Lucrare Mediu - Studiu de Caz

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Lucrare Mediu - Studiu de Caz.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 42 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Ecologie

Cuprins

OBIECTIVUL ORGANIZATIEI 2
ZONA DE DESFASURARE A ACTIVITATILOR 3
ANALIZA INITIALA DE MEDIU 3
Prezentarea generala a organizatiei 3
Caracteristici ale amplasamentului organizatiei 4
Istoric amplasament 4
Localizare 4
Aspecte hidrogeologice 4
Clima si calitatea aerului 4
Vegetatia 5
Fauna 5
Utilitati 6
Materii prime 7
Fluxuri tehnologice – procese de productie 8
Descriere tehnica 8
Fluxul tehnologic 8
Produse realizate 10
Impactul activitatilor asupra mediului 10
Probe de sol 11
Calitatea apelor subterane 11
LISTA ASPECTELOR DE MEDIU 13
LISTA ASPECTELOR DE MEDIU SEMNIFICATIVE 13
Monitorizarea mediului 14
Actiuni intreprinse 16
Sistemul de Management de Mediu in cadrul SC ALPFA SA 17
1. Politica de mediu 17
2. Obiectivele de mediu 18
3. Program de management de mediu 19
4. Aspecte de implementare si functionare a SMM 21
Structuri si responsabilitati 21
Instruire, conştientizare şi competenta 24
Comunicare , participare si consultare 25
Documentatia sistemului 25
Controlul documentelor 26
Controlul operational 26
Strategii ale organizatiei pentru abordarea principiilor dezvoltarii durabile prin implementarea Sistemului de Management de Mediu 30
1. Imbunatatirea continua 30
2. Managementul strategic 31
Bibliografie 38

Extras din document

OBIECTIVUL ORGANIZATIEI

Obiectivele generale de mediu ale SC ALPFA SA presupun in prealabil stabilirea unor obiective specifice de mediu, directii strategice din politica de mediu asumata in cadrul mentinerii si imbunatatirii continue a sistemului de management de mediu implementat inca din ianuarie 2008.

Principalele 3 directii strategice sunt:

• Mentinerea unui sistem eficient de management de mediu – asigurarea ca echipamentele de munca sunt in stare de functionare si pot fi utilizate in siguranta ata pentru protectia mediului cat si pentru siguranta lucratorilor. Deasemeni asigurarea ca aspectele de mediu si riscurile de accidentare sunt identificate si ca sunt luate masuri pentru evitarea lor.

• Respectarea cerintelor legale si de reglementare in domeniul mediului – reducerea cantitatii deseurilor si a consumului resurselor, asigurarea instruirii relevante privind protectia mediului pentru fiecare lucrator.

• Promovarea implicarii active a managementului si a tutror celor ce realizeaza supravegherea – mentinerea unor locuri de munca sigure si sanatoase dar si implicarea tuturor in prevenirea poluarilor accidentale ale mediului si a accidentelor de munca.

Stabilirea obiectivelor generale ale societatii pe domeniul protectiei mediului este o actiune esentiala in vederea atingerii scopului propus, deoarece numai astfel, se poate analiza la mijlocul sau la sfarsitul anului, in ce proportie s-au indeplinit obiectivele propuse. Astfel managementul firmei va analiza performanta de mediu prin rezultatele masurabile ale sistemului de management de mediu, legate de controlul firmei asupra aspectelor sale de mediu, bazate pe politica, obiectivele generale de mediu si obiectivele specifice de mediu ale SC ALPFA SA.

Verificarea se face prin auditurile desfasurate la toate compartimentele din firma, o verificare sistematica si documentata, ce permite obtinerea si evaluarea dovezilor obiective pentru a determina daca sistemul de management de mediu al firmei este in conformitate cu criteriile de audit ale sistemului de management de mediu stabilite de acesta si pentru comunicarea rezultatelor acestui proces conducerii firmei.

ZONA DE DESFASURARE A ACTIVITATILOR

SC ALPFA SA activeaza in zona industriei prelucratoare, ca activitate principala, fabricarea produselor abrazive si a altor produse din minerale nemetalice n.c.a., cod caen : 2399 – fabricarea altor produse din minerale nemetalice – mixturi asfaltice dar si a prestarilor de servicii, constructii de strazi si alte drumuri pentru vehicule si pietoni, potrivit Certificatului de inregistrare

ANALIZA INITIALA DE MEDIU

Prezentarea generala a organizatiei

Denumirea firmei: SC ALPFA SA

Adresa email : scALPFAsa@gmail.com

Forma de proprietate : integral privata.

Domenii de activitate :

• 2399 – fabricarea altor produse din minerale nemetalice

• 4211 – constructia de strazi, drumuri si alte cai de acces pentru vehicule si pietoni ; asfaltarea drumurilor ;

• 4120 – constructia tuturor tipurilor de cladiri rezidentiale.

SC ALPFA SA, este o firmă tânără prin structură şi personal, dinamică prin dezvoltare şi flexibilă prin conceptele de lucru şi are capabilitatea de a oferi produse/ servicii clientilor sai.

Profilul – producerea mixturilor asfaltice pe instalatia - statia ASFALT cu capacitatea de 120 t/ora. Statia lucreaza numai in perioada calda a anului, respectiv cca.6 luni. Unitatea are in total un numar de 162 angajati din care 10 deservesc efectiv statia iar restul activeaza in sectorul administrativ si pe teren, pentru punerea in opera a mixturilor asfaltice.

Fisiere in arhiva (1):

  • Lucrare Mediu - Studiu de Caz.doc