Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 54 în total
Cuvinte : 14053
Mărime: 230.19KB (arhivat)
Publicat de: Panait Sava
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Catalin Barbu
marketing financiar-bancar,an 3,finante-banci,analiza comparataiva-cota de piata,perceptia consumatorilor etc.feaa craiova

Cuprins

  1. 1.Informatii generale.3
  2. 2.Cota de piata.30
  3. 3.Strategii de marketing.31
  4. 4.Perceptia consumatorilor.46
  5. Bibliografie.54

Extras din proiect

1.Informatii generale

Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca, oferind o gama completa de produse si servicii de calitate superioara persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare (peste 550 in toata tara), retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (myBanking) si internet banking (Raiffeisen Online).

Raiffeisen Bank Romania a rezultat prin fuziunea, incheiata in iunie 2002, a celor doua entitati detinute de Grupul Raiffeisen in Romania: Raiffeisenbank (Romania), infiintata in 1998 ca subsidiara a Grupului RZB, si Banca Agricola Raiffeisen S.A., infiintata in 2001, dupa preluarea bancii de stat Banca Agricola de catre grupul austriac.

Raiffeisen Bank deserveste peste 2 milioane de clienti, din care aprox. 100.000 IMM-uri, si peste 4.400 companii cu o cifra anuala de afaceri ce depaseste 5 milioane EUR, entitati publice si institutii financiare.

Banca detine diferite unitati specializate ca “agentii de retail” care se adreseaza persoanelor fizice si IMM-urilor. De asemenea, Raiffeisen Bank este prima banca de pe piata romaneasca care a lansat unitati destinate exclusiv acordarii de credite imobiliare - „Raiffeisen Bank – Casa Ta”. Raiffeisen Exclusive, marca pentru serviciile de private banking destinata clientilor bancari de top, ofera pachete de produse pentru o gama larga de investitii, in spatii dedicate in marile orase ale tarii, adaugand o nota personala serviciilor de calitate pe care le ofera, fiecare client avand bancherul sau personal. Pentru segmentul corporatist, banca are reprezentanti în toate centrele regionale corporatiste, oferind clientilor marele avantaj de a beneficia de solutii bancare adaptate cerintelor acestora în orice zona a tarii.

De asemenea, Raiffeisen Bank este un jucator important pe piata cardurilor – a lansat primul card de credit co-branded si ofera clientilor sai toata gama de carduri: de debit si de credit, pentru persoane fizice si juridice, in lei sau in valuta, cu utilizare nationala sau internationala, de tip Visa sau Mastercard.

Activitatea Raiffeisen Bank a fost recunoscuta de prestigioase publicatii de-a lungul anilor: Piata Financiara – “Banca Anului” (2007) si “Premiul de Excelenta” (2008) pentru calitatea portofoliului corporativ al bancii, Business Press – “Banca anului” pentru activitatea corporate din 2005 si 2007, dar si pentru cele mai bune investitii din sistemul bancar in 2008, Tribuna Economica – “Cea mai buna banca” (2006), Camera de Comert si Industrie a Romaniei - “Premiul de Excelenta in Afaceri” pentru cele mai diversificate produse si servicii bancare destinate intreprinderilor mici si mijlocii din 2007, Global Finance – „Cea mai buna banca din Romania (2004 si 2005).

Raiffeisen BANK S.A.

Societate pe actiuni avand un capital social de 1.196,259 mil. lei, integral varsat.

Administratia centrala: Piata Charles de Gaulle nr. 15, Sector 1, Cod 011857, Bucuresti

Numar de ordine in registrul Comertului: J40/44/1991

Numar de inregistrare in Registrul Bancar: RB-PJR-40-009/18.02/1999

Cod unic de inregistrare: 361820

Cod de inregistrare fiscala: RO361820

Societate administrata in sistem dualist

Scurt istoric

Prezenta Raiffeisen Zentralbank Oesterreich (RZB) in Romania a inceput in anul 1994 prin deschiderea unei reprezentante la Bucuresti. In 1998, reprezentanta a fost transformata intr-o subisidara a RZB, oferind servicii si produse pentru companii.

In acelasi timp, una dintre cele mai mari banci detinute de statul roman - Banca Agricola - se afla intr-o situatie financiara dificila. Datorita masurilor luate de autoritatile romane - precum preluarea creditelor neperformante de catre stat - banca a fost pregatita pentru privatizare in anul 2000.

In februarie 2001, RZB, impreuna cu Romanian-American Enterprise Fund (RAEF), si-a exprimat interesul de a achizitiona pachetul majoritar de actiuni ale Bancii Agricole. Contractul de achizitie a fost semnat la sfarsitul lunii iulie 2002.

Emblema Raiffeisen

Calutii incrucisati reprezinta emblema Raiffeisen. Dar ce simbolizeaza aceasta emblema?

In vechime, calutii incrucisati completau varful unui acoperis de casa, protejand ocupantii acesteia de orice tip de pericol. Organizatia Raiffeisen a transformat acest simbol al protectiei in propria marca deoarece membrii acesteia se protejeaza reciproc de dificultatile economice, colaborand unul cu celalalt.

Viziune, Misiune, Valori

Lansarea programului "Viziune, Misiune, Valori" a reprezentat un pas esential in definirea identitatii noastre ca organizatie.

