisiere in arhiva (1):

  • Condamnarea cu Suspendarea Executarii Pedepsei.doc

Alte informatii

Am sustinut teza in 2006