Replantăm Brașovul

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 3027
Mărime: 1.95MB (arhivat)
Publicat de: Shoby D.
Puncte necesare: 7
Facultatea de Alimentatie si Turism
Universitatea Transilvania, Brasov

Cuprins

  1. INTRODUCERE. JUSTIFICAREA ALEGERII TEMEI 2
  2. Capitolul 1. Prezentarea obiectivelor proiectului 5
  3. Capitolul 2. Planul de realizare al proiectului. Prezentarea desfășurării activităților 6
  4. Capitolul 3. Eșantionarea calendaristică a proiectului 16
  5. Capitolul 4. Alocarea resurselor pe activități 17
  6. Echipa proiectului(CV) 20
  7. BIBLIOGRAFIE 22
  8. Concluzii ..23

Extras din proiect

INTRODUCERE.

Justificarea alegerii temei.

Fiecare copac plantat este o sursă bogată de oxigen si de sanatate. Cu alte cuvinte, nu am putea exista dacă nu ar exista copaci. Este o motivație destul de mare pentru noi sădemaram acest proiect și să reușim să plantăm copaci în locuri unde există un grad ridicat de poluare.

In acest proiect vom prezenta ideile noastre de a face Brasovul un oras cat mai verde, cu spatii verzi pentru a petrece timpul in natura cat mai mult fiind un mediu potrivit de a iesi din rutina zilnica.

Brasov, resedinta judetului cu acelasi nume, este situat in partea central-estica a Romaniei, la poalele varfului Tampa (967m). Teritoriul administrativ al orasului Brasov se incadreaza in partea sudica a depresiunii Brasovului, la contact cu rama muntoasa, respectiv cu fluxul intern al Carpatilor Orientali.

Orasul este impartit in doua componente distincte: zona de influenta baroca care serpuieste la poalele Tampei si a masivului Postavaru si zona intinsa de blocuri si fabrici. Principala atractie o reprezinta orasul vechi - cartierul Schei, inca plin de farmec, unde veti gasi o multime de case si obiecte vechi, in special pe filon religios.

Important centru industrial, cultural si de afaceri, Brasov este si un centru universitar de traditie. Datorita numeroaselor monumente istorice si artistice, el este unul dintre cele mai importante centre turistice ale tarii, de aceea vrem sa il pastram frumos si sa il dezvoltam cat mai mult pentru a nu se ajunge la cat mai putine spatii verzi.

Desi avem paduri in jurul orasului, in anumite zone lipseste cu desavarsire ca si exemplu zona Bartolomeu, Cartierul Avangarden, zona Cartierul Scriitorilor, Florilor si lista poate continua.

.

Orașul Brașov se bucură de încadrarea perfectă într-un cadru natural, fiind un oraș de munte situat într-o depresiune și înconjurat de munți îmbrăcați în formațiuni forestiere dense. Trebuie avut în vedere că spațiile verzi din orașul Brașov sunt foarte puține ca număr, iar ciculația maselor de aer bogate în oxigen, menite să contraatace dioxidul de carbon și alte noxe, se regăsește într-o formă destul de minimalistă considerând că distanța dintre zonele împădurite și centrul orașului este una considerabilă, iar majoritatea proprietăților aerului se degradează pe măsură distanței parcurse.

Asadar, la finalul acestui proiect, Brasovul va mai avea pe harta inca un spatiu verde, pentru ca natura este doar una si o viata sanatoasa depinde doar de cat putem noi, oamenii, sa creem aceste conditii acolo unde nu se putea inainte.

Capitolul 1. Prezentarea obiectivelor proiectului

Având în vedere că proiectul nostru pleacă de la o simplă idee, este necesară stabilirea obiectivelor pentru a devolta un proiect cat mai complet si corect in vederea realizarii replantarii Brasovului.

Obiectivul principal este cel de a crea un spatiu verde pe teritoiul unei foste fabrici in cartierul Scriitorilor, Brasov.

OBIECTIVE

Obiectivul 1. Stabilirea unui plan de organizare a intervalului de timp destinat plantarii

Obiectivul 2. Descrierea punctelor care vor fi plantate.

Obiectivul 3. Promovarea proiectului și activităților

Obiectivul 4. Informarea unui număr cât mai mare de indivizi pentu replantare(voluntari)

Obiectivul 5. Calcularea bugetului.

Bibliografie

https://www.bizbrasov.ro/2018/04/16/900-de-puieti-si-aproape-3-km-de-gard-viu-vor-fi-plantati-aceasta-primavara-brasov/

https://republica.ro/zplanteaza-in-romania-cea-mai-ampla-actiune-de-inverzire-a-romaniei-150-000-de-puieti-plantati-de-voluntari

https://brasovromania.net/2019/06/brasov-nu-se-face-parc-se-construieste-un-magazin-kaufland-pe-locul-unei-alte-foste-fabrici-din-oras/

https://www.google.com/search?q=poze+brasov+scriitorilor+cartier&safe=active&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjzjvqhkabkAhWdAxAIHdaKC2sQ_AUIESgB&biw=1366&bih=625

https://ro.wikipedia.org/wiki/Bra%C8%99ov

Preview document

Replantăm Brașovul - Pagina 1
Replantăm Brașovul - Pagina 2
Replantăm Brașovul - Pagina 3
Replantăm Brașovul - Pagina 4
Replantăm Brașovul - Pagina 5
Replantăm Brașovul - Pagina 6
Replantăm Brașovul - Pagina 7
Replantăm Brașovul - Pagina 8
Replantăm Brașovul - Pagina 9
Replantăm Brașovul - Pagina 10
Replantăm Brașovul - Pagina 11
Replantăm Brașovul - Pagina 12
Replantăm Brașovul - Pagina 13
Replantăm Brașovul - Pagina 14
Replantăm Brașovul - Pagina 15
Replantăm Brașovul - Pagina 16
Replantăm Brașovul - Pagina 17
Replantăm Brașovul - Pagina 18
Replantăm Brașovul - Pagina 19
Replantăm Brașovul - Pagina 20
Replantăm Brașovul - Pagina 21
Replantăm Brașovul - Pagina 22
Replantăm Brașovul - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Replantam Brasovul.docx

Ai nevoie de altceva?