Saracia in Tarile din Lumea a Treia

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Saracia in Tarile din Lumea a Treia.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Cristina Alpopi

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Ecologie, Sociologie

Extras din document

Aproape jumatate din populatia globului – peste trei miliarde de persoane – traiesc cu mai putin de 2,50$ pe zi.

Procentrul populatiei la diferite nivele ale saraciei,2005

Cel putin 80% din populatie traieste cu mai putin de 10$ pe zi.

Mai mult de 80% din populaţia lumii trăieşte în ţări unde diferenta intre venitruei creste.

40% din cea mai sacara populaţie a lumii contribuie cu 5% la venitul global. 20% din cei mai bogati realizeaza trei sferturi din venitul global.

Potrivit UNICEF, în fiecare zi din cauza sărăciei mor intre 26500-30000 de copii

În jur de 27-28% din toţi copiii din ţările în curs de dezvoltare sunt estimati a fi subnutriti. Regiunile unde se afla acest procent sunt Asia de Sud şi Africa sub-sahariană.

Dacă tendinţele actuale continuă, tinta Obiectiveleor de Dezvoltare ale Mileniului de reducere la jumătate a proporţiei de copiii subnutriti va fi ratatade 30 de milioane de copii, în mare măsură din cauza progresului lent în Asia de Sud şi Africa sub-sahariană.

Pe baza datelor de înscriere, în jur de 72 de milioane de copiii ce ar fi trebuit sa fie la scoala primara, in ţările în curs de dezvoltare nu au fost în şcoală, în 2005; 57% la suta dintre ei au fost fete. Şi acestea sunt considerate ca fiind numere optimistice.

Aproximativ in secolul 21, un miliard de persoane nu pot citi o carte sau nu stiu sa isi scrie numele.

Mai puţin de unu la suta din ceea ce se cheltuie in fiecare an pentru arme a fost necesar pentru introducerea fiecarui copil în şcoală până în anul 2000 şi, totuşi, aceasta inca nu s-a întâmplat.

Bolile infecţioase continua să le distruga viaţa celor săraci din întreaga lume. Se estimează că 40 de milioane de oameni trăiesc cu HIV / SIDA, cu 3 milioane de decese în 2004. În fiecare an sunt 350-500 de milioane de cazuri de malarie, cu 1 milion de decese: Africa insumeaza 90 la sută din decesele de malarie, şi copiii africani reprezinta peste 80 % din victimele malariei din întreaga lume.

Problemele apei afectează jumătate din umanitate:

- 1.1 miliarde de persoane din ţările în curs de dezvoltare au acces inadecvat la apă , şi 2,6 miliarde duc lipsa unui sistem de canalizare.

- Aproape două din trei persoane nu au acces la apă potabila, supravieţuind cu mai puţin de 2 dolari pe zi, iar unul din trei trăieste cu mai puţin de 1 dolar pe zi.

- Mai mult de 660 de milioane de persoane fără canalizare trăiesc cu mai puţin de 2 dolari pe zi, iar mai mult de 385 de milioane cu mai puţin de 1 dolar pe zi.

- 1.8 miliarde de oameni care au acces la o sursă de apă pe distanta de 1 kilometru, dar nu in casa sau in curte, consumă aproximativ 20 de litri pe zi. În Regatul Unit o persoană foloseşte in medie pe zi mai mult de 50 de litri de apă ,doar la toaleta (în cazul în care media zilnică de utilizare a apei este de aproximativ 150 litri pe zi. Cea mai mare medie a utilizării apei în lume este în Statele Unite, de 600 litri zi.)

- în fiecare an se pierd 443 de milioane de zi de şcoală, din cauza bolilor cauzate de apa.

- Aproape jumătate din oamenii din toate ţările în curs de dezvoltare suferă la un moment dat de la o problemă de sănătate cauzata de apă şi di sistemul dificil de canalizare

- Milioane de femei isi petrec mai multe ore pe zi pentru a colecta apa.

- Acestor costuri umane li se pot adăuga masive deşeuri economice asociate cu deficitul de apă şi canalizare. Costurilor asociate cu cheltuielile de sănătate, cu pierderile productivităţii şi pierderile diversitatii muncii sunt mai mari în unele din ţările cele mai sărace. Africa Sub-Sahariană pierde în jur de 5% din PIB, sau aproximativ 28.4 miliarde dolari în fiecare an, o cifră care depăşeşte totalul fluxurilor ajutoarelor şi scutirea de datorii a regiunii, în 2003.

Numărul de copii din lume

2,2 miliarde

Numărul celor aflati în sărăcie

1 miliard (1 din 2)

Adăpost, apa potabila şi sănătate

Pentru 1.9 miliarde de copii din ţările în curs de dezvoltare, sunt:

- 640 milioane fără adăpost adecvat (1 din 3)

- 400 de milioane, fara acces la apă potabila (1 la 5)

- 270 de milioane, fără acces la servicii de sănătate (1 din 7)

Copii lipsiti de educaţie în întreaga lume

121 de milioane

Rata de supravietuire a copiilor

În întreaga lume,

- 10.6 milioane au murit în 2003, înainte de a fi ajuns la vârsta de 5 ani (aceeaşi ca şi populaţia de copii în Franţa, Germania, Grecia şi Italia)

- 1.4 milioane mor în fiecare an, din lipsa de accesului la apă potabilă şi la conditiile de igiena adecvate

Sanatatea in randul copiilor

În întreaga lume,

- 2.2 milioane de copii mor în fiecare an, pentru că nu sunt imunizati

- 15 de milioane de copii raman orfani din cauza HIV / SIDA (similare cu cele din populaţia totală de copii, în Germania sau Marea Britanie)

In zonele rurale, trei din patru persoane trăiesc cu mai puţin de 1$ pe zi şi-o parte asemanatoare din populaţia lumii suferă de subnutriţie. Cu toate acestea, urbanizare nu este sinonimă cu progresul uman.

Aproximativ jumatate din populatia lumii trăieste acum în oraşe. În 2005, unul din trei locuitorii din mediul urban (aproximativ 1 miliard de oameni) traiau in conditii mizere.

Aerului din interior poluat, rezultat în urma utilizării combustibililor solizi (de segmentele sarace ale societăţii) este un criminal major. Curma vietiele a 1,5 milioane de persoane în fiecare an, mai mult de jumătate dintre ei împlinind vârsta de cinci ani: asta inseamna 4000 de decese pe zi. Pentru a pune acest număr, în context, acesta depăşeşte total de decese provocate de malarie şi concureaza cu numărul de decese provocate de tuberculoza.

Fisiere in arhiva (1):

  • Saracia in Tarile din Lumea a Treia.doc

Alte informatii

Academia de Studii Economice Bucuresti Facultatea de Management si Administratie Publica