Impactul Folosirii Electronicelor Asupra Mediului - Studiu de Caz - LG Electronics

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4497
Mărime: 1.16MB (arhivat)
Publicat de: Luana Tomescu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Marinela Gheres
Universitatea Babes- Bolyai Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor Cluj Napoca

Cuprins

  1. Introducere pg 1-2
  2. Motivatie pg 3
  3. Prezentare compania LG pg 4
  4. LG si responsabilitatea fata de mediu pg 5-11
  5. Concluzii pg 12
  6. Solutii si recomandari pg 13
  7. Anexe pg 14
  8. Bibliografie pg 15

Extras din proiect

Introducere

Sunt de parere ca protejarea mediului este foarte importanta in zilele noastre. Trebuie sa ne gandim atat la noi, cat si la nevoile generatiilor viitoare.

Populatia lumii fiind in continua crestere, consuma tot mai multe resurse naturale,tot mai multa energie si astfel punem in pericol sistemele de mediu.

Cresterea temperaturii medii anuale, a nivelului apei oceanelor, reducerea calotei glaciare, ar trebui sa ne atraga atentia si sa luam masuri impotriva poluarii care determina schimbarile climatice.

Fiecare cantitate de energie electrica pe care o folosim rezulta in urma arderii unor combustibili care polueaza cu dioxid de carbon, de aceea este esential sa reducem acest tip de consum, pentru a fi prietenosi cu mediul, dar totodata si pentru a ne reduce facturile la furnizorii de energie electrica.

Oficiali responsabili cu impactul adus de economia mondiala asupra mediului inconjurator au cerut sectorului IT&C sa dea un exemplu prin reducerea noxelor de bioxid de carbon la minumum. Se intentioneaza astfel sa se ajunga la o insemnata reducere de aproximativ 20% pana in 2015, sectorul tehnologic fiind si locul unde se pot gandi masuri inteligente gratie specialistilor de top care activeaza in aceasta zona economica.

Compania de cercetare Gartner estimeaza ca 2% din totalul emisiilor de dioxid de carbon la nivel global este generat de industria IT&C, depasind astfel pe cele ale industriei aviatiei.

Compania de cercetare spune ca "noxele tehnologice" provin de la PC-uri, servere, sistemele de racire ale computerelor, telefoane mobile si fixe, imprimante si chiar retele LAN (local area network). Pina de curind, foarte putine organizatii erau ingrijorate de emisiile de CO2, insa acum lucrurile par sa se schimbe in contextul in care cumparatorii incep sa decida achizitionarea unui echipament din categoria IT&C si in functie de cat de "ecologic" este acesta.

Si Internetul polueaza !

Cercetatorii americani de la Universitatea Harvard au stabilit ca doua cautari realizate prin intermediul motorului de cautare Google produc aceeasi cantitate de dioxid de carbon ca si un ceainic care fierbe.

Potrivit unui studiu, o cautare obisnuita pe motorul Google genereaza circa sapte grame de dioxid de carbon (CO2), in timp de un ceainic care fierbe produce 15 grame de dioxid de carbon. Emisiile de CO2 sunt generate atat de electricitatea necesara unui computer pentru a functiona, cat si de cea utilizata pentru a trimite cererea de informatii serverelor din intreaga lume. Potrivit lui Alex Wissner-Gross, fizician al Universitatii Harvard, vizualizarea unui site genereaza 0,02 grame de CO2 in fiecare secunda, in timp ce site-urile care includ si continuturi video emit 0,2 grame de CO2 pe secunda.

Motivatie

Am ales aceasta companie, deorece produsele acestei companii ne fac noua si altor milioane de utiliatori, viata mult mai usoara, oferind un raport pret/calitate bun.

Sunt de parere ca LG este un nume foarte puternic, pe toate pietele pe care actioneaza, de aceea am ales ca studiu de caz influentele sale asupra mediului si politicile adoptate in aceasta privinta.

Cred ca LG are un real interes in protectia mediului, pe langa scopul financiar, astfel asigurandu-si locuri fruntase, alaturi de concurentii sai principali.

Se pune tot mai mult accent pe protectia mediului, prin natura materialelor folosite, emisiile de CO2 de la fabrici, prin strategiile adoptate, prin consumul electronicelor si durata lor de viata.

Prezentare companie

LG Electronics este lider mondial în furnizarea de produse inovatoare din domeniul electronicii, informaţiilor şi comunicaţiilor.

Compania are peste 82.000 de angajaţi în cele 120 de birouri, care includ 81 de filiale deschise în întreaga lume. Alcătuită din 4 mari divizii: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display şi Digital Media cu vânzări globale in 2009 de 11.2 miliarde USD şi un profit operaţional de 685 milioane USD, datorită performanţelor obţinute pe segmentul de televizoare LCD şi telefoane mobile

Preview document

Impactul Folosirii Electronicelor Asupra Mediului - Studiu de Caz - LG Electronics - Pagina 1
Impactul Folosirii Electronicelor Asupra Mediului - Studiu de Caz - LG Electronics - Pagina 2
Impactul Folosirii Electronicelor Asupra Mediului - Studiu de Caz - LG Electronics - Pagina 3
Impactul Folosirii Electronicelor Asupra Mediului - Studiu de Caz - LG Electronics - Pagina 4
Impactul Folosirii Electronicelor Asupra Mediului - Studiu de Caz - LG Electronics - Pagina 5
Impactul Folosirii Electronicelor Asupra Mediului - Studiu de Caz - LG Electronics - Pagina 6
Impactul Folosirii Electronicelor Asupra Mediului - Studiu de Caz - LG Electronics - Pagina 7
Impactul Folosirii Electronicelor Asupra Mediului - Studiu de Caz - LG Electronics - Pagina 8
Impactul Folosirii Electronicelor Asupra Mediului - Studiu de Caz - LG Electronics - Pagina 9
Impactul Folosirii Electronicelor Asupra Mediului - Studiu de Caz - LG Electronics - Pagina 10
Impactul Folosirii Electronicelor Asupra Mediului - Studiu de Caz - LG Electronics - Pagina 11
Impactul Folosirii Electronicelor Asupra Mediului - Studiu de Caz - LG Electronics - Pagina 12
Impactul Folosirii Electronicelor Asupra Mediului - Studiu de Caz - LG Electronics - Pagina 13
Impactul Folosirii Electronicelor Asupra Mediului - Studiu de Caz - LG Electronics - Pagina 14
Impactul Folosirii Electronicelor Asupra Mediului - Studiu de Caz - LG Electronics - Pagina 15
Impactul Folosirii Electronicelor Asupra Mediului - Studiu de Caz - LG Electronics - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Impactul Folosirii Electronicelor Asupra Mediului - Studiu de Caz - LG Electronics.doc

Alții au mai descărcat și

Impactul Emisiilor Poluante ale Autovehiculelor Asupra Mediului

ARGUMENT Apariţia şi dezvoltarea societăţii omeneşti a impus nevoia de transport. Astfel că la nivelul acestui deceniu, activitatea de transport a...

Poluarea Aerului în Craiova

Municipiul Craiova se confrunta cu probleme de mediu cum ar fi calitatea scazuta a aerului datorita traficului intens, poluarea cu pulberi...

Convenția Națiunilor Unite

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege. Art. 1. — Romania adera la Conventia Natiunilor Unite pentru combaterea desertificarii in tarile...

Brăila

Nefiind asa cum pare la prima vedere un oras de margine, vocatia esentiala a Brailei este aceea de a comunica cu lumea. "Dar al Dunarii”. Asa cum...

Ai nevoie de altceva?