Viziunea si misiunea sunt linii directoare pentru intreaga noastra activitate, care exprima ceea ce dorim sa devenim si ce directii trebuie sa urmam. Valorile stabilesc coordonatele principale ale comportamentului nostru fata de clienti, actionari, competitori si colegi.

Viziune:

Raiffeisen Bank este liderul pietei bancare prin calitate, dinamism si inovare.

Oferind produse si servicii de inalta calitate, cu o atitudine constant dinamica si axandu-se pe inovare, Raiffeisen Bank poate deveni banca de prima optiune pentru clienti si poate fi recunoscuta ca fiind liderul pietei bancare.

Misiune:

Raiffeisen Bank este un partener de termen lung pentru toti clientii sai, oferind o gama completa de servicii financiare la standarde ridicate si generand un Profit pe actiune peste medie.

Suntem o banca universala, apartinand unui grup care ofera servicii financiare integrate in urmatoarele domenii: bancar, banca de investitii, analiza si consultanta financiara, leasing, asigurari.

Standardele ridicate se aplica fiecarui aspect al activitatii noastre: servicii si produse de calitate, investitii in infrastructura, conceptul original Raiffeisen pentru "sucursala moderna", multiple canale de distributie, inovare constanta in ceea ce priveste produsele, solutii alternative sau personalizate nevoilor specifice ale clientilor nostri.

Valori:

Axarea pe nevoile clientului

Oferim servicii financiare excelente clientilor nostri

Verificam in mod periodic care sunt asteptarile si nevoile clientilor nostri pentru a optimiza gama de produse si servicii oferite de catre personalul nostru extrem de calificat.

Suntem dedicati celor mai inalte standarde profesionale

Acoperim nevoile clientilor nostri cu profesionalism si, prin urmare, le oferim solutii de cea mai noua generatie si servicii cu valoare adaugata. Satisfactia interna a clientului este la fel de importanta ca si cea externa, deoarece clientul va beneficia de cooperarea noastra.

Oferim flexibilitate pentru a raspunde rapid la nevoile clientilor

Reactionam rapid si cu maximum de flexibilitate la nevoile clientilor. Insa flexibilitatea nu inseamna lipsa de disciplina. Este mai degraba utilizarea eficienta a ceea ce este permis in cadrul unor reguli stabilite. Pentru a ne imbunatati constant regulile si procedurile interne punem emfaza pe inovarea si imbunatatirea proceselor.

Cresterea valorii pentru actionari

Incercam din rasputeri sa oferim crestere continua si sustinuta a valorii pentru actionari, prin obtinerea un Profit pe actiune exceptional

Preview document

Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 1
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 2
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 3
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 4
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 5
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 6
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 7
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 8
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 9
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 10
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 11
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 12
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 13
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 14
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 15
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 16
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 17
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 18
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 19
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 20
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 21
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 22
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 23
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 24
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 25
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 26
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 27
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 28
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 29
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 30
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 31
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 32
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 33
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 34
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 35
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 36
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 37
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 38
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 39
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 40
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 41
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 42
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 43
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 44
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 45
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 46
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 47
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 48
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 49
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 50
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 51
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 52
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 53
Analiza comparativă Raiffeisen Bank-BancPost - Pagina 54

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa Raiffeisen Bank-BancPost.doc

Te-ar putea interesa și

Strategii de marketing în mediul concurențial

CAPITOLUL I Elemente conceptuale Pentru a ilustra importanţa marketingului financiar-bancar şi amploarea tot mai mare a acestuia este necesarã o...

Evoluția utilizării internet-ului ca mijloc de desfășurare a afacerilor electronice, în perioada 2005-2009 în România

Capitolul 1: Introducere în e-business 1.1. Afaceri în mediu electronic (e-business) Termenul de e-business, introdus de către Lou Gerstner...

Analiza Comparativă a unui Produs Bancar Oferit Persoanelor Fizice Generat de Operațiunile Pasive ale Băncilor din Sistem

1.Prezentarea bancilor din sistem 1.1Banca Comerciala Romana isi inscrie numele pe lista bancilor comerciale nou create si reorganizate dupa 1989....

Caracteristici ale Sistemului Bancar din România

1. ISTORIA SISTEMULUI BANCAR ROMANESC Primele dovezi ale desfasurarii unei activitati bancare pe teritoriul Romaniei au fost descoperite intre...

Evoluția utilizării internetului în cadrul afacerilor electronice în România

Introducere în e-business Afaceri în mediu electronic (e-business) Termenul de e-business se referă la o afacere ce urmăreşte un proces ce se...

Analiză prima casă

1.Analiza ofertelor de credite Prima Casă Programul Prima Casă este un program guvernamental care are ca obiectiv declarat facilitarea accesului...

Analiza comparativă a două credite imobiliare - Raiffeisen și Bancpost

1. Scurt istoric al creditelor imobiliare si ipotecare Creditarea incepe din vremuri stravechi, primele semne fiind atestate in China cu 3000 de...

Studiu comparativ privind sfera de produse și servicii bancare

1. Deschiderea de conturi bancare (de diferite tipuri) O banca atrage bani de la clientii sai, prin conturi bancare, platindu-le, in schimb,...

Ai nevoie de altceva?