Panouri Fotovoltaice Thin-Film

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 4462
Mărime: 2.41MB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Universitatea Transilvania Brașov Facultatea de Alimentație și Turism

Extras din proiect

I.Introducere

1.1.Energia regenerabilă

Energia regenerabila se refera la acele forme de energie ce sunt produse prin transferul energetic al energiei rezultate din procese naturale regenerabile. Astefel sunt folosite energia luminii solare, a vantului, a apelor curgatoare, a unor procese biologice si a caldurii geotermale. Aceste energii sunt captate de catre oameni prin diferite procese.

Sursele regenerabile de energie sunt: energia eoliana, energia solara, energia apei (energia hidraulica si a mareelor), energia geotermica, energie derivata din biomasa: biodiesel, bioetanol, biogaz.

Energia regenerabila a fost folosita de om incepand din cele mai vechi timpuri. Arderea biomasei pentru incalzire si iluminare a fost practicata inca de la inceputurile istoriei, fara a mentiona utilizarea alimentelor organice ca energie pentru supravietuire. Morile de vant si cele de apa au exploatat resursele naturale pe parcursul deceniilor, fiind cea mai timpurie sursa de obtinere a energiei pentru agricultura si pentru procesele industriale la scara mica.

Tehnologiile moderne de conversie a surselor regenerabile au istorii diferite. Inceputurile dezvoltarii tehnologiilor eoliene pot fi atribuite sfarsitului secolului al XIX-lea, in Danemarca. Interesul fata de aceste tehnologii a atins nivelul optim pe parcursul celor 2 razboaie mondiale, din cauza limitarii accesului la conbustibilii fosili. Incepand cu anii 1950 celulele fotovoltaice au cunoscut investitii datorita utilizarii lor fulminante in sistemele spatiale de zbor, cu rezultate aplicabile in tehnologia si stiinta materialelor, urmate de reducerea preturilor pana la nivelul acceptat de consumatori.

Motivatia de baza pentru expansiunea energiilor regenerabile, vine odata cu crizele petrolului din 1973 si 1979. Tehnologiile eoliana, a valurilor marilor si eoliana au beneficiat astfel de investitii, odata cu cresterea nivelului lor de aplicare.

Energia regenerabila este energia derivata din surse care sunt regenerative si pentru toate aplicatiile practice nu pot fi epuizate. Actualmente sursele regenerabile de energie contribuie cu aproximativ 18,4 % la consumul uman global de energie.

In conditii concrete din Romania, in balanta energetica se iau in considerare urmatoarele tipuri de resurse regenerabile de energie :

-Energia solara – utilizata la producerea de caldura prin metode de conversie pasiva sau activa sau la furnizarea de energie electrica prin sisteme fotovoltaice

-Energia eoliana – utilizata la producerea de energie electrica cu grupuri aerogeneratoare ;

-Hidroenergia utilizeaza centrale hidroelectice cu o putere instalata mai mica sau egala cu 10 MW (hidroenergia mica) respectiv centrale hidro cu o putere instalata mai mare de 10 MW (hidroenergia mare) ;

Biomasa – provine din reziduuri de la exploatari forestiere si agricole,deseuri de prelucrare a lemnului si alte produse ; biogazul este rezultatul fermentarii in regim anaerob a dejectiilor animaliere sau de la statiile de epurare orasenesti

II.ENERGIA FOTOVOLTAICĂ

2.1.Energia solara

Soarele este o sursa imensa de energie. Aceasta ajunge pe Terra sub forma de radiatii solare, radiatii care pot fi captate si transformate in alte forme de energie: electrica, mecanica sau termica.

Energia solara se refera la o sursă de energie care este direct produsa prin lumina si radiatia solara.Energia solarã reprezintã una din potentialele viitoare surse de energie, folositã fie la înlocuirea definitivã a surselor conventionale de energie cum ar fi: cãrbune, petrol, gaze naturale etc, fie la folosirea ei ca alternativã la utilizarea surselor de energie conventionale mai ales pe timpul verii, cea de a doua utilizare fiind în momentul de fatã cea mai raspânditã utilizare din întreaga lume.

Avantaje:

• Poate cel mai evident avantaj, în vederea utilizãrii acesteia, pe care îl are, este acela de a nu produce poluarea mediului înconjurãtor, deci este o sursã de energie curatã.

• un alt avantaj al energiei solare este faptul cã sursa de energie pe care se bazeazã întrega tehnologie este gratuitã.

Dintre toate sursele de energie care intrã în categoria surse ecologice si regenerabile cum ar fi: energia eolianã, energia geotermalã, energia mareelor; energia solarã se remarcã prin instalatiile simple si cu costuri reduse ale acestora la nivelul unor temperaturi în jur de 100°C, temperaturã folositã pentru încãlzirea apei cu peste 40 grade peste temperatura mediului ambiant, instalatii folosite la încãlzirea apei menajere sau a clãdirilor. De aceea, este deosebit de atractivã ideea utilizãrii energiei solare în scopul încãlzirii locuintelor si se pare cã acesta va fi unul dintre cele mai largi domenii de aplicatie a energiei solare în urmãtorul secol. Tehnologia echipamentului pentru instalatiile solare de încãlzire a clãdirilor este deja destul de bine pusã la punct într-o serie de tãri ca Japonia, S.U.A., Australia, Israel, Rusia, Franta, Canada si Germania.

Preview document

Panouri Fotovoltaice Thin-Film - Pagina 1
Panouri Fotovoltaice Thin-Film - Pagina 2
Panouri Fotovoltaice Thin-Film - Pagina 3
Panouri Fotovoltaice Thin-Film - Pagina 4
Panouri Fotovoltaice Thin-Film - Pagina 5
Panouri Fotovoltaice Thin-Film - Pagina 6
Panouri Fotovoltaice Thin-Film - Pagina 7
Panouri Fotovoltaice Thin-Film - Pagina 8
Panouri Fotovoltaice Thin-Film - Pagina 9
Panouri Fotovoltaice Thin-Film - Pagina 10
Panouri Fotovoltaice Thin-Film - Pagina 11
Panouri Fotovoltaice Thin-Film - Pagina 12
Panouri Fotovoltaice Thin-Film - Pagina 13
Panouri Fotovoltaice Thin-Film - Pagina 14
Panouri Fotovoltaice Thin-Film - Pagina 15
Panouri Fotovoltaice Thin-Film - Pagina 16
Panouri Fotovoltaice Thin-Film - Pagina 17
Panouri Fotovoltaice Thin-Film - Pagina 18
Panouri Fotovoltaice Thin-Film - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Panouri Fotovoltaice Thin-Film.docx

Alții au mai descărcat și

Convenția Națiunilor Unite

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege. Art. 1. — Romania adera la Conventia Natiunilor Unite pentru combaterea desertificarii in tarile...

Brăila

Nefiind asa cum pare la prima vedere un oras de margine, vocatia esentiala a Brailei este aceea de a comunica cu lumea. "Dar al Dunarii”. Asa cum...

Te-ar putea interesa și

Studiu de fezabilitate parc solar fotovoltaic, Comuna Avram Iancu, Județul Bihor

I. Obiectivul investiţiei: Realizarea unui parc fotovoltaic cu puterea instalată de 3 MW, de către Consiliul Judeţean Bihor, pentru producerea...

Ai nevoie de altceva?