Construirea Parcului West Gate

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 5274
Mărime: 93.96KB (arhivat)
Publicat de: Mugur Irinel Coman
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mihaela Sava
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE ADMINISTRAŢIE ŞI MANAGEMENT PUBLIC

Extras din proiect

Scurt istoric- Bucuresti

Oraşul Bucureşti are o suprafaţă totală de 228 km², pe care se întind 6 sectoare administrative, fiecare conduse de o primărie proprie. Sectoarele sunt dispuse radial (şi numerotate în sensul acelor de ceasornic) astfel încât fiecare să aibă în administraţie o parte a centrului Bucureştiului.

Sectorul 6,situat în partea de vest a municipiului,Sectorul 6 se învecinează în Nord cu Sectorul 1,la Sud cu Sectorul 5,iar în extremitatea sa vestică cu Judeţul Ilfov.Acest sector avea în luna ianuarie 2013 un număr de 371.060 locuitori,desfăşurându-se pe o suprafaţă de 38 km² .În urma alegerilor din 2013, în funcţia de primar de sector a fost ales Rareş Şerban Mănescu.

Sectorul 6 este străbătut de râul Dâmboviţa,care odinioară se revărsa din matcă, provocând mari inundaţii.Reamenajarea cursului Dâmboviţei,prin ample lucrări hidrotehnice,a dus la captarea apei într-un lac de acumulare cu o suprafaţă de 2,6 km2, denumit Lacul Morii.

O prima atestare documentară asupra teritoriului actualului Sector 6,datează din anul 1559,prin actul de proprietate al Boierului Manea asupra moşiei Grozăveşti,trecută apoi în stăpânirea domnitorului Mihai Viteazul.

În perioada interbelică,actualul Sector 6 corespundea ca formă administrativă cu Sectorul Verde al Capitalei. Dupa 1950,când s-a adoptat împărţirea pe raioane, acest sector includea raionul "16 februarie",redenumit în 1965 "Gheorghe Gheorghiu-Dej" precum şi o parte din raionul "Lenin", pentru ca în 1979,să se revină la numerotarea pe sectoare.

Principalele cartiere ale sectorului sunt: Drumul Taberei, Militari,Ghencea, Giuleşti şi Crângaşi.Denumirea de Drumul Taberei provine de la tabăra de panduri,instalată de Tudor Vladimirescu în timpul campaniei din 1821.

Capitolul I– Prezentarea instituţiei

1.1 Scurtă prezentare a instituţiei

Primăria Sectorului 6 este persoană juridică de drept public având patrimoniu propriu şi capacitate juridică deplină şi, îşi desfăşoară activitatea în sediul situat în Strada Frunzisului, Nr. 1, Bucuresti

Obiectul de activitate al Primăriei Sectorului 6 îl reprezintă gestionarea eficientă a resurselor municipiului Bucuresti, precum şi siguranţa fizică şi socială a comunităţii de aici. Îndeplinirea acestui deziderat se concretizează, potrivit art. 2 alin 1 din legea nr. 215/2001, în baza principiilor autonomiei locale, descentralizării serviciilor publice, eligibilităţii autorităţilor administraţiei publice locale, legalităţii şi al consultării cetăţenilor în soluţionarea problemelor locale de interes deosebit.

Obiectivele Primăriei Sectorului 6

- consolidarea şi lărgirea cadrului de participare a cetăţenilor la procesul decizional;

- realizarea unei transparenţe totale a activităţilor desfăşurate, în vederea creşterii încrederii cetăţenilor în Primărie;

- îmbunătăţirea continuă a performanţelor, luând în considerare necesităţile tuturor părţilor implicate;

- raţionalizarea procedurilor administrative şi reducerea numărului de reclamaţii administrative;

- creşterea gradului de motivare a personalului cu scopul de a creşte calitatea serviciilor prestate către cetăţeni;

- creşterea gradului de absorbţie a fondurilor nerambursabile(nu mai puţin de 13 proiecte cu finanţare europeană au fost depuse spre finanţare şi se află momentan în diferite faze de evaluare. Unul dintre acestea a fost deja acceptat ca urmare a evaluării tehnice şi financiare şi se referă la modernizarea urbanistică a spaţiilor verzi.

- iniţierea de noi proiecte şi acţiuni pe plan social, de programe de mediu;

- intensificarea acţiunilor ce ţin de imaginea Primăriei

1.1.2 Baza legală

La baza functionarii Primariei Sectorului 6 se afla urmatoare legi:

- Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale(publicată in Monitorul Oficial nr. 204 din 23 aprilie 2001),modificată prin Legea 286/2012 - prin care se reglementează regimul general al autonomiei locale,precum şi organizarea şi funcţionarea autorităţilor administraţiei publice locale.

- Legea nr. 188 din 8 decembrie 1999 ***(Republicată privind Statutul funcţionarilor publici) - a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 600 din 8 decembrie 1999 şi a mai fost modificată de-a lundul timpului prin mai multe legi.

- Hotărârea nr. 1084 din 25/10/2001,Publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 707 din 07/11/2001privind aprobarea Metodologiei de evaluare a performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici, precum şi de contestare a calificativelor acordate.Potrivit acestei hotărâri,Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici stabileşte anual criteriile de performanţă pe baza cărora se face evaluarea performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici pentru anul următor.

- Hotărârea nr.1083 din 25 octombrie 2001-privind organizarea şi funcţionarea comisiilor de disciplina din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice – prin care se reglementeaza modul de constituire, componenţa, atribuţiile,modul de sesizare şi procedura de lucru ale comisiilor de disciplina din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice.

- Ordonanţa nr. 35 din 30 ianuarie 2002 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a consiliilor locale,publicată în Monitorul Oficial nr.90 din 2 februarie 2002.

Preview document

Construirea Parcului West Gate - Pagina 1
Construirea Parcului West Gate - Pagina 2
Construirea Parcului West Gate - Pagina 3
Construirea Parcului West Gate - Pagina 4
Construirea Parcului West Gate - Pagina 5
Construirea Parcului West Gate - Pagina 6
Construirea Parcului West Gate - Pagina 7
Construirea Parcului West Gate - Pagina 8
Construirea Parcului West Gate - Pagina 9
Construirea Parcului West Gate - Pagina 10
Construirea Parcului West Gate - Pagina 11
Construirea Parcului West Gate - Pagina 12
Construirea Parcului West Gate - Pagina 13
Construirea Parcului West Gate - Pagina 14
Construirea Parcului West Gate - Pagina 15
Construirea Parcului West Gate - Pagina 16
Construirea Parcului West Gate - Pagina 17
Construirea Parcului West Gate - Pagina 18
Construirea Parcului West Gate - Pagina 19
Construirea Parcului West Gate - Pagina 20
Construirea Parcului West Gate - Pagina 21
Construirea Parcului West Gate - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Construirea Parcului West Gate.docx

Ai nevoie de altceva?