Achizitii - Covrigi cu Seminte de Chia

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Achizitii - Covrigi cu Seminte de Chia.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 88 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

1.Motivatie alegere produs. 1
2.Descrierea produsului, piața ținta, profilul consumatorului.
3.Previziunea vânzărilor.5
4.Alegerea amplasării și a spațiului de producție.9
5.Achiziții în afara producției.10
6.Determinarea necesarului de utilaje.11
7.Determinarea necesarului de materii prime.22
8.Determinarea necesarului de personal.41
9.Calculul costului de producție.44
10.Stabilirea pretului de vanzare.52
11.Calcul producție și cifră de afaceri critice.53
12.Aprecierea situației financiare.55
13.Concluzii.56
Anexe

Extras din document

1 Motivație alegere produs

Ținând cond de tendițele alimentare actuale când tot mai multe persoane încearcă să aibă o alimentație cât mai sănătoasă am decis să înființez firma S.C. Ciber S.R.L care are ca obiect de activitate producerea și comercializarea de covrigi cu semințe de chia. Având în vedere că în ultimii ani s-a observat o creștere considerabilă a consumului de covrigi am decis să aduc pe piață un produs care să se diferențieze prin beneficiile pentru sănătatea consumatorilor.

Un alt element care m-a determinat să aleg acest produs este faptul că este relativ ieftin și omogen și se adresează tuturor categoriilor sociale indiferent de vârstă. De asemenea, acesta se vinde în tot timpul anului (indiferent de sezon) și nu sunt necesare cheltuieli de promovare.

2 Descrierea produsului, piata tinta, profilul consumatorului

2.1 Descrierea produsului

Societatea înființată va comercializa covrigi cu seminte de chia, acest ingredient fiind elementul de diferentiere. Chia sau Salvia hispanica este o plantă din familia mentei. Este originară din Sudul Mexicului, dar creşte şi în America Centrală. Numele „chia” provine dintr-un cuvânt al nativilor mexicani, „chian”, care înseamnă uleios şi face referire la conţinutul crescut de uleiuri din seminţele acestei plante. Frunzele acestei plante nu sunt foarte populare, în schimb seminţele sunt foarte utilizate pentru că au un conţinut nutriţional ridicat. Printre cele mai importante caracteristici ale acestora merită menționate următoarele :

• oferă rapid senzația de sațietate și ajută la slăbit;

• oferă energie organismului și întărește sistemul imunitar;

• previn apariția diabetului;

• ajută digestia și previn apariția bolilor gastrointestinale;

• previn afecțiunile cardiovasculare;

• au proprietăți antiinflamatoare și îmbunătățesc funcțiile creierului;

• împiedică îmbătrânirea prematură, întăresc oasele și sporesc longevitatea.

Pentru producerea covrigilor se vor folosi următoarele materii prime:

• făina;

• drojdie pentru panificație;

• apă;

• extract de malț;

• semințe de chia;

• ulei;

• sare;

• zahăr.

Produsele vor fi vândute într-un interval de maxim 1-1,5 ore din momentul în care au fost scoase de pe linia de producție și vor fi serviți în pungi de hârtie.

2.2 Descrierea fluxului tehnologic

Procesul tehnologic pentru preparea covrigilor are următoarele etape:

a) prepararea aluatului – se realizează cu ajutorul unui malaxor electric în cuva căruia se introduc făina, drojdia emulsionată, zahărul și sarea dizolvate în apă. Se pornește malaxorul și se frământă până la dezvoltarea completă a aluatului. Fermentarea durează aproximativ 30 de minute la o temperatură de 28-30 grade celsius. Ulterior se realizează porționarea în bucăți de aproximativ 80 grame.

b) modelarea covrigilor – fiecare bucată de aluat se modelează sub formă de fitil care se împletește în formă de opt. Modelarea are ca scop obținerea unei forme specifice dar și uniformizarea miezului prin eliminarea golurilor formate în timpul fermentației. Astfel se are în vedere ca fitilul să aibă o forma uniformă și o suprafață netedă.

c) dospirea covrigilor – această operație are loc pe masa de modelare a covrigilor la o temperatură de 22-26 grade celsius (sau mai mult pe perioada verii), timp de 2-4 minute în funcție de calitatea și consistența aluatului;

d) opărirea covrigilor – după dospirea finală, covrigii trec prin operațiunea de opărire care are ca scop formarea pe suprafată a unui strat subțire de amidon gelificat. În timpul coacerii acest strat trece în dextrine și apoi în zahăr conferind o culoare frumoasă și un luciu plăcut produsului finit. De asemenea, opărirea întrerupe procesul de fermentație, eliminându-se astfel formarea de goluri în miezul produsului. În cuva oparitorului peste apa caldă se adaugă extract de malț și se aduce lichidul la temperatura de fierbere. În acest moment se introduc covrigii modelați care se vor duce la fundul vasului. Durata opăririi este de aproximativ 5 minute iar în momentul în care aceștia încep să plutească la suprafața lichidului înseamnă că procesul opăririi este finalizat. Covrigii se scot pe o planșetă în așteptarea coacerii.

e) coacerea covrigilor – este etapa finală a procesului de producție. Covrigii după opărire se introduc în cuptorul electric care trebuie să fie în prealabil adus la temperatura optimă de coacere care este de aproximativ 280 grade celsius pentru a asigura atât coacerea uniformă cât și rumenirea. Coacerea durează aproximativ 5 minute.

Toate etapele procesului de fabricație sunt realizate cu ajutorul unor echipamente moderne (cu excepția modelării care se realizează manual de către un angajat) pentru a se asigura o calitate cât mai uniformă și ridicată a produsului final.

Fisiere in arhiva (1):

  • Achizitii - Covrigi cu Seminte de Chia.docx

Alte informatii

Universitatea Alexandru Ioan Cuza Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor