Analiza Costurilor la SC Mc Donald’s România SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1963
Mărime: 26.42KB (arhivat)
Publicat de: Marinela Bucur
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. INTRODUCERE
  2. IDENTIFICAREA COSTURILOR
  3. CAI DE RATIONALIZARE A COSTRILOR
  4. BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect

INTRODUCERE

Date de identificare a firmei SC Mc Donald’s Romania SRL

DENUMIRE :Mc Donald’s Romania SRL

FORMA JURIDICA: Societate cu raspundere limitata (SRL)

Intrarea Strãuleşti nr. 35-45, sector I, Bucureşti

tel: 202.68.00

fax: 202.68.03

e-mail: office@ro.mcd.com

SEDIUL SOCIAL:

CAPITAL SOCIAL: 50,2 milioane dolari(potrivit unui anunt al companiei publicat in Monitorul Oficial, citat de Mediafax.)

COD FISCAL: RO 6205722

COD UNIC DE INREGISTRARE: J40 / 16755 / 1994

Cod CAEN 55*****

Obiect Activitate Resta*****

Aceasta clasa include:

- prepararea si vanzarea la comanda, de mancaruri calde, inclusiv vanzarea de bauturi care insotesc masa, cu sau fara program distractiv. Aceste activitati se desfasoara prin: restaurante, restaurante cu autoservire, cafenele, restaurante si rulote fast-food, unitati de pregatire a hranei la pachet, standuri pentru vanzarea pestelui preparat si a cartofilor prajiti, tonete de inghetata, vagoane-restaurant.

Aceasta clasa exclude:

- vanzarile prin intermediul masinilor sau dispozitivelor automate

NUMAR DE UNITATI: Exista mai mult de 30.000 de restaurante din 119 tari.

În prezent, în România sunt deschise peste 48 de restaurante în Bucureşti şi în alte 20 de oraşe, totalizând o investiţie de peste 62 milioane USD

NUMAR DE SALARIATI: În cadrul unui restaurant normal lucrează până la 100 de angajaţi, aceştia desfăşurându-şi activitatea în mai multe schimburi. Programul restaurantelor este de 18 ore, unele funcţionând în regim non-stop, 24 ore din 24.

CIFRA DE AFACERI: Cifra de afaceri anuala depaseste 40 miliarde USD

IDENTIFICAREA COSTURILOR

Costul unui restaurant variaza in functie de oras, amplasament, facilitati, mobilier, echipamente de bucatarie sau de alte criterii obiective. in general, un restaurant McDonald's de marime medie poate costa intre 461.000 si 788.000 USD. Investitia minima intr-un restaurant trebuie sa fie de cel putin 175.000 USD, deasemenea pentru fiecare restaurant nou trebuie platita catre companie suma de 45.000 USD ca taxa initiala.

Costurile unei francize se ridica astfel in general la 175.000 USD, dar in situatii exceptionale se poate apela la o alta metoda - BFL (Business Facilities Lease). Aceasta nu se utilizeaza decat foarte rar, in situatia in care un candidat se dovedeste extrem de bine pregatit pentru administrarea unei francize dar nu detine fondurile necesare. Acesta trebuie sa detina totusi cel putin 100.000 USD pentru preluarea francizei, investitiile in echipamente, decor si amenajare fiind oferite beneficiarului in sistem de leasing, acesta trebuind sa suporte astfel costuri suplimentare pentru aceasta facilitate.

Datorită riscurilor pe care le implică implementarea unei afaceri noi într-o ţară în tranziţie, McDonald’s a ales să înceapă dezvoltarea în ţara noastră prin investiţii proprii. Cu o singură excepţie, un restaurant în Braşov, toate restaurantele din ţară sunt în proprietatea şi sub controlul centralei McDonald’s. Compania a instruit prin programe speciale directorii restaurantelor, pentru a putea face faţă concurenţei extrem de puternice pe acest segment al restaurantelor fast-food.

In prezent, in Romania sunt deschise 48 de restaurante in Bucuresti si in alte 20 de orase, totalizand o investitie de peste 62 milioane USD.

Pentru a diversifica imaginea McDonald's in Romania, compania a dezvoltat anumite restaurante tematice. McDonald's Rock-n-Roll - Buzesti reda atmosfera anilor '50 prin elemente de design .

Dupa un an care s-a tradus prin dublarea profitului si o crestere a cifrei de afaceri de 30%, planurile pentru 2008 ale McDonald’s Romania vizeaza deschiderea de noi locatii (investitie de dezvoltare) si o majorare a business-ului de peste 10%. pe fondul diversificarii meniului, dar mai ales a extinderii retelei de restaurante in tara:“Vom continua procesul de diversificare a ofertei in ceea ce priveste produsele noastre.- vom mai deschide intre 6 si 8 restaurante, urmand ca din 2009 sa accentuam aceasta politica de dezvoltare”, declara Cristian Savu, director de comunicare al lantului de restaurante.

Preview document

Analiza Costurilor la SC Mc Donald’s România SRL - Pagina 1
Analiza Costurilor la SC Mc Donald’s România SRL - Pagina 2
Analiza Costurilor la SC Mc Donald’s România SRL - Pagina 3
Analiza Costurilor la SC Mc Donald’s România SRL - Pagina 4
Analiza Costurilor la SC Mc Donald’s România SRL - Pagina 5
Analiza Costurilor la SC Mc Donald’s România SRL - Pagina 6
Analiza Costurilor la SC Mc Donald’s România SRL - Pagina 7
Analiza Costurilor la SC Mc Donald’s România SRL - Pagina 8
Analiza Costurilor la SC Mc Donald’s România SRL - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Analiza Costurilor la SC Mc Donald's Romania SRL.doc

Ai nevoie de altceva?