Poluarea Apei

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 5569
Mărime: 39.71KB (arhivat)
Cost: 6 puncte

Cuprins

Introducere 1

CAPITOLUL I: Poluarea apelor 2

Principalele surse de poluare 4

Surse de poluare naturale 6

Surse de poluare artificiale 6

Consecintele poluarii 8

Combaterea poluării 9

CAPITOLUL II: Resursele de apa ale Romaniei 10

Situatia apelor din Romania din punct de vedere al poluarii 11

CAPITOLUL III: Studii de caz 12

Poluarea apei in Bucuresti 12

Dunarea - apa care, în loc să dea viaţă, otrăveşte 14

Marea Neagra, supraexploatata si poluata, este aproape de un dezastru ecologic 16

Concluzii 17

Bibliografie 18

Extras din document

Introducere

Totalitatea apelor de pe glob ocupa 71% din suprafaţa planetei, incluzând oceanele, marile, lacurile, râurile, apele subterane, ploile, gheţarii etc. Omul a folosit apa în diferite scopuri, încă din cele mai vechi timpuri. La început a folosit apa izvoarelor, pâraielor, râurilor, pentru a-şi prepara hrana şi pentru a se spăla. Cu timpul a folosit apa pentru transport.

Pe Pământ, apa există în multe forme, în cele mai variate locuri. Sub formă de apă sărată există în oceane şi mări. Sub formă de apă dulce în stare solidă, apa se găseşte în calotele polare, gheţari, aisberguri, zăpadă, dar şi ca precipitaţii solide, sau ninsoare. Sub formă de apă dulce lichidă, apa se găseşte în ape curgătoare, stătătoare, precipitaţii lichide, ploi, şi ape freatice sau subterane. În atmosferă, apa se găseşte sub formă gazoasă alcătuind norii sau fin difuzată în aer determinând umiditatea acestuia. Considerând întreaga planetă, apa se găseşte continuu în mişcare şi transformare, evaporarea şi condensarea, respectiv solidificarea şi topirea alternând mereu.

Apa care este potrivită consumului uman se numeşte apă potabilă. Pe măsura creşterii populaţiei umane, de-a lungul timpului, şi a folosirii intensive şi extensive a resurselor de apă susceptibile de a furniza apă potabilă, problema apei utilizabile a devenit o problemă vitală a omenirii.

Toate formele de viaţă cunoscute depind de apă. Apa este o parte vitală in multe din procesele metabolismului din interiorul organismului. Aproape 72% din masa corpului uman fără grăsimi este apă. Pentru o bună funcţionare, corpul necesită între doi şi şapte litri de apă pe zi pentru a evita dezhidratarea, cantitatea exactă depinzând de nivelul de activitate, temperatură, umiditate şi alţi factori. Nu este cunoscută cu exactitate cantitatea de apă necesară a fi consumată de o persoană sănătoasă.

Corpul uman are nevoie de apă care nu conţine prea multă sare sau alte impurităţi. Printre impurităţile frecvent întâlnite se numără chimicalele şi/sau bacterii periculoase, cum ar fi crypto sporidium. Unele substanţe sunt însă acceptabile şi chiar necesare ca şi prezenţă în apă pentru intensificarea gustului şi pentru asigurarea necesarului de electroliţi.

Apa potabilă este mai valoroasă decât oricând în istoria noastră, fiind folosită extensiv în agricultură şi industrie, şi primeşte din ce în ce mai multă atenţie pentru a fi folosită judicios pentru generaţiile viitoare.

Poluarea reprezintă contaminarea mediului înconjurător cu materiale care interferează cu sănătatea umană, calitatea vieţii sau funcţia naturală a ecosistemelor (organismele vii şi mediul în care trăiesc). Chiar dacă uneori poluarea mediului înconjurător este un rezultat al cauzelor naturale cum ar fi erupţiile vulcanice, cea mai mare parte a substanţelor poluante provine din activităţile umane.

Sunt două categorii de materiale poluante (poluanţi).

o Poluanţii biodegradabili sunt substanţe (cum ar fi apa menajeră), care se descompun rapid în proces natural. Aceşti poluanţi devin o problemă când se acumulează mai rapid decât pot să se descompună.

o Poluanţii nondegradabili sunt materiale care nu se descompun sau se descompun foarte lent în mediul natural. Odată ce apare contaminarea, este dificil sau chiar imposibil să se îndepărteze aceşti poluanţi din mediu.

CAPITOLUL I :

Poluarea apelor

Apa este un factor important în echilibrele ecologice, iar poluarea acesteia este o problemă actuală cu consecinţe mai mult sau mai puţin grave asupra populaţiei.

Cererea de apă potabilă este în creştere continuă cât timp populaţia globului creşte. Din anul 1942 până în anul 1990 preluarea apei potabile din râuri, lacuri, rezervoare şi alte surse a crescut de patru ori.

Poluarea apelor reprezintă alterarea calităţilor fizice, chimice şi biologice ale apelor, produsa direct, sau indirect, în mod natural sau antropic. Apa poluată devine improprie utilizării normale.

Preview document

Poluarea Apei - Pagina 1
Poluarea Apei - Pagina 2
Poluarea Apei - Pagina 3
Poluarea Apei - Pagina 4
Poluarea Apei - Pagina 5
Poluarea Apei - Pagina 6
Poluarea Apei - Pagina 7
Poluarea Apei - Pagina 8
Poluarea Apei - Pagina 9
Poluarea Apei - Pagina 10
Poluarea Apei - Pagina 11
Poluarea Apei - Pagina 12
Poluarea Apei - Pagina 13
Poluarea Apei - Pagina 14
Poluarea Apei - Pagina 15
Poluarea Apei - Pagina 16
Poluarea Apei - Pagina 17
Poluarea Apei - Pagina 18
Poluarea Apei - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Poluarea Apei.doc

Alții au mai descărcat și

Politica de Mediu in Romania

Tinand cont ca un mediu sanatos este esential pentru asigurarea prosperitatii şi calitatii vietii si de realitatea ca daunele si costurile produse...

Poluarea Apei

1. MEDIUL ÎNCONJURĂTOR 1.1 Omul şi mediul Prin mediu înconjurător se întelege ansamblul de elemente şi fenomene naturale şi artificiale de la...

Poluarea Apei

Introducere Poluarea reprezintă contaminarea mediului înconjurător cu materiale care interferează cu sănătatea umană, calitatea vieţii sau funcţia...

Poluarea apei

1. Introducere În perioada în care trăim noi, oamenii poluează mediul din ce în ce mai mult. Defrișând păduri, aruncând deșeuri la întâmplare sau...

Poluarea Apelor din România

1.POLUAREA APELOR Apa este un factor indispensabil vieţii.De aceea, în jurul surselor de apă s-a dezvoltat o diversitate de biocenoze şi chiar...

Studiu asupra Reciclării și Valorificării Deșeurilor de Zgură și Cenușă

REZUMAT Problema gestionării deşeurilor se manifestă şi în România, tot mai acut, din cauza creşterii cantităţii şi diversităţii acestora, precum...

Poluarea cu Metale Grele

Protecţia mediului ambiant constituie problema majoră a societăţii contemporane. Odată cu apariţia civilizaţiei umane a apărut şi intervenţia...

Tehnici de Depoluare a Apei

CAPITOLUL I 1. INTRODUCERE 1.1. Poluarea si depoluarea apelor Apa reprezinta sursa de viata pentru organismele din toate mediile. Fara apa nu...

Ai nevoie de altceva?