Depoluarea Apelor Uzate Utilizând Nămolul Activ

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2385
Mărime: 24.03KB (arhivat)
Publicat de: Vlad Florescu
Cost: 8 puncte
UNIVERSITATEA : „DUNĂREA DE JOS” GALAŢI FACULTATEA : ŞTIINŢA ŞI INGINERIA ALIMENTELOR SPECIALIZAREA : BIOTEHNOLOGII INDUSTRIALE

Cuprins

 1. 1. Argument
 2. 2. Poluarea apei
 3. 3. Apele uzate
 4. 4. Bazine cu nămol activ
 5. 5. Decantoare secundare
 6. 6. Tratarea nămolurilor
 7. 7. Stabilizarea nămolului
 8. 8. Recircularea nămolului
 9. 9. Deshidratarea nămolului
 10. 10. Concluzii
 11. 11. Bibliografie

Extras din proiect

1. ARGUMENT

Calitatea mediului este o notiune complexa care cuprinde numeroase aspecte ale raportului om-natura. Utilizand acest termen se are in vedere, in general, atat potentialul productiv al mediului, cat si modul in care viata si sanatatea oamenilor, ca si diverse obiective social-economice, pot fi afectate de factori naturali nefavorabili sau de consecintele unor activitati economice, care declanseaza procese de degradare sau duc la poluarea mediului.

Problema calitatii si a protectiei mediului a intrat in actualitate pe masura ce omenirea a devenit constienta de necesitatea conservarii si utilizarii cat mai eficiente a potentialului productiv al mediului. De aceea atat pe plan mondial cat si national se acorda o atentie din ce in ce mai mare activitatii de protectie a mediului si de supraveghere sinoptica a modificarilor aduse calitatii lui.

2. Poluarea apei

Inca de la inceputul civilizatiei, apa a fost folosita pentru a indeparta resturile nedorite. Rauri, fluvii, canale, lacuri si oceane sunt folosite in mod curent ca loc de depozitare pentru toate felurile de poluare. Apa are capacitatea sa distruga sau sa dizolve multe materiale, in special compusii organici, care se descompun datorita unui contact indelungat cu bacteriile si cu enzimele. Deseurile care pot fi in acest fel descompuse se numesc biodegradabile. Ele nu sunt o amenintare pe termen lung pentru mediul inconjurator asa cum sunt metalele, materialele plastice si unele hidro-carburi. Aceste substante raman in apa si o pot face otravitoare pentru aproape toate formele de viata. Chiar poluantii biodegradabili pot sa distruga o sursa de apa potabila pentru o perioada lunga de timp. Cu cat se aduna mai multe forme de contaminare, viata din apa incepe sa sufere. Lacurile in special sunt vulnerabile la poluare deoarece nu se pot curata de la sine la fel de repede ca raurile sau oceanele.

De regula, poluarea apei (inclusiv a maselor de apa de la suprafata si celor subterane) este rezultatul activitatii fiintelor umane (a omului), cu exceptia cazurilor cand poluarea mediului inconjurator este consecinta dezastrelor naturale sau furtunilor de mare.

Poluarea are loc mult sau mai putin intentionat, sau poate fi rezultatul unor accidente. In majoritatea sistemelor ecologice unele nivele de poluare sunt admisibile in conformitate cu normele stipulate in regulile de certificare, legile si regulamentele privind mediul inconjurator. Insa daca sursa recunoscuta de poluare a apei totusi produce un impact vadit asupra starii mediului inconjurator sau se dovedeste a fi excesiva, atunci ea poate fi considerata drept o incalcare a legilor si regulamentelor aplicabile, si astfel de cazuri devin obligatorii pentru investigare.

3. Apele uzate

Apa este unul din elementele constituente ale scoartei planetei noastre care stau la baza vietii. Pentru om apa nu serveste doar pentru a asigura functionarea organismului sau, ci si pentru dezvoltarea aglomerarilor umane inclusiv pentru asigurarea producerii bunurilor de consum destinate satisfacerii nevoilor biologice si spirituale ale oamenilor.

Nevoile specifice ale aglomerarilor omenesti care cuprind in afara locuintelor scoli, spitale, abatoare, parcuri, cai de comunicatie, etc. determina o sporire a consumului la 250-300 de litri/zi/locuitor, cifra in care se includ si pierderile inevitabile din retelele de distributie.

Daca se adauga si consumurile din agricultura (irigatii, zootehnie) si din industrie, se ajunge la cifre extreme de 3000 de litri/zi/locuitor.

Apa uzata menajera este acea apa care se evacueaza dupa ce a fost folosita pentru nevoi gospodaresti in locuinte si unitati de folosinta publica.

Apele uzate industriale sunt acelea care se evacueaza in mod concentrat (din "surse punctuale") dupa folosirea lor in procesele de obtinere a materiilor prime si in cele de producere a bunurilor necesare activitatii economice si sociale, precum si satisfacerii nevoilor individuale ale oamenilor.

Apele de racire constituie proportia principala (ca volum) a apelor uzate industriale. Ele sunt slab poluate cu materiale daca racirea nu se face prin contact direct cu mediul ce trebuie racit. Principalul poluant este, in acest caz, caldura.

Apele de spalare urmeaza pe locul doi din punct de vedere al volumului; ele apar intr-o varietate de industrii si rezulta din folosirea intentionata a apei de alimentare pentru antrenarea si indepartarea unor materiale nedorite.

Apele de proces sunt acelea care au servit ca solvent sau ca mediu de reactie in procesele de prelucrare a materiilor prime. Ele au un volum relativ redus, dar sunt de obicei foarte concentrate.

Preview document

Depoluarea Apelor Uzate Utilizând Nămolul Activ - Pagina 1
Depoluarea Apelor Uzate Utilizând Nămolul Activ - Pagina 2
Depoluarea Apelor Uzate Utilizând Nămolul Activ - Pagina 3
Depoluarea Apelor Uzate Utilizând Nămolul Activ - Pagina 4
Depoluarea Apelor Uzate Utilizând Nămolul Activ - Pagina 5
Depoluarea Apelor Uzate Utilizând Nămolul Activ - Pagina 6
Depoluarea Apelor Uzate Utilizând Nămolul Activ - Pagina 7
Depoluarea Apelor Uzate Utilizând Nămolul Activ - Pagina 8
Depoluarea Apelor Uzate Utilizând Nămolul Activ - Pagina 9
Depoluarea Apelor Uzate Utilizând Nămolul Activ - Pagina 10
Depoluarea Apelor Uzate Utilizând Nămolul Activ - Pagina 11
Depoluarea Apelor Uzate Utilizând Nămolul Activ - Pagina 12

Conținut arhivă zip

 • Depoluarea Apelor Uzate Utilizand Namolul Activ.docx

Alții au mai descărcat și

Tratarea Apei în Scopul Potabilizarii

TRATAREA APEI IN SCOPUL POTABILIZARII Apa este cel mai important aliment. Nu poate fi înlocuit. Aceste afirmatii nu sunt figuri de stil, ci citate...

Calitatea Apei Potabile

LABORATOR DE DETERMINÃRI FIZICO-CHIMICE 42 Argument ,,Apei i-a fost datã puterea magicã de a deveni seva vietii pe Pãmânt!” Leonardo Apa este...

Indicatori Chimici Ape Naturale

ARGUMENT În natură, apa este cea mai răspândită substanţă compusă şi se găseşte in toate cele trei stări de agregare, dar mai ales în stare...

Poluarea Atmosferei, Hidrosferei și Solului

1.1.Poluarea fizică a atmosferei Are la bază cedarea dinspre diferite surse spre atmosferă a unor categorii şi cantităţi diferite de energie şi...

Apa Potabilă

APA POTABILA 1. INTRODUCERE Apa este cel mai important aliment. Nu poate fi înlocuit. Aceste afirmatii nu sunt figuri de stil, ci citate din...

Brăila

Nefiind asa cum pare la prima vedere un oras de margine, vocatia esentiala a Brailei este aceea de a comunica cu lumea. "Dar al Dunarii”. Asa cum...

Te-ar putea interesa și

Poluare și Tehnici de Depoluare a Mediului

1. Definiţi si clasificaţi termenii: mediu, poluare, surse de poluare, factori poluanti Mediu, mediu înconjurător, mediu ambiant reprezintă...

Ai nevoie de altceva?