Analiza-Diagnostic SC Bear SA

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 5294
Mărime: 58.20KB (arhivat)
Publicat de: Faust Dima
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Denumire si forma juridica

Societatea pe actiuni BEAR SA a luat fiinta prin asocierea firmelor Bear Trading SRL si Paloux. La constituirea societatii, aportul Paloux a fost in natura, ea participand cu toate activele societatii pentru a asigura spatiul productiv si utilajele necesare pentru a incepe productia. Bear Trading a adus ca aport capitalul necesar pentru modernizarea atelierelor productive existente si pentru infiintarea noului atelier.

Societatea Bear SA are sediul in localitatea Sangeorgiu de Padure, judetul Mures si isi desfasoara activitatea in sediul firmei PALOUX.

Capitalul social la momentul infiintarii a fost de 2 milioane Euro, din care 800000 Euro reprezinta valoarea reevaluata a activelor societatii PALOUX iar 1200000 Euro va fi aportul in lichiditati al societatii Bear Trading.

Cele doua societati care se asociaza sunt persoane juridice care au fost infiintate pe baza unor legi diferite si au un obiect de activitate diferit. Astfel, societatea cooperatista mestesugareasca “TARNAVA” PALOUX, cu sediul in localitatea Sangeorgiu de Padure, judetul Mures, este o intreprindere de dimensiuni mijlocii, infiintata in August 1991 conform legii 66/1990.

”TARNAVA” PALOUX a fost inmatriculata la Registrul Comertului cu numarul J26-254-1991 din 19 Aprilie 1991, cu codul fiscal R1278006 si avand capitalul social de 9.2462,5 RON, subscris si varsat integral, divizat in 36985 parti sociale, fiecare avand o valoare nominala de 2,5 RON

Societatea cooperatista mestesugareasca “TARNAVA” este o asociatie independenta, afiliata la reteaua teritoriala (ATCOM) si nationala (UCECOM) a cooperativelor mestesugaresti, si este formata de persoane fizice de diverse categorii si calificari profesionale, care se asociaza pe baza consimtamantului exprimat in mod liber, in scopul desfasurarii unor activitati de productie, servicii si comerciale, care urmareste realizarea de beneficii materiale si crearea unui cadru organizat de afirmare profesionala si de protectie sociala a membrilor sai.

Societatea Bear Trading SRL, cu sediul in Sangeorgiu de Padure, judetul Mures, este o intreprindere privata mica, cu capital strain, infiintata la data de Iunie 1996 conform legii 31/1990. Capitalul social la momentul infiintarii a fost de 100000 de guldeni olandezi care a fost majorat in 2000 la 1.000.000 Euro prin aportul singurului actionar J. W. De Vries.Societatea Bear Trading Srl este reprezentanta in Romania a societatii Bear B. V. Elst care este liderul pietei de mic mobilier pentru copii din Olanda.

Obiectul de activitate

Societatea va avea urmatoarele obiecte de activitate:

- productia de mic mobilier pentru copii pentru intern si export;

lucrari la comanda si prestari servicii pentru populatie si alti beneficiari din tara si strainatate in ramurile lemn si metal

- realizarea de produse prin cooperare cu persoane fizice si juridice autorizate din tara si strainatate si executarea de lucrari solicitate de acestea;

- desfacerea de marfuri;

- operatiuni de export-import, schimb de marfa, cooperari economice si alte operatiuni de comert exterior in conformitate cu prevederile legale.

Principalul obiect de activitate va fi producerea si comercializarea de mobilier pentru copii, nomenclatorul de fabricatie fiind constituit dintr-un numar mare de produse, intr-o paleta coloristica bogata.

Pe langa productia de mobilier pentru copii, societatea va prelucra si metale, in special pentru a produce accesorii pentru productia de mobilier destinata exportului, dar si pentru diferiti beneficiari din tara.

Descrierea afacerii

Societatea BEAR SA produce mic mobilier pentru copii destinat in exclusivitate pentru piata olandeza. Piata mobilei din Olanda este dominata de cateva firme foarte mari, cum ar fi IKEA de exemplu care fac foarte dificila patrunderea si mai ales ramanerea pe aceasta piata. In schimb, aceste firme mari se orienteaza pe volum, neglijand anumite segmente care datorita dimensiunilor mai mici nu sunt suficient de atractive.

Bear B.V. Elst este o intreprindere mica specializata pe aceasta nisa lasata intentionat de catre marii producatori. Desfasurand o activitate de marketing eficienta, anticipand mereu oferta concurentei, firma a reusit sa obtina o crestere constanta de la an la an, ajungand ca in momentul de fata sa aiba o cota de piata de peste 70% pe piata de mic mobilier destinata copiilor.

Produsele se vor fabrica folosind cea mai moderna dotare tehnica ce va permite cresterea semnificativa a productivitatii muncii si cresterea calitatii produselor fabricate.

Produsele fabricate la BEAR SA vor fi valorificate exclusiv prin intermediul Bear B.V. Acesta, pe langa desfacerea produselor va efectua si in continuare studiile de piata si va furniza noile modele.

Preview document

Analiza-Diagnostic SC Bear SA - Pagina 1
Analiza-Diagnostic SC Bear SA - Pagina 2
Analiza-Diagnostic SC Bear SA - Pagina 3
Analiza-Diagnostic SC Bear SA - Pagina 4
Analiza-Diagnostic SC Bear SA - Pagina 5
Analiza-Diagnostic SC Bear SA - Pagina 6
Analiza-Diagnostic SC Bear SA - Pagina 7
Analiza-Diagnostic SC Bear SA - Pagina 8
Analiza-Diagnostic SC Bear SA - Pagina 9
Analiza-Diagnostic SC Bear SA - Pagina 10
Analiza-Diagnostic SC Bear SA - Pagina 11
Analiza-Diagnostic SC Bear SA - Pagina 12
Analiza-Diagnostic SC Bear SA - Pagina 13
Analiza-Diagnostic SC Bear SA - Pagina 14
Analiza-Diagnostic SC Bear SA - Pagina 15
Analiza-Diagnostic SC Bear SA - Pagina 16
Analiza-Diagnostic SC Bear SA - Pagina 17
Analiza-Diagnostic SC Bear SA - Pagina 18
Analiza-Diagnostic SC Bear SA - Pagina 19
Analiza-Diagnostic SC Bear SA - Pagina 20
Analiza-Diagnostic SC Bear SA - Pagina 21
Analiza-Diagnostic SC Bear SA - Pagina 22
Analiza-Diagnostic SC Bear SA - Pagina 23
Analiza-Diagnostic SC Bear SA - Pagina 24
Analiza-Diagnostic SC Bear SA - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Analiza-Diagnostic SC Bear SA.doc

Te-ar putea interesa și

Analiza Riscului de Insolvență și Faliment

Capitolul 1 Consideraţii generale privind riscul de insolvenţă şi de faliment 1.1. Definirea conceptelor de insolvenţă şi faliment În literatura...

Ai nevoie de altceva?