Studiu de Caz Realizat la S.C. Romvit General S.R.L.

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Studiu de Caz Realizat la S.C. Romvit General S.R.L..
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 77 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Denisa Stanescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 9 puncte.

Domeniu: Ecologie

Cuprins

CAPITOLUL I: PREZENTAREA GENERALA A INTREPRINDERII
1.1. SCURT ISTORIC
2.1. OBIECTUL DE ACTIVITATE
3.1. RESURSELE INTREPRINDERII
3.1.1. RESURSELE FINANCIARE
3.1.2. RESURSELE UMANE
3.1.3. RESURSELE MATERIALE
1.4. CARACTERIZAREA ECONOMICO-FINANCIARA A INTREPRINDERII
CAPITOLUL II: IMPLICAREA FACTORILOR DE MEDIU IN ACTIVITATEA INTREPRINDERII
2.1. MACROMEDIUL INTREPRINDERII SI INFLUENTA COMPONENTELOR ACESTUIA ASUPRA ACTIVITATII INTREPRINDERII
2.2. MICORMEDIUL INTREPRINDERII SI INFLUENTA COMPONENTELOR ACESTUIA ASUPRA ACTIVITATII INTREPRIDNERII
2.3. RELATIA INTREPRINDERE – PIATA
2.4. OBIECTIVELE ECONOMICE ALE INTREPRINDERII IN CONDITIILE PIETEI CONCURENTIALE
CAPITOLUL III: STRUCTURA ORGANIZATORICA A INTREPRINDERII
3.1. PREZENTAREA STRUCTURII FUNCTIONALE
3.2. PREZENTAREA STRUCTURII OPERATIONALE
3.3. DOCUMENTE DE FORMALIZARE A STRUCTURII ORGANIZATORICE
3.4. MASURI DE PERFECTIONARE A STRUCTURII ORGANIZATORICE
CAPITOLUL IV: FUNCTIUNILE INTREPRINDERII
4.1. FUNCTIUNILE COMPONENTE ALE SISTEMULUI ORGANIZARII PROCESUALE A INTREPRINDERII
4.2. MECANISMUL FUNCTIONARII INTREPRINDERII
4.3. INTERDEPENDENTA FUNCTIUNILOR INTREPRINDERII
CAPITOLUL V: STRATEGII ECONOMICE ALE INTREPRINDERII, PLANUL CA INSTRUMENT DE REALIZARE A LOR
5.1. IMPORTANTA STRATEGIILOR ECONOMICE PENTRU ACTIVITATEA INTREPRINDERII
5.2. ELABORAREA STRATEGIILOR ECONOMICE ALE INTREPRINDERII
5.3. ELABORAREA PLANULUI ECONOMIC AL INTREPRINDERII
5.4. ELABORAREA PLANULUI DE AFACERI AL INTREPRIDNERII
CAPITOLUL VI : EFICIENTA ECONOMICA A ACTIVITATII INTREPRINDERII
6.1. PREZENTAREA SI ANALIZA INDICATORILOR DE EXPRIMARE A EFICIENTEI ECONOMICE
6.2. INDICATORI DE EXPRIMARE A EFICIENTEI UTILIZARII FORTEI DE MUNCA
6.3. INDICATORI DE RENTABILITATE
6.4. POSIBILITATI DE CRESTERE A EFICIENTEI ECONOMICE

Extras din document

CAPITOLUL I

PREZENTAREA FIRMEI “ROMVIT GENERAL SECURITY” S.R.L.

1.1. SCURT ISTORIC

S.C. “ROMVIT GENERAL” S.R.L. – una dintre cele mai importante firme de protectie si paza din Bucuresti, isi incepe activitatea in anul 1992, avand ca fondatori pe Tudorache Viorel Virgil si Cretoiu Ioan. Societatea este organizata si functioneaza pe baza statutului de societate proprie si a certificatului de inmatriculare nr. J40/3569/1992 al Camerei de Comert si Industrie. Sediul social al societatii este Romania, comuna Voluntari, str. Erou Ion Serban, nr.25B, jud. Ilfov. Este condusa de un administrator, avand functia de Director General si un Director Executiv, avand in structura organizatorica urmatoarele elemente :

- departamentul de paza, condus de un specialist (ofiter in rezerva), care va organiza si coordona activitatea de paza, a grupurilor de paznici de la obiectivele de stat si particulare, dispunand de mijloace de transmisie pentru a se mentine o legatura permanenta cu obiectivele respective avand si posibilitatea de interventie rapida cu mijloace auto in caz de situatii deosebite.

