Analiza Costurilor la Societatea Comerciala Rompetrol SA

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza Costurilor la Societatea Comerciala Rompetrol SA.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Cretu Raluca

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

. Introducere
1. Denumirea, sediul si statutul juridic al societatii
2. Identitatea Rompetrol S.A.
3. Scurt istoric
4. Obiecte de activitate
5. Resurse umane
6. Elemente de evaluare generala
7. Surse de aprovizionare
. Identificarea costurilor si a cheltuielilor. Clasificari
1. Clasificarea cheltuielilor dupa natura activitatilor
2. Clasificarea cheltuielilor dupa campul de aplicare
3. Clasificarea cheltuielilor pe purtatori de cost
4. Clasificarea cheltuielilor dupa natura economica
5. Clasificarea cheltuielilor in functie de dependenta fata de variatia volumului de activitati
6. Clasificarea cheltuielilor in functie de momentul de calcul
7. Clasificarea cheltuielilor in functie de gradul de control al societatii asupra acestora
8. Costurile de achizitie
9. Costurile de productie
10. Costurile complete
11. Cheltuielile totale cu personalul
12. Analiza rezultatului din exploatare
13. Indicatori economico-financiari
14. Costuri ascunse
15. Contul de profit si pierderi incheiat la 31 dec. 2006
. Cai de rationalizare a cheltuielilor
. Bibliografie

Extras din document

Analiza costurilor pe anul 2006 la Societatea Comerciala

Rompetrol S.A. Bucuresti

Introducere

1. Denumirea, sediul si statutul juridic al societatii

Societatea comerciala ROMPETROL S.A. este persoana juridica romana avand forma juridica de societate deschisa pe actiuni si functioneaza in conformitate cu prezentul statut si cu dispozitiile legilor romane privind societatile privatizate prin procesul de privatizare în masa  PPM.

Organizatia a fost inregistrata la Ministerul Finantelor si Economiei cu codul unic de inregistrare fiscala CUI 3347498, iar la Registrul Comertului a fost inregistrata cu numarul J40/9709/20.11.2001. Societatea functioneaza sub reglementarile codului CAEN 2320 si are capital social subscris si varsat: 174.536.868,7 lei noi.

Sediul principal al Rompetrol S.A. este in Bucuresti, Calea Victoriei nr.222, bl. D6, sector 1, cod postal 010099. Datele de contact sunt urmatoarele: tel. +40 21 30 30 800; fax +40 21 31 45 337; email - office@rompetrol.com; adresa web - http://www.rompetrol.ro.

2. Identitatea Rompetrol S.A.

Lider in domeniul petrolier regional, Rompetrol este o companie multinationala, cu activitati in 13 tari si avand o puternica baza operationala in regiunea Marii Negre si a Marii Mediterane. Complexitatea si numarul proiectelor executate la nivel global, de-a lungul timpului, au facut din Rompetrol cea mai cunoscuta marca romaneasca pe plan international.

Rompetrol S.A. (Societatea),este compania membra a Grupului Rompetrol si a fost infiintata in anul 1974 ca societate de comert exterior si incorporata ca societate pe actiuni in 1991, în Romania. Compania reuneste diviziile Upstream si de Foraj ale grupului, precum si rafinaria Vega, Ploiesti. Rafinaria Vega a fost construita in anul 1904 si este producator de bitum, solventi, combustibil etc. Rafinaria a fost adusa ca aport in natura la capitalul S.C. Rompetrol Rafinare S.A. in anul 2001. Ulterior a fost inchiriata de la Rompetrol Rafinare S.A, iar actiunile companiei care a rezultat din aceasta fuziune au fost tranzactionate in continuare pe bursa RASDAQ, sub simbolul VEGA.

Rompetrol SA include, de asemenea, si departamentele de servicii suport ale grupului. Acestea sunt departamente administrative care asigura gestionarea zilnica a activitatilor grupului, in domenii precum resurse umane, financiar, dezvolatarea afacerii, managementul riscului, relatii publice s.a.

3. Scurt istoric

1974 - Se infiinteaza Rompetrol, reprezentantul la nivel international al industriei petroliere romanesti.

1993 - Societatea Rompetrol se privatizeaza prin metoda MEBO, dar cifra de afaceri a companiei scade in anii imediat urmatori privatizarii sub 6 milioane de dolari.

1998 - Dinu Patriciu si un grup de investitori locali achizitioneaza pachetul majoritar de actiuni si majoreaza capitalul, reusindu-se astfel o revenire spectaculoasa a cifrei de afaceri.

1999 - Procesul de stabilizare a business-ului se finalizeaza in cursul anului, iar compania face primul pas spre extinderea pe plan international stabilindu-si sediul central, in 1999, in Olanda.

- Incepe procesul de formare a Grupului Rompetrol, compania realizand prima achizitie majora, rafinaria Vega Ploiesti. In doar 9 luni de la preluare, cifra de afaceri a rafinariei Vega s-a triplat.

2000 - Rompetrol preia Petros  unicul furnizor de servicii la sonda din Romania, in acel moment. Petros a primit, intre timp, denumirea de Rompetrol Well Services SA.

2001 - Grupul Rompetrol realizeaza principala sa achizitie - rafinaria Petromidia, in urma semnarii contractului de vanzarecumparare cu Fondul Proprietatii de Stat (FPS). Grupul a implementat un program complex de investitii pentru modernizarea si transformarea Petromidiei in cea mai performanta unitate de acest gen din Europa Centrala si de Est. Petromidia si-a schimbat numele in Rompetrol Rafinare SA.

- Rompetrol semneaza contractul de vanzare-cumparare a Blocului 11, din bazinul Oriente din Ecuador.

- In ultimul trimestru al anului 2001 isi incepe activitatea Rominserv, prima companie de InginerieConstructii si Mentenanta (EPCM) pentru industria de petrol si gaze din Romania, creata de specialistii in echipamente ai Rompetrol.

- Alinierea activitatilor Grupului la standardele de mediu europene in domeniul asigurarii calitatii si procedurilor RISC (Risc-Investigatie-StandardizareCertificare) conduce la aparitia Ecomaster, prima companie de servicii ecologice din Romania, in octombrie 2001.

- Diversificarea domeniilor de activitate continua cu infiintarea propriei companii de transporturi, Rompetrol Logistics, care, in mai putin de trei luni, dobandeste certificarile necesare furnizarii de servicii si pentru clienti din afara Grupului.

2002 - Sunt reluate activitatile de petrochimie pe platforma Petromidia. Acestea sunt organizate intr-o noua entitate juridica, Rompetrol Petrochemicals, care combina productia si comercializarea de produse proprii cu un program amplu de vanzari sub marca Rompetrol, incluzand si produse ale tertilor.

- OMV Aktiengeselschaft Austria devine proprietarul a 25,1% din actiunile Grupului Rompetrol.

- Sunt deschise subsidiare in Republica Moldova (Rompetrol Moldova) si Bulgaria (Rompetrol Bulgaria).

2003 - Rompetrol desfasoara un program complex de extindere a retelei de statii de carburanti in intreaga tara. Pentru a facilita extinderea si a fluidiza distributia de produse catre alti clienti, Rompetrol creaza retele de depozite en-gros, in locatii strategice pe teritoriul Romaniei (Arad, Craiova, Simleul-Silvaniei, Zarnesti, Vatra Dornei, Constanta, Bucuresti-Mogosoaia). Astazi, aceste depozite alimenteaza reteaua nationala a companiei, care include peste 100 de benzinarii proprii si 150 de statii Partener Rompetrol.

2004 - Rompetrol Rafinare este listata la Bursa de Valori Bucuresti. Profitul operational al rafinariei creste de peste 5 ori fata de anul anterior, reusind sa atinga un nivel de 86,4 milioane dolari. Rompetrol Rafinare inregistreaza un profit net de 11 milioane dolari, pentru prima data, dupa 30 de ani de activitate.

- Intra in functiune Centrul de Comanda si Control al rafinariei, un proiect de automatizare cu o valoare de 33 milioane dolari.

- OMV vinde pachetul de actiuni de 25.1% catre managementul Rompetrol.

- Grupul Rompetrol infiinteaza subsidiara Vector Energy AG cu sediul in Elvetia, specializata in comertul cu petrol si produse petroliere.

2005 - The Rompetrol Group NV (TRG) cu sediul în Olanda, anunta semnarea unui contract prin care se achizitioneaza întregul pachet de actiuni al grupului Dyneff SA, cel mai mare distributor independent de produse petroliere din Franta, cu operatiuni in acest stat si in Spania.

- TRG isi incepe activitatea in Albania si Georgia si deschide o reprezentanta la Moscova.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Costurilor la Societatea Comerciala Rompetrol SA.doc