Analiza costurilor la întreprinderea - SC Hidromecanica SA

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3269
Mărime: 25.78KB (arhivat)
Publicat de: Gina Sandor
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Roxana Nae
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE COMERŢ

Cuprins

  1. I. Introducere 3
  2. II. Identificarea costurilor 5
  3. III. Căi de raţionalizare a costurilor 11
  4. Bibliografie 14

Extras din proiect

I. Introducere

S.C. Hidromecanica S.A. a fost înfiinţată ca firma particulară în 1880, în Braşov - oraş cu o mare tradiţie industrială. După 1982, Hidromecanica a cunoscut o dezvoltare fără precedent, echipamentul tehnologic a fost înnoit în proporţie de peste 80%. Tehnologiile şi echipamentele de fabricaţie din Hidromecanica au fost dezvoltate în conceptul asigurării calităţii, productivităţii şi flexibilităţii producţiei.

În prezent, Hidromecanica este o societate privată cu un profil complex de fabricaţie bazat atât pe produse de concepţie proprie cât şi pe familii de produse dezvoltate după mai multe licenţe. Aceasta este specializată în mecanică medie, cu statut de unic producător şi furnizor pentru echipamentele şi utilajele din domeniile construcţiilor civile, industriale, hidrotehnice, feroviare, edilitare, drumuri, poduri şi a altor industrii integratoare autohtone

Organismul de certificare TÜV CERT al firmei TÜV Management Service GmbH certifică în conformitate cu procedurile TÜV CERT că firma Hidromecanica a stabilit şi aplică Sistemul de Management al calităţii în conformitate cu cerinţele DIN EN ISO 9001:2000.

Pentru asigurarea conformităţii produselor noastre cu reglementările legale în domeniile feroviar şi militar, Hidromecanica a obţinut:

- Autorizaţia de FURNIZOR FEROVIAR din partea Autoritătii Feroviare Române – AFER;

- CALIFICAREA Societăţii de către AUTORITATEA CĂILOR FERATE GERMANE (DB) pentru procesele de turnare, tratament termic şi prelucrari mecanice, în vederea execuţiei de piese din fonta cu grafit nodular.

Sistemul Calităţii implementat în Hidromecanica este în conformitate cu cerinţele M.Ap.N. NG OMCAS-02.01 şi SR EN ISO 9001, certificare acordată de către Ministerul Apărării Naţionale din România prin Organismul Militar de Certificare, Acreditare şi Supraveghere-OMCAS.

SC Hidromecanica SA s-a înfiinţat ca societate pe acţiuni în baza HG 1254/1991, conform înscrierilor la Registrul Comerţului în baza certificatului de înmatriculare J08/26/1991.

Societatea are sediul social în judeţul Braşov, localitatea Braşov, B-dul 15 Noiembrie, nr. 78, tel. 0268/545665, fax: 0268/545667, cont bancar: RO26 BTRL 2100 0002 8798 RO01 deschis la Banca Transilvania, codul unic de înregistrare: RO 1088974, forma de proprietate a acesteia fiind: 34 - Societate comerciala pe actiuni.

Produsele din fabricaţia S.C. Hidromecanica S.A. se încadrează în nomenclatorul CAEN 2811 - respectiv produse specifice industriei de echipamente şi maşini pentru producerea şi utilizarea energiei mecanice cu activitate principală “fabricarea de motoare şi turbine”.

Capitalul propriu al întreprinderii este de 58.374.235 lei, conform Balanţei de Verificare Sintetică întocmita la 30/04/2009 pentru luna decembrie 2008.

Piata reglementată pe care se tranzacţionează valorile mobiliare emise este Bursa de valori RASDAQ, principalele caracteristici ale valorilor mobiliare emise de societatea comercială fiind: acţiuni comune, nominative, indivizibile, de valori egale şi dematerializate, emise la valoarea nominală de 2,50 lei / acţiune.

Adunarea Generala a Acţionarilor este organul suprem de conducere a societăţii şi este constituită din toti acţionarii. S.C. Hidromecanica S.A. este administrată de un Consiliu de Administraţie format din 3 membri aleşi de Adunarea Generală a Acţionarilor. Până la data de 31 decembrie 2008, Consiliul de Administraţie avea următoarea componenţă:

preşedinte - ing. Georgescu Anişoara;

membru - ec. Cojocaru Maria;

membru - ec. Ioan Ghiţă.

Iar structura personalului este :

personal conducere şi administrativ 104

personal de execuţie – muncitori 238

personal de execuţie – indirect 48

TOTAL 390

Cifra de afaceri înregistrată în ultimii doi ani de activitate este surprinsă în tabelul următor:

Preview document

Analiza costurilor la întreprinderea - SC Hidromecanica SA - Pagina 1
Analiza costurilor la întreprinderea - SC Hidromecanica SA - Pagina 2
Analiza costurilor la întreprinderea - SC Hidromecanica SA - Pagina 3
Analiza costurilor la întreprinderea - SC Hidromecanica SA - Pagina 4
Analiza costurilor la întreprinderea - SC Hidromecanica SA - Pagina 5
Analiza costurilor la întreprinderea - SC Hidromecanica SA - Pagina 6
Analiza costurilor la întreprinderea - SC Hidromecanica SA - Pagina 7
Analiza costurilor la întreprinderea - SC Hidromecanica SA - Pagina 8
Analiza costurilor la întreprinderea - SC Hidromecanica SA - Pagina 9
Analiza costurilor la întreprinderea - SC Hidromecanica SA - Pagina 10
Analiza costurilor la întreprinderea - SC Hidromecanica SA - Pagina 11
Analiza costurilor la întreprinderea - SC Hidromecanica SA - Pagina 12
Analiza costurilor la întreprinderea - SC Hidromecanica SA - Pagina 13
Analiza costurilor la întreprinderea - SC Hidromecanica SA - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Analiza Costurilor la Intreprinderea - SC Hidromecanica SA.doc

Ai nevoie de altceva?