Surse de Poluare a Apei si Modul de Dispersie al Poluantilor

Imagine preview
(7/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Surse de Poluare a Apei si Modul de Dispersie al Poluantilor.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 52 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: prof. ing. Vasiliu Petronela

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Ecologie

Cuprins

Argument 1
CAPITOLUL I
1 Poluarea apei
1.1 Rolul apei 2
1.2 Poluantii apei 4
1.3 Factori poluanti 5
1.4 Surse de poluare a apei 5
1.5 Tipuri de poluare 10
1.6 Influenta poluantilor apei asupra mediului 13
1.7 Relatia om-mediu 23
1.8 Pericolul pentru sanatatea omului si mediu ambiant 25
1.9 Modul de dispersie al poluantilor apei 28
CAPITOLUL II
2 Analize de laborator
2.1 Determinarea duritatii apei 30
2.2 Determinarea aciditatii apei 33
2.3 Determinarea cerintei biochimice din apa (CBO 5) 34
CAPITOLUL III
Norme de PM si PSI in laborator 36
CAPITOLUL IV
Anexe 43
Bibliografie

Extras din document

Argument

Apa, aerul si solul constituienti ai biosferei sunt cunoscuti sub denumirea de factori de mdiu.

Cunoasterea conditiilor de viata din cadrul fiecarui factor de mediu conduce la o protectie eficienta a mediului.Pentru aceasta este necesar sa se cunoasca sursele de poluare, respective poluantii, modul de dispersie a poluantilor, efectele poluantilor asupra mediului si masurile de prevenire si combatere a poluarii factorilor de mediu pentru a crea conditii propice vietii pe pamant.

Obiectivele acestui proiect urmaresc constientizarea de catre elevi a locului si rolului lor in natura, formarea de deprinderi si atitudini de respect si responsabilitate fata de resursele naturale in vederea protejarii si conservarii mediului inconjurator.

Poluarea apei reprezinta modificarea proprietatilor apei ca urmare a activitatilor umane.

Dezvoltarea economica si sociala din ultima vreme impune luarea unor masuri sistematice pentru impedicarea urmarilor daunatoare ale exploatarii nerationale a solului si subsolului, pentru protectia apelor, aerului, faunei si florei si la noi in tara. Deşi în ultimii 20 de ani au fost alocate fonduri pentru instalaţii antipoluante, ajungându-se în prezent să funcţioneze peste 4900 de staţii de epurare a apei şi peste 15000 de instalaţii de purificare a gazelor evacuate din procesele tehnologice, contribuţia acestora la reducerea poluării mediului a fost insuficientă datorită:

- exploatării necorespunzătoare a instalaţiilor, lipsa pieselor de schimb, reducerea cotelor de energie şi fiabilitatea redusă a unor utilaje;

- lipsa personalului calificat, ca şi retribuirea lui la un nivel minim faţă de alte ramuri, reprezintă o altă cauză care a contribuit la apariţia unor deficienţe majore în funcţionarea la parametrii proiectaţi a acestor instalaţii;

- dezvoltarea capacităţii de producţie fără asigurarea concomitentă a realizării instalaţiilor de epurare şi respectiv de purificare a gazelor nocive.

Ideea dezvoltarii durabilei, adica a acelui mod de a asigura necesitatile de tot felul ale societatii de astazi fara a afecta negative societatea de maine, a devenit fundamental poiliticilor de mediu in multe tari.

Pentru a putea folosi durabil tot ce ne ofera natura energie, materii prime, hrana - trebuie pe de o parte, sa intelegem cat de mare este capacitatea naturii de a reface ceea ce noi consumam, iar pe de alta parte, sa gasim acele mijloace prin care sa controlam, sa monitorizam in permanenta activitatile care pot modifica starea mediului.

A ocroti si imbunatatii mediul inconjurator pentru generatiile actuale si viitoare a devenit pentru umanitate un obiectiv primordial.

Capitolul I

Apa , aerul si solul sunt constituent ai biosferei cunoscuti sub denumirea de factori de mediu.cunoasterea conditiilor de viata, din cadrul fiecarui factor de mediu duce la o protective eficienta a mediului.pentru aceasta este necesar sa se cunoasca sursele de poluare, respective poluantii, modul de dispersie a poluantilor, efectele pluantilor asupra mediului si masurile de prevenire si combatere a poluarii factorilor de mediu pentru a crea conditii propice vietii pe pamant

1. Poluarea apei

1.1 Rolul apei

Apa ca si aerul este un factor de mediu indispensabil vietii. Apa se gaseste intotdeauna unde exista viata si formeaza substanta cea mai raspandita de pe pamant. A avut un rol de prim ordin in aparitia vietii pe pamant si continua sa aiba un astfel rol pentru ca:

- apa constituie factorul de care depinde productivitatea plantelor si animalelor

- intra in constitutia tuturor organismelo vegetale si animale.

- inlesneste si regleaza procesele fizico-chimice din cellule, difuziunea substantelor nutritive in celule si tesuturi, procesele de digestie, absorbtie, circulatie si hranire ale celulelor.

- procesul de fotosinteza pe care il indeplinesc plantele verzi, prin care acestea sintetizeaza substanta organica din saruri minerale, nu poate avea loc in afara apei.

- regleaza caldura organismelor prin evaporare la suprafata; etc.

Importanta apei pentru viata omului reiese din faptul ca fara apa nu poate trai mai mult de 4 zile rareori 7-8 zile.Necesaru de apa pentru un metabolism al unui om normal este de 2,5 litri in 24 ore.

Apa este prezenta in natura sub diferite forme:

- apa de suprafata-ghetari, oceane, mari, fluvii, lacuri, rauri.

- apa subterana-straturi acvifere si izvoare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Surse de Poluare a Apei si Modul de Dispersie al Poluantilor.doc

Alte informatii

proiect ce cuprinde si indruma elevii spre ingrijirea apelor