Analiza Economico-Financiara a Unei Intreprinderi

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Analiza Economico-Financiara a Unei Intreprinderi.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 15 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Botnaru M.

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Economie, Finante

Cuprins

INTRODUCERE 3
I. CARACTERISTICA SECŢIEI DE PRODUCERE ŞI A PRODUSULUI FINIT 4
II. ANALIZA VOLUMULUI DE PRODUCŢIE ŞI A RESURSELOR 5
2.1. Volumul anual al produselor fabricate 5
2.2. Calculul necesitaţii în resurse materialo-energetice 5
2.3. Resursele umane şi retribuirea munci 8
III. DETERMINAREA INDICATORILOR ECONOMICO FINANCIAR 11
3.1. Determinarea investiţiilor în utilaje şi infrastructură a întreprinderii 11
3.2. Rezultatul activităţii economico financiare 13
3.3. Eficienţa activităţii întreprinderii 14
Concluzie 14
Bibliografie 15

Extras din document

INTRODUCERE

Industria cărnii este una din ramurile de baza ale industriei alimentare si are ca obiect obţinerea cărnii şi valorificarea cărnii pentru consum direct sau prelucrarea în preparate si conserva din carne.

In vederea realizării de produse corespunzătoare sub aspect calitativ si al diversităţii de sortimente, industria cărnii trebuie să aibă în vedere cerinţele consumatorului si exigentele exportului.

Întreprinderile de prelucrare a cărnii sunt răspândite în întreaga tară, pentru asigