Economia Emisiilor Zero

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 9370
Mărime: 686.50KB (arhivat)
Publicat de: Eftimie Necula
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

I.Introducere

Preocuparile pentru protectia mediului natural s-au facut resimtite înca de la sfârsitul secolului al XIX lea, când s-a facut tranzitia de la atitudinea de admirare pasiva a frumusetilor naturii la cea activa de actionare pentru protectia ei si de prevenire a exploatarii abuzive a bogatiilor naturale. Axul central al politicilor noastre de mediu îl constituie asigurarea unui mediu curat pentru sanatatea locuitorilor tarii, spargerea cercului vicios al saraciei si deteriorarii mediului, asigurarea unei cresteri economice regenerative si inovative, spre binele generatiilor actuale si viitoare, armonizarea legislatiei specifice de mediu cu cea a Uniunii Europene în vederea accelerarii procesului de integrare în structurile europene.

Conferinta Natiunilor Unite pentru Mediu si Dezvoltare (UNCED), care a avut loc la Rio de Janeiro în iunie 1992, a aratat ca nu se mai pot gândi mediul si dezvoltarea economica si sociala ca domenii izolate si ca singura cale spre progres economic pe termen lung este legarea acestuia de protectia mediului.

Problema cheie a dezvoltarii durabile o constituie reconcilierea între doua aspiratii umane: necesitatea continuarii dezvoltarii economice si sociale, dar si protectia si îmbunatatirea starii mediului, ca singura cale pentru bunastarea atât a generatiilor prezente, cât si a celor viitoare.

Pentru a se dezvolta durabil, toate tarile au nevoie de acces si perfectionare în domeniul utilizarii tehnologiilor curate si care risipesc mai putine resurse.

Cerintele si exigentele existente la nivelul Uniunii Europene impun o noua abordare a problemelor globale de mediu din punct de vedere al efectelor si presiunii asupra mediului si al tuturor consecintelor dezvoltarii socio-economice.

Situata în zona Europei de interferenta a ecosistemelor complexe carpato-danubian si danubiano-pontic, România are o zestre naturala si peisagistica de o frumusete, varietate si echilibru de invidiat. Sunt o multitudine de colturi ale naturii în aceasta tara, ocrotite de oameni, care le-au înfrumusetat cu locuinte, biserici, ansambluri arhitectonice, lacuri de acumulare si alte constructii ce oglindesc geniul lor creator.

Problemele de protectie a mediului sunt deosebit de complexe si vizeaza toate sectoarele de activitate: economice, sociale si politice. Rezolvarea acestor probleme reclama participarea tuturor celor implicati în poluarea factorilor de mediu: agenti economici, departamente, ministere, dar si a acelora care sunt interesati în ocrotirea mediului: în primul rând populatia si reprezentantii ei alesi în diverse organisme, organizatii neguvernamentale, întreaga structura statala.

II.Aerul

Atmosfera poate fi afectata de o multitudine de substante solide, lichide sau gazoase. Dat fiind faptul ca atmosfera este cel mai larg si în acelasi timp cel mai imprevizibil vector de propagare al poluantilor, ale caror efecte sunt resimtite în mod direct si indirect de om si de catre celelalte componente ale mediului, se impune ca prevenirea poluarii atmosferei sa constituie o problema de interes public, national si international.

Potential, poluarea aerului este cea mai grava problema, întrucât are efecte pe termen scurt, mediu si lung.

Pe termen scurt si mediu, poluarea are efecte negative, de natura sa puna în pericol sanatatea omului, sa dauneze resurselor biologice si ecosistemelor, sa provoace pagube economice.

Pe termen lung poluarea produce modificari asupra mediului prin: efectul de sera, distrugerea stratului de ozon si ploile acide.

Poluarea mediului este cea mai importanta problema a secolului XXI. Se poate spune ca poluarea a aparut odata cu industrializarea, dar s-a amplificat si s-a diversificat paralel cu dezvoltarea societatii. La baza poluarii stau factori variati, dintre care cei mai importanti sunt: urbanismul, industrializarea, chimizarea, densitatea demografica. Poluarea apare astfel ca un subprodus al civilizatiei, care nu se limiteaza doar la interiorul unei întreprinderi, a unei colectivitati mici, ci cuprinde orase, zone din interiorul unei tari si chiar arii ce se refera la zone geografice întinse, devenind o problema internationala.

Pe de alta parte, datele privind cantitatea poluantilor la nivelul solului sunt furnizate de sistemele de monitorizare a calitatii aerului, administrate de diferite organizatii de control, mai ales în domeniul public.

Pentru aer problemele actuale de mediu sunt:

efectul de sera;

distrugerea stratului de ozon;

acidifierea;

micropoluantii;

producerea ozonului troposferic;

particulele în suspensie etc.

Preview document

Economia Emisiilor Zero - Pagina 1
Economia Emisiilor Zero - Pagina 2
Economia Emisiilor Zero - Pagina 3
Economia Emisiilor Zero - Pagina 4
Economia Emisiilor Zero - Pagina 5
Economia Emisiilor Zero - Pagina 6
Economia Emisiilor Zero - Pagina 7
Economia Emisiilor Zero - Pagina 8
Economia Emisiilor Zero - Pagina 9
Economia Emisiilor Zero - Pagina 10
Economia Emisiilor Zero - Pagina 11
Economia Emisiilor Zero - Pagina 12
Economia Emisiilor Zero - Pagina 13
Economia Emisiilor Zero - Pagina 14
Economia Emisiilor Zero - Pagina 15
Economia Emisiilor Zero - Pagina 16
Economia Emisiilor Zero - Pagina 17
Economia Emisiilor Zero - Pagina 18
Economia Emisiilor Zero - Pagina 19
Economia Emisiilor Zero - Pagina 20
Economia Emisiilor Zero - Pagina 21
Economia Emisiilor Zero - Pagina 22
Economia Emisiilor Zero - Pagina 23
Economia Emisiilor Zero - Pagina 24
Economia Emisiilor Zero - Pagina 25
Economia Emisiilor Zero - Pagina 26
Economia Emisiilor Zero - Pagina 27
Economia Emisiilor Zero - Pagina 28
Economia Emisiilor Zero - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Economia Emisiilor Zero.doc

Te-ar putea interesa și

Sistemul de Propulsie Hibridă al Autovehiculelor

1. PROPULSIA HIBRIDA A AUTOVEHICULELOR 1.1 Ce este un sistem hibrid? Un sistem hibrid de autovehicul combină două surse de putere efectivă, cum...

Analiza Eficienței Procesului de Demonopolizare și Privatizare a Sistemului Energetic în Republica Moldova

Prefaţă Importanţa energiei în activitatea omului în general, cît şi a economiei tării în particular este incontestabilă. Valorile umane s-au...

Politică de transport în România și Uniunea Europeană

Istoricul politicii de transport în Uniunea Europeană Principiile fundamentale ale Politicii Comune de Transport (PCT) au fost stabilite în 1957...

Controlul unui Autovehicul Ecologic - HICO

1. Introducere În zilele noastre, în contextul marilor schimbări ce au loc pe plan mondial, se remarcă preocuparea insistentă pentru protejarea...

Energia nucleară

1. INTRODUCERE Unica sursa de energie care a alimentat civilizatia noastra pana in acest secol a fost energia solara, inmagazinata sub forma de...

Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru două mărci Audi și BMW din aceeași categorie

Elemente definitorii ale pieței produsului X 1. Caracterizare generală: 1.1 Capacitatea pieţei auto în România: Capacitatea pieţei se exprimă...

Relațiile UE cu SUA, Rusia, China, Japonia

O misiune globală Cu toate că peste 100 de naţiuni au reprezentanţe diplomatice la sediul Uniunii Europene de la Bruxelles, iar Uniunea Europeană...

Dezvoltarea durabilă a Aeroportului Heathrow

Abstract Obiectivul acestui articol este de a prezenta evoluția dezvoltării durabile a Aeroportului London Heathrow de-a lungul anilor realizat cu...

Ai nevoie de altceva?