- departamentul transport valori, condus de un specialist, care va organiza si coordona activitatea de transport urmarind respectarea prevederilor legii 18/1996 privind trasportul de valori.

Societatea functioneaza si isi desfasoara activitatea in Bucuresti si pe intreg teritoriul Romaniei folosind angajati permanenti si colaboratori externi.

Se are in vedere colaborarea in limitele legii cu organele de politie pe raza carora se afla obiectivele avute in paza. Toate cazurile de sustrageri si abateri in cadrul obiectivelor se vor prezenta si preda dupa caz pe baza unui proces verbal organelor de politie pe raza carora se afla obiectivul.

Societatea comerciala isi va putea infiinta sucursale, filiale, birouri sau reprezentante, in tara si strainatate, conform prevederilor legale in vigoare. Sediul societatii poate fi schimbat in orice alta localitate din Romania sau la o alta adresa din Bucuresti, in baza hotararii Adunarii Generale a Actionarilor. Obiectul de activitate nu este limitativ, el putand fi extins prin Hotararea Asociatilor. In cazul modificarilor produse in organizarea, structura, adresa sediului, a telefonului sau faxului societatii, aceasta va comunica in scris in maximum 5 zile de la producerea modificarii, Serviciului Politiei de Ordine Publica.

Semestrial, societatea informeaza Serviciul Politiei de Ordine Publica despre numarul obiectivelor pazite, totalul personalului de paza avizat de politie, armamentul din dotare, pe categorii, numarul sustragerilor constatate de personalul de paza, valoarea bunurilor recuperate, numarul abaterilor savarsite de personalul de paza, contractele reziliate.

1.2. OBIECTUL DE ACTIVITATE

S.C. “ROMVIT GENERAL” isi desfasoara activitatea in conformitate cu reglementarile legale in vigoare ale Romaniei si pe baza de contracte, intocmite pentru fiecare actiune in parte in urmatoarele directii:

- asigurarea pazei umane in unitatile de stat si particulare cu agenti de paza neinarmati sau inarmati cu arme de foc ;

- asigurarea pazei unor bunuri de valoare pe timpul transportului acestora ;

- participarea la actiuni comune sau independente pentru paza unor obiective la solicitarea organelor autoritatii de stat (SRI, Ministerul de Interne, Ministerul Apararii Nationale, SPP) ;

- alte actiuni de paza de bunuri solicitate de terti pe baza de contracte ;

- proiectarea, instalarea, intretinerea sistemelor de paza si alarmare contra efractiei si tehnica de monitorizare, prelucrarea alarmelor si interventiei.

Membrele companiei au la baza activitatii lor principii moderne de management in echipa si astfel, societatea este organizata dupa principii moderne, cu o mare flexibilitate, ce-i da posibilitatea sa se adapteze. Pentru ca activitatea sa fie cat mai eficienta a fost necesara infiintarea la nivelul societatii a unui dispecerat. Prin aceasta forma organizatorica s-a urmarit continuitatea serviciului de paza si interventia urgenta in obiectivele monitorizate. Dospeceratul S.C. « ROMVIT GENERAL » S.R.L. este situat in Bucuresti, sos. Stefan cel Mare, nr.15, bloc 15, scara H, parter, sector 2 si dispune de doua camere si o toaleta. Departamentul de paza si dispeceratul societatii vor organiza periodic instructaje cu personalul de paza si interventie privind modul de comportare in timpul serviciului, cu care ocazie se vor face precizarile necesar si specifice dispozitivelor respective ale grupului de paza precum si a modului de indeplinire a interventiei si consemnelor. Personalul de paza nu poate fi implicat in actiuni de forta, in executari silite, recuperari de debite, conflicte de munca existente in obiectivele pazite.

S.C. «ROMVIT GENERAL »S.R.L. este o societate cu capital suta la suta privat si dispune de 6 echipaje auto totalizand 18 agenti interventie (un echipaj fiind format din trei agenti din care unul este si conducator auto. Agentii de interventie sunt echipati in functie de anotimp cu uniforma omologata de organele competente (combinezon negru cu insemnele firmei, peste acesta avand geaca tot de culoare neagra cu insemnele firmei).

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Caz Realizat la S.C. Romvit General S.R.L..doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA “PETROL SI GAZE” PLOIESTI FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE SPECIALIZAREA :ECONOMIA COMERTULUI, TURISMULUI SI SERVICIILOR