Agenția de turism - Prompt Service Travel Company

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 3638
Mărime: 97.01KB (arhivat)
Publicat de: Dan-Ioan Pricop
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Alina Cretu
Academia de Studii Economice Faculatea Economie

Cuprins

  1. Capitolul I
  2. - Istoric, descrierea agenţiei de turism;
  3. - Obiectivul de activitate;
  4. - Analiza organizării structurale a activităţii firmei;
  5. - Principalii indicatori economici;
  6. Capitolul II
  7. - Principalele metode de management, comunicare şi relaţii publice;
  8. - Motivarea personalului;
  9. - Dotariile agenţiei legate de sistemele informaţionale;
  10. Capitolul III
  11. - Departamentul de desfăşurare a activitatiilor - Departamentul Ticketing.

Extras din proiect

Capitolul I

Sectorul de activitate al agenţiei Prompt Service Travel Company este prestarea de servicii. Agenţia are în portofoliu, producerea, comercializarea şi promovarea unor aranjamente turistice diverse, ca şi vânzarea de servicii turistice izolate. În sens larg obiectul de activitate al agenţiei de turism Prompt Service Travel Company este vinderea de pachete şi servicii turistice, rezervare bilete de avoin, transport terestru de călători în regim ocazional şi activităţi de turism ca şi tour-operator.

Istoric

Agenţia Prompt Service Travel Company s-a înfiinţat la data de 05.09.1997. De atunci şi-a divesificat ofertele, şi-a mărit numărul de angajaţi, iar ratele evolutive ale agenţiei au fost ridicate.

Agenţia Prompt Service Travel Company a câştigat la premile Best Tourism, care au avut loc în ziua de 24 februarie 2010 la Hotelului Pullman, premiul de excelentă. Insula Kos, promovată de agenţia Prompt Service Travel, a câştigat la categoria: destinaţie mică, turism de milioane, la concurenţă cu Insula Santorini, promovată de Christian Tour. Printre câştigători s-au mai aflat şi Prestige Tours pentru cel mai bun produs turistic: Revelion Sharjah, Dubai, Paralela 45 pentru cea mai completă oferta turistică, dar şi Christian Tour pentru Management.

Premiile sunt percepute de către echipa Best Tourism Group ca o adevărată pecete a calităţii, seriozităţii şi profesionalismului celor care sa-u remarcat în domeniul turismului. Opinia publicul larg a contat în desemnarea câştigătorilor. Pe parcursul anului 2009 au fost urmărite părerile şi comentariile publicului prin intermediul site-urilor din reţeaua Best Tourism, site-uri care ating în vârf de sezon aproape 2.000.000 de utilizatori lunar.

Sediul Prompt Service Travel Company se afla pe Strada Piaţa Amzei nr. 7-9, sector 1, Bucureşti, da şi în Târgovişte, Str Nicolae Radian, Bloc T2 Parter. Iar punctul de lucru este la Aurel Vlaicu 107, Bucureşti. PROMPT SERVICE TRAVEL CO SRL este înscrisă în Registrul de Evidenta a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal sub Nr.0026198/18.12.2007

Prezentarea îndatoririlor aferente fiecărui post:

Agenţia are următoarea structură organizatorică:

Biroul secretariat – efectuează activităţi ca : înregistrarea şi trierea corespondenţei sosite, instruirea şi coordonarea activităţii paznicilor, curierilor şi comisionarilor.

Departamentul contabilitate – efectuează planul financiar, stabileşte eficienta agenţiei. Valorificarea deplină a informaţiei se poate realiza numai în cadrul unui sistem informaţional economic, conceput ca un ansamblu al mijloacelor şi metodelor de obţinere, stocare, şi utilizare a informaţiilor.

Departamentul de marketing – are ca sarcină creşterea vânzărilor, la conducerea căruia se află un expert în relaţii publice şi marketing. Departamentul are întocmit un fişier general al partenerilor (societăţi şi persoane). În afară de încheierea de contracte se ocupa şi cu întocmirea planurilor publicitare.

Departamentul turism – cu departajarea pe turism extern şi intern

Departamentul ticketing – rezervări şi emiteri bilete de avion

O altă structurare a personalului agenţiei este: personal administrativ – cu funcţii de conducere, de ordine şi de îngrijire, personal tehnic – personal de execuţie şi care este destinat vânzărilor.

Organigrama agenţiei de turism.

Aceasta organigramă explică poziţia şi relaţiile ce apar între: posturi, departamente, birouri servicii,etc. Ea îi ghidează pe cei din afara agenţiei cu privire la numărul de niveluri manageriale (de conducere), aria autorităţii managerului şi criteriile pe baza cărora s-au format departamentele. Cu ajutorul organigramei se determină politica firmei şi adaptarea ei la mediul extern.

Stabilirea poziţiei pe piaţă a agenţiei Prompt Service Travel Company

Din oferta unei agenţii de turism fac parte de obicei mai multe sau toate serviciile următoare : bilete de odihnă şi tratament în staţiunile din ţară, tabere şi programe educaţionale pentru elevi şi studenţi, sejururi internaţionale în sistem hotelier sau “homestay” (găzduire la familii), circuite interne şi mai ales internaţionale, rezervări de bilete pentru avion / tren, asigurări medicale, carte verde, asigurare auto (RCA).

În primul rând agenţia oferă o gamă variată de servicii pentru toţi clienţii săi. Începând din momentul în care a intrat în contact cu agenţia o persoană este ajutată să aleagă tipul de serviciu pe care o interesează. Fie că este vorba de o excursie în străinătate, la mare sau la munte sau doar de un week-end unui client i-se pot oferi mai multe variante. Promisiunile pe care agenţia le face nu sunt niciodată încălcate indiferent de situaţie, pentru că agenţia noastră este cel mai serios partener.

Preview document

Agenția de turism - Prompt Service Travel Company - Pagina 1
Agenția de turism - Prompt Service Travel Company - Pagina 2
Agenția de turism - Prompt Service Travel Company - Pagina 3
Agenția de turism - Prompt Service Travel Company - Pagina 4
Agenția de turism - Prompt Service Travel Company - Pagina 5
Agenția de turism - Prompt Service Travel Company - Pagina 6
Agenția de turism - Prompt Service Travel Company - Pagina 7
Agenția de turism - Prompt Service Travel Company - Pagina 8
Agenția de turism - Prompt Service Travel Company - Pagina 9
Agenția de turism - Prompt Service Travel Company - Pagina 10
Agenția de turism - Prompt Service Travel Company - Pagina 11
Agenția de turism - Prompt Service Travel Company - Pagina 12
Agenția de turism - Prompt Service Travel Company - Pagina 13
Agenția de turism - Prompt Service Travel Company - Pagina 14
Agenția de turism - Prompt Service Travel Company - Pagina 15
Agenția de turism - Prompt Service Travel Company - Pagina 16
Agenția de turism - Prompt Service Travel Company - Pagina 17
Agenția de turism - Prompt Service Travel Company - Pagina 18
Agenția de turism - Prompt Service Travel Company - Pagina 19
Agenția de turism - Prompt Service Travel Company - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Agentia de Turism - Prompt Service Travel Company.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Metode generale de management utilizate în întreprinderi mici și mijlocii

Introducere Lucrul cu oamenii, alături de oameni şi pentru oameni este o activitate complexă. Este o activitate în care performanţele sunt...

Strategia de diversificare a ofertei de servicii a agenției de turism Prestige Tours

CAPITOLUL 1: CADRUL CONCEPTUAL AL MANAGEMENTULUI STRATEGIC 1.1. MANAGEMENTUL STRATEGIC În ultimul deceniu, managementul strategic a devenit...

Ai nevoie de altceva?