Plan de afaceri firma Ecozat

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 50 în total
Cuvinte : 10850
Mărime: 110.92KB (arhivat)
Publicat de: Pamela Gherman
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ioan Peres
un plan de afaceri foarte bun cu toate calculele financiare!

Extras din proiect

Cap. I. Planul de afaceri: definire, necesitate, etape.

„Scrierea unui plan de afaceri te forteaza sa gandesti disciplinat, daca depui un efort cinstit din punct de vedere intelectual. O idee poate sa arate formidabil, dar cand incepi sa scrii toate detaliile si cifrele, s-ar putea sa se faca tandari"

Eugene Kleiner, - investitor de capital de risc

Pregatirea sau dezvoltarea unei afaceri implica statistici/analize sectoriale, studii de piata, planuri de afaceri, studii de pre-fezabilitate si fezabilitate. Scopul lor este de a evidentia o imagine cat mai corecta a mediului de afaceri si a pietei care se doreste a fi abordata, felul in care se raporteaza afacerea la acestea, produsele sau serviciile oferite, modul in care pot fi alocate cat mai eficient resursele financiare sau necesarul de resurse financiare de atras.

Majoritatea firmele incearca sa-si sporesca profitul prin cucerirea de noi segmente de piata, prin introducerea in fabricate de noi produse, prin oferirea de noi servicii care sa le creeze un avantaj competitiv fata de concurenta. Altele opteaza pentru o modificare a strategiei in vederea eliminarii rezultatelor negative cauzate de deficiente managerial sau de producerea unor modificari fundamentale, cantitative si calitative, la nivelul ramurii lor de activitate. Pentru a realiza aceste obiective, ele trebuie sa elaboreze un plan de actiune, sa ia deciziile necesare si sa stabileasca strategia de aplicat, iar cea mai buna metoda de planificare este aceea de intocmire a unui plan de afaceri.

Un plan de afaceri (business plan) poate avea ca utilitate prezentarea firmei sau a unei idei, a unei afaceri, a unui proiect. Acesta poate fi realizat atat pentru afaceri existente (in vederea prezentarii catre posibili parteneri sau finantatori) cat si pentru afaceri ce urmeaza a fi lansate.

1.1. Definirea planului de afaceri

In literatura de specialitate se intalnesc foarte multe definitii ale planului de afaceri dintre care am enumerat doar cateva :

• Planul de afaceri este definit ca fiind „un instrument decizional dinamic, destinat, pe de o parte, managerilor din cadrul firmei in vederea cresterii eficientei activitatii acestora si, pe de alta parte, investitorilor, bancherilor si, in general, oricarui partener posibil, industrial, commercial, social etc., carora le permite sa ia cunostinta de perspectivele acesteia."

• Un plan de afaceri precizeaza intentiile proprietarilor unei intreprinderi, care se va crea sau exista, caile si metodele prin care managerii doresc sa le aduca la indeplinire si calculeaza rezultatele anticipate pe o perioada de timp

• Planul de afaceri reprezinta o lucrare scrisa ce confine informatii structurate dupa anumite reguli, cu privire la ceea ce se doreste a se realize in cadrul unei afaceri, modul in care se intentioneaza sa se utilizeze resursele pentru ca, in final, sa se reuseasca atingerea obiectivelor propuse.

• Planul de afaceri este un document scris care prezinta publicului o afacere noua propusa, cu privire la ceea ce se doreste a se realiza in cadrul unei afaceri, modul in care se intentioneaza sa se faca si sa se castige bani din afacerea respectiva.

• Planul de afaceri este un document care cuprinde in forma scrisa, bine structurata, de o maniera cat mai clara elemente cum sunt: orientarea firmei, modul de actiune in vederea realizarii obiectivelor dorite si stabilite de proprietarii-manageri ai firmei, si cum va arata ea in urmatorii doi la cinci ani odata ce viziunea, obiectivele strategice vizate vor fi fost atinse.

• Planul de afaceri al unei firme este rezultatul unui plan de elaborare , in cadrul caruia se identifica raspunsul cel mai adecvat la fiecare dintre intrebarile fundamentale care vizeaza viitorul organizatiei respective, in scopul obtinerii performantelor dorite.

Intr-o modalitate de exprimare mai sintetica putem afirma ca planul de afaceri este : un document ce articuleza aspectele critice, prezumtiile de baza si previziunile financiare referitoare la o afacere; documentul de baza folosit pentru a crea interesul si a atrage sprijinul financiar sau de alta natura pentru o afacere; modalitate de evaluare a unei idei de afaceri; radiografie a unei organizatii la un moment dat; mijloc de comunicare a viziunii asupra afacerii, atat celor din cadrul organizatiei cat si a celor din exterior; un "produs" ce poate fi comercializat ca atare; un instrument de operationalizare a strategiei organizatiei ce confine informatii care concretizeaza optiunea strategica a acesteia.

Preview document

Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 1
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 2
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 3
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 4
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 5
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 6
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 7
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 8
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 9
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 10
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 11
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 12
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 13
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 14
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 15
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 16
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 17
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 18
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 19
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 20
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 21
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 22
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 23
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 24
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 25
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 26
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 27
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 28
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 29
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 30
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 31
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 32
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 33
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 34
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 35
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 36
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 37
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 38
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 39
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 40
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 41
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 42
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 43
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 44
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 45
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 46
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 47
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 48
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 49
Plan de afaceri firma Ecozat - Pagina 50

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri Firma Ecozat.doc

Alții au mai descărcat și

Convenția Națiunilor Unite

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege. Art. 1. — Romania adera la Conventia Natiunilor Unite pentru combaterea desertificarii in tarile...

Brăila

Nefiind asa cum pare la prima vedere un oras de margine, vocatia esentiala a Brailei este aceea de a comunica cu lumea. "Dar al Dunarii”. Asa cum...

Ai nevoie de altceva?