Legatura dintre CO2 si Incalzirea Globala Influenta Incalzirii Globale asupra Ecosistemelor Forestiere in Romania

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Legatura dintre CO2 si Incalzirea Globala Influenta Incalzirii Globale asupra Ecosistemelor Forestiere in Romania.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 20 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Andrei Ionescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Ecologie

Extras din document

Legatura dintre CO2 si incalzirea globala

Influenta incalzirii globale asupra ecosistemelor forestiere in Romania

Cu totii auzim despre incalzirea globala, despre faptul ca ea este cauzata in mare parte de om, care prin diverse metode elimina CO2 in atmosfera, acesta fiind principalul responsabil cu incalzirea globala.

Cu totii ascultam si credem ce se zice in media. In timp ce cautam material pentru realizarea acestei lucrari am gasit diverse aticole despre incalzirea globala, despre actiunea CO2-ului, dar in acelasi timp am aflat ca au mai existat fluctuatii de temperatura – mica era glaciara...

In final, am gasit documentarul “Great Global Warming Swindle (2007)” care din punctual meu de vedere este cel mai apropiat cu evenimentele din realitate si in acelasi timp si interesant.

Pentru inceput doresc sa acord o importanta cat se poate de multa legaturii dintre CO2 si incalzirea globala, precum si cea dintre om si incalzirea globala.

Au fost spre exemplu perioade in istoria noastra cand am avut de trei ori mai mult CO2 decat avem astazi; sau perioade cand am avut de 10 ori mai mult CO2 decat avem azi; si daca CO2 are un mare efect asupra climatului atunci ar trebui sa se vada in istoria temperaturilor.

Daca privim la climat din punctul de vedere al timpului geologic, nu vom suspecta niciodata CO2 ca fiind un mare factor in schimbarea climatului.

Nici una dintre marile schimbari climatice in ultimele mii de ani nu poate fi explicata de CO2.

Nu poti spune ca CO2 va schimba clima. Cu siguranta niciodata nu s-a intamplat asa ceva in trecut.

Incalzirea globala cauzata de om nu este o teorie stiintifica obisnuita.

Comitetul interguvernamental al Natiunilor Unite pentru schimbari climatice sau "IPCC", ca orice alt corp ONU, este politic; concluziile finale sunt trase pe motive politice. Dealfel la cererea doameni Margaret Thatcher, Biroul Meteorologic din Marea Britanie a stabilit o unitate de modelare climatica care a oferit bazele pentru un nou comitet international numit Comisia Interguvernamentala pentru schimbari climatice (IPCC).

Aceasta comisie a adus primul mare raport care prezicea dezastre climatice ca rezultat al incalzirii globale.

Pentru Margaret Thatcher, energia era o problema politica. La inceputul anilor 70 criza petrolului a aruncat lumea in criza si minerii au dat jos de la putere guvernul conservativ al lui Ted Heath.

Doamna Thatcher era hotarata ca acest lucru nu i se va intampla si ei si s-a hotarat sa le slabeasca puterea. Ea era foarte preocupata intotdeauna, sa promoveze energia nucleara, cu mult inainte ca ideea schimbarii climatice sa apara, din cauza ca era preocupata de securitatea energiei si nu avea incredere in Orientul Mijlociu si nu avea incredere in Uniunea Nationala a Mierilor deci nu avea incredere in petrol si nici in carbune, prin urmare ea creadea ca trebuie sa impingem inainte energia nucleara. Si apoi, cand clima s-a schimbat, si a aparut ideea cu incalzirea globala, ea s-a gandit ca este foarte bine, si ca este un alt argument pentru ca nu are nici un fel de emisie de CO2.

Putem sa urmarim tendinta incalzirii din prezent, inapoi in timp cel putin doua sute de ani, pana la sfarsitul unei perioade foarte reci in istoria pamantului.

Cum se numeste aceasta perioada?

Este cunoscuta climatologistilor ca si Mica Era Glaciara. In secolul 14, Europa a plonjat in Mica Era Glaciara, si cand cautam evidentele acestui fapt, gasim vechile ilustrate si vederi, si picturi ale Tamisei pentru ca in timpul celor mai grele si aspre ierni ale acestei mici ere glaciare Tamisa a ingetat si au existat minunate targuri pe gheata tinute pe Tamisa, si oamenii patinau, si chiar vindeau lucruri pe gheata.

Daca ne uitam si mai mult in urma, inaintea micii ere glaciare, gasim o era de aur prospera cand temperaturile erau mai ridicate decat sunt astazi un timp cunoscut climatologistilor drept Perioada calda medievala.

Este important ca oamenii sa stie ca clima a instalat un stil de viata foarte diferit in perioada medievala.

Avem aceasta viziune azi ca incalzirea o sa aiba urmari apocaliptice. De fapt, oriunde gasim descrisa aceasta perioada calda apare asociata cu bogatia. In Europa, aceasta a fost marea era a constructorilor de catedrale, podgoriile au inflorit chiar si in nordul Angliei. Peste tot in Londra se pastreaza memorii despre podgoriile care cresteau in perioada medievala calda, deci aceasta a fost o minunata perioada de bogatie.

Mergand inapoi in timp mai departe, inainte de era medievala calda, gasim si mai multe intervale calde inclusiv o foarte lunga perioada in timpul Erei Bronzului cunoscuta geologistilor ca Holocenul Maxim, cand temperaturile au fost semnificativ mai mari decat sunt astazi, pentru mai mult de trei milenii!

Daca ne intoarcem 8000 ani in perioada Holocenului, in care era mult mai cald decat este azi vedem ca ursii polari au supravietuit cu siguranta acelei perioade pentru ca sunt cu noi azi. Ei sunt foarte adaptabili si acestei perioade calde din trecut (numite hipsi-termale), nu au creat nici o problema pentru ei.

Variatia climatica din trecut este clar naturala deci de ce am crede ca este altfel astazi?

In prezenta alarma in legatura cu incalzirea globala vinovatul este societatea industriala. Multumita industriei moderne, luxul de care se bucurau in trecut doar cei bogati este acum disponibil din abundenta oamenilor obisnuiti. Noile tehnologii au facut viata mai usoara si mai bogata; transportul modern si comunicatiile au facut lumea sa apara mai putin straina si distanta.

Fisiere in arhiva (1):

  • Legatura dintre CO2 si Incalzirea Globala Influenta Incalzirii Globale asupra Ecosistemelor Forestiere in Romania.doc