Analiza diagnostic strategică a firmei SC Eurodata Management SRL

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2968
Mărime: 61.13KB (arhivat)
Publicat de: Mihnea Ghinea
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Capitolul 1: Fundamente teoretice
  2. Capitolul 2: Continutul analizei diagnostic strategice
  3. 2.1: Caracteristici ale mediului romanesc care ar putea influenta sau influenteaza SC Eurodata Management SRL
  4. 2.2: Analiza activitatii domeniului
  5. 2.3: Atractivitatea
  6. 2.4: Capacitatea firmei
  7. 2.5: Analiza SWOT
  8. 2.6: Concluzii si propuneri

Extras din proiect

CAP 1 – FUNDAMETE TEORETICE

Analiza diagnostic reprezinta o investigare larga a principalelor aspecte economice, tehnice, sociologice, juridice si manageriale ale firmei. Ea se efectueaza in scopul evidentierii punctelor forte si punctelor ale activitatii interne ale organizatiei, precum si oportunitatilor si pericolelor mediului ambient extern care favorizeaza sau ameninta dezvoltarea acesteia, precum si cauzele care le-au generat.

Incorporarea metodei diagnosticarii in arsenalul folosit cotidian de catre conducatori, constituie un argument de prim ordin al trecerii de la faza empirica a managementului, la faza stiintifica, de neinlocuit in conditiile trecerii la o economie bazata pe concurenta si rentabilitate.

Metoda se concretizeaza in recomandari cu caracter de dezvoltare (pentru valorificarea punctelor forte si a oportunitatilor) sau corectiv (pentru eliminarea sau atenuarea punctelor slabe si a pericolelor). Analiza se compune in mod tipic dintr-o component externa(macromediul) si una interna(micromediul).

Analiza macromediului reprezinta procesul scanarii si monitorizarii mediului in vederea identificarii atat a tendintelor positive prezente si viitoare, cat si a tendintelor negative care pot influenta abilitatea firmei de a-si atinge scopurile. Din punct de vedere al analizei, macromediul unei firme poate fi impartit in: mediul operational – care constituie, in general, furnizorii, concurenta, clientii, forta de munca si componentele international; si mediul general – care cuprinde totalitatea componentelor sociale, tehnologice, economice, de mediu si politice.

Micromediul firmei presupune studierea strategiei organizatiei, structurii, abilitatilor, situatia curenta a companiei, costurile, resursele, potentialul si problemele de organizare interna.

In mod concret, analiza diagnostic strategica este structurat in patru etape:

A. Analiza mediului extern : evidentierea oportunitatilor si restrictiilor pe care mediul extern le ofera firmei.

B. Analiza competentei firmei: evidentierea fortelor si slabiciunilor

C. Sistemul de valori al managementului firmei : analiza misiunii firmei, a obiectivelor, a culturii organizationale si a nivelurilor de performanta.

D. Strategii : analiza SWOT

CAP 2 – CONTINUTUL ANALIZEI DIAGNOSTIC STRATEGICE

Obiectul principal de activitate al firmei SC Eurodata Management SRL este acela de studiere a pietei si sondare a opiniei publice. Infiintata in 2004, Eurodata Management face parte din agentia de top de cercetare a pietei din Romania, Daedalus MillwardBroawn Consulting, astfel beneficiaza de avantaje competitive datorate expertizei accumulate de peste 14 ani in cadrul acestui grup.

Produsele oferite de Eurodata Management se concretizeaza in tipurile de cercetari oferite clientilor sai, cercetarile realizate sunt atat de tip cantitativ, cat si calitativ, dar si cercetari media, care sunt considerate un tip de cercetare avand caracteristici proprii in ceea ce priveste metodologia, motiv pentru care nu a fost circumscrisa nici cercetarii cantitative, nici celei calitative. Serviciile furnizate pentru proiectele cantitative sunt:

• traducerea chestionarului

• realizarea fisei de esantionare

• pregatirea cartonaselor

• realizarea scriptului pentru culegerea datelor

• culegerea datelor

• validarea chestionarelor

• realizarea de codframe si codificarea intrebarilor deschise si semideschise

• realizare scriptului de introducere a datelor

• introducerea datelor in mediu controlat

• verificarea, curatarea si etichetarea bazelor de date conform specificatiilor clientilor

• traducerea codeframe/verbatim

2.1: Caracteristici ale mediului romanesc care ar putea influenta sau influenteaza SC.Eurodata Management SRL:

Într-o lume în care informatia a devenit dimensiunea esentiala a existentei, predictibilitatea comportamentului uman s-a impus ca necesitate în domeniul cercetarii sociale. Una dintre metodele de cunoastere a opiniei publice este sondajul de opinie, aparut din dorinta de a prognoza comportamentul electoral, dar care si-a extins foarte mult aria de aplicare si la alte domenii ale socialului. Precizia sondajelor a crescut de-a lungul anilor, iar numarul institutelor de sondare s-a marit mai ales sub influenta scolilor de teorie psiho-sociala, nu doar în Statele Unite, ci si în Europa.

În România, între 1967-1980, a functionat Oficiul de Studii si Sondaje al Radioteleviziunii. Dupa decembrie 1989, a luat nastere Institutul Român pentru Sondarea Opiniei Publice - IRSOP - care a realizat în colaborare cu un cunoscut institut german (INFAS) si analiza computerizata a alegerilor parlamentare si prezidentiale din 1992. În prezent, îsi desfasoara activitatea de sondare a opiniei publice mai multe institute de cercetare private, orientate cu precadere catre aspecte pur aplicative si bazate pe metodologii de împrumut (IRSOP, IMAS, CURS, INSOMAR, SCOP, CIS etc.) precum si institutele Academiei Române (de Sociologie, de Cercetare a Calitatii de Vietii, de Psihologie etc.) a caror preocupare priveste îmbunatatirea într-o mai mare masura a metodelor de cercetare.

Preview document

Analiza diagnostic strategică a firmei SC Eurodata Management SRL - Pagina 1
Analiza diagnostic strategică a firmei SC Eurodata Management SRL - Pagina 2
Analiza diagnostic strategică a firmei SC Eurodata Management SRL - Pagina 3
Analiza diagnostic strategică a firmei SC Eurodata Management SRL - Pagina 4
Analiza diagnostic strategică a firmei SC Eurodata Management SRL - Pagina 5
Analiza diagnostic strategică a firmei SC Eurodata Management SRL - Pagina 6
Analiza diagnostic strategică a firmei SC Eurodata Management SRL - Pagina 7
Analiza diagnostic strategică a firmei SC Eurodata Management SRL - Pagina 8
Analiza diagnostic strategică a firmei SC Eurodata Management SRL - Pagina 9
Analiza diagnostic strategică a firmei SC Eurodata Management SRL - Pagina 10
Analiza diagnostic strategică a firmei SC Eurodata Management SRL - Pagina 11
Analiza diagnostic strategică a firmei SC Eurodata Management SRL - Pagina 12
Analiza diagnostic strategică a firmei SC Eurodata Management SRL - Pagina 13
Analiza diagnostic strategică a firmei SC Eurodata Management SRL - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Analiza Diagnostic Strategica a Firmei SC Eurodata Management SRL.docx

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?