Ecoturism - Prezentare Afacere Verde - Holcim SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4631
Mărime: 1.49MB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Introducere

Pentru a defini cât mai bine caracteristicile unei ,,afaceri verzi” voi prezenta firma HOLCIM (ROMÂNIA) S.A.Această firmă face parte din grupul Holcim, unul dintre liderii mondiali în furnizarea de ciment, betoane, agregate (nisip și pietriș) și alte servicii conexe.

Voi urmări principalele măsuri pe care le-a luat conducerea firmei pentru protejarea mediului,precum și implicarea acesteia în viața comunității.De asemenea voi avea în vedere trecutul companiei,precum și perspectivele de dezvoltare a acesteia.

HOLCIM (ROMÂNIA) S.A. ocupă locul doi în topul afacerilor verzi din sectorul industriei și al producție conform ,,Green business index”.Acest fapt se datorează participării la ample programe de protecție a mediului,precum și preocupării permanente de a dezvolta tehnologii de fabricație care să diminueze sau chiar să reducă complet efectul distructiv al procesului de producție asupra mediului.

De asemenea compania acordă o atenție deosebită resursei umane.HOLCIM asigură un mediu sănătos pentru angajații săi.Mediul de lucru al companiei este bazat pe:oportunități de dezvoltare,oportunități de carieră,colegialitate,respect.

Un alt punct forte al acestei firme este relația cu presa,HOLCIM practicând o politică de informare directă și deschisă,dezvoltarea relațiilor cu jurnaliștii bucurându-se de o atenție deosebită.

Compania a primit o serie de certificate,care demonstrează că sistemul de management satisface cerințele unor standarde ISO (Anexa 1).

I.Descrierea afacerii și a domeniului de activitate

Holcim este o companie elvețiană producătoare de materiale de construcții (ciment, agregate, beton și asfalt), fondată în anul 1912. Compania activează în 70 de țări din întreaga lume.

Holcim România este unul dintre cei mai activi investitori din industria construcțiilor din România. Investițiile în modernizarea tehnologiei de producție, protecția mediului, dezvoltarea afacerii, sănatătea și securitatea în muncă, proiecte sociale și în domeniul resurselor umane sunt o prioritate pentru Holcim.

Valoarea totală a investițiilor Holcim pe piața locală din 1997 și până acum se ridică la circa 700 de milioane de euro, sumă care cuprinde și achizițiile derulate pentru a extinde prezența în România. Cel mai important proiect al companiei s-a desfășurat la Câmpulung, unde Holcim România a investit în perioada 2005-2010 peste 170 milioane euro în modernizarea liniei de producție.

Bugetul alocat în 2010 pentru modernizarea fabricilor de la Câmpulung și Aleșd, precum și a stației de măcinare de la Turda s-a ridicat la 20 de milioane de euro. În plus, în august 2010 a fost aprobată începerea unei investiții în valoare de 14 milioane de euro într-un proiect de eficiență energetică la fabrica de la Aleșd, care va genera aproximativ 15% din necesarul de energie electrică al fabricii, folosind căldura generată în timpul procesului de fabricare a cimentului. Proiectul urmează să fie finalizat în al doilea trimestru al anului 2012.

Compania deține și operează două fabrici de ciment la Câmpulung și Aleșd, o stație de macinăre la Turda, o rețea de 19 stații ecologice de betoane, 6 stații de agregate, 2 stații de lianți speciali, un terminal de ciment la București și unul la Turda.

Pe parcursul celor 14 ani de când este prezentă în România, Holcim a dezvoltat noi soluții, produse și servicii, inclusiv în domeniul transportului specializat și al produselor și analizelor de laborator. A adus numeroase inovații pe piața locală, printre care și conceptul de stație ecologică de betoane. Și-a extins oferta de soluții pentru co-procesarea deșeurilor industriale în fabricile din Campulung și Aleșd la peste 100 de tipuri de deșeuri.

Principiul pe care se consolidează întreaga strategie de business a Holcim este cel al dezvoltării durabile, care se concretizează în toate acțiunile companiei prin tripla abordare a liniilor directoare – performanță economică, protecția mediului înconjurător și

responsabilitatea socială. Holcim România pune astăzi bazele solide ale unui viitor durabil prin eforturile de a răspunde într-o manieră sustenabilă prezentului.

Cifra de afaceri înregistrată de compania HOLCIM (ROMÂNIA) S.A. în anul 2011 este de aproximativ 200 milioane de euro.

Produsele realizate de firma HOLCIM (ROMÂNIA) S.A. sunt:ciment,betoane,agrega-

te,lianți hidraulici speciali,filer de calcar,calcar.

De asemenea Holcim (Romania) SA oferă clienților săi o gamă variată de servicii, care include consultanță tehnică de specialitate, servicii de laborator, logistice sau de mediu:

• Servicii ciment

• Servicii betoane și agregate

• Servicii lianți hidraulici speciali

• Servicii de mediu.

Preview document

Ecoturism - Prezentare Afacere Verde - Holcim SA - Pagina 1
Ecoturism - Prezentare Afacere Verde - Holcim SA - Pagina 2
Ecoturism - Prezentare Afacere Verde - Holcim SA - Pagina 3
Ecoturism - Prezentare Afacere Verde - Holcim SA - Pagina 4
Ecoturism - Prezentare Afacere Verde - Holcim SA - Pagina 5
Ecoturism - Prezentare Afacere Verde - Holcim SA - Pagina 6
Ecoturism - Prezentare Afacere Verde - Holcim SA - Pagina 7
Ecoturism - Prezentare Afacere Verde - Holcim SA - Pagina 8
Ecoturism - Prezentare Afacere Verde - Holcim SA - Pagina 9
Ecoturism - Prezentare Afacere Verde - Holcim SA - Pagina 10
Ecoturism - Prezentare Afacere Verde - Holcim SA - Pagina 11
Ecoturism - Prezentare Afacere Verde - Holcim SA - Pagina 12
Ecoturism - Prezentare Afacere Verde - Holcim SA - Pagina 13
Ecoturism - Prezentare Afacere Verde - Holcim SA - Pagina 14
Ecoturism - Prezentare Afacere Verde - Holcim SA - Pagina 15
Ecoturism - Prezentare Afacere Verde - Holcim SA - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Ecoturism - Prezentare Afacere Verde - Holcim SA.docx

Alții au mai descărcat și

Convenția Națiunilor Unite

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege. Art. 1. — Romania adera la Conventia Natiunilor Unite pentru combaterea desertificarii in tarile...

Brăila

Nefiind asa cum pare la prima vedere un oras de margine, vocatia esentiala a Brailei este aceea de a comunica cu lumea. "Dar al Dunarii”. Asa cum...

Ai nevoie de altceva?