Analiza Bancpost - Management

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Analiza Bancpost - Management.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 16 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

1. Prezentarea comapaniei
1.1 Date de indentificare a agentului economic
1.2 Conducerea firmei
1.3 Istoricul firmei
2. Modelul Porter
2.1 Rivalitatea intre concurentii existenti
2.2 Produsele substituibile
2.3 Furnizori
2.4 Clienti
2.5 Concurentii potentiali
3. Stakeholderii firmei
3.1 Structura personalului Bancpost
3.2 Recrutare si selectie
3.3 Instruire si dezvoltare
4. Analiza SWOT
4.1 Analiza SWOT – prezentare teoretica
4.2 Puncte tari
4.3 Puncte slabe
4.4 Oportunitati
4.5 Amenintari
5. Conclizii
6. Biografie

Extras din document

BANC POST S.A. se constituie ca societate comercială pe acţiuni, organizată în conformitate cu legile în vigoare şi funcţionează ca persoană juridică.

De la început Banc Post S.A. a primit de la Banca Naţională a României licenţa pentru operaţiuni caracteristice unei bănci cu profil universal. Plecând de la principiul care guvernează activitatea bancară curentă a României, dar şi pentru a-şi ajuta şi proteja clienţii de la început, Banc Post S.A. şi-a stabilit ca scop dezvoltarea dinamică şi diversificarea activităţilor sale.

Banc Post a fost înfiintata la 1 iulie 1991, cu un capital social de 226 milioane lei, în urma reorganizarii sectorului comunicatiilor. În scurt timp îsi formeaza o retea teritoriala impresionanta si îsi câstiga un loc important pe piata bancara româneasca. Daca în 1992 Banc Post avea 13.000 de clienti, în prezent numarul acestora este de 2,7 milioane. Numarul de conturi deschise la Banc Post a cunoscut de asemenea o crestere exponentiala. Daca în primul an de activitate clientii aveau deschise circa 28.000 de conturi, aceasta cifra a ajuns în prezent la peste 3 milioane de conturi.

Fiind una dintre cele mai performante banci românesti, dotata cu un sistem informatic integrat, BANC POST deserveste în timp real o structura diversificata de clientela prin cele 150 de unitati amplasate în toate judetele tarii. În plus, în baza unui acord comercial încheiat cu Compania Nationala Posta Româna, Banc Post ofera produse si servicii si prin intermediul a peste 2.650 de oficii postale, facilitând astfel accesul unui numar cât mai mare de clienti la portofoliul de produse ale bancii.

BANC POST este unul dintre principalii emitenti de carduri pe piata româneasca, cu peste 1,650,000 de carduri emise si o retea de 500 ATM-uri si 1527 POS-uri. Banca este lider pe piata cardurilor VISA din România. Volumul activitatii de carduri a condus la dezvoltarea pachetului de servicii "Contul Total" ce permite efectuarea de plati electronice direct de la ATM si obtinerea unui overdraft pentru contul de card. Contul Total include de asemenea serviciile de mobile banking SmartTel(TM)SMS, 3G si WAP. Banc Post a dezvoltat solutii de avant-garda precum Home Banking si Internet Banking, menite a satisface nevoile din ce în ce mai sofisticate ale clientilor sai. În plus, Bancpost a fost prima banca din România care a implementat sistemul eTax (plata electronica a taxelor si impozitelor locale), în strânsa cooperare cu autoritatile locale.

BANC POST ofera de asemenea posibilitatea efectuarii de transferuri rapide, prin sistemele Western Union si Eurogiro.

Banc Post si-a propus o misiune extrem de ambitioasa, sa devina una dintre primele 3 banci din Romania. Pentru a atinge acest deziderat banca va adopta o politica agresiva de cucerire a segmentelor de piata, oferind o gama de produse si servicii de înalta calitate, bine gestionata, eficienta si atractiva.

Actionarul majoritar al Bancpost este Eurobank EFG (EFG Eurobank Ergasias S.A.), una dintre cele mai mari companii listate la Bursa de Valori din Grecia din punct de vedere al capitalizarii bursiere si membra a EFG Group din Geneva.

2. Modelul Porter

Analiza modelului Porter

Modelul Porter cupreinde urmatoarele elemente:

- Rivalitatea intre concurentii existenti

- Produsele substituibile

- Furnizori

- Clienti

- Concurentii potentiali

2.1 Rivalitatea intre concurentii existenti.

In sistemul bancar competitia esti „deosibit de acuta”, iar produsele si serviciile sunt din ce in ce mai ieftine. Analiza concurentei cuprinde mai multe elemente:

- PRETUL. La total active, Banca si-a mentinut la finele anului 2006 pozitia a sasea in topul bancilor din Romania,cu o cota pe piata de 4,5% intr-un mediu cu o competitie acebra si intr-o perioada in care cota pe piata a primelor 10 banci din sistem a scazut cu 2,14%.

Banca a inregistrat o crestere a cotei pe piata cu 2,34% la creditele ipotecare si cu 0,9% la creditele acordate companiilor,in timp ce cota pe piata pe segmentele de credite de comsum a scazut cu 1,04%.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Bancpost - Management.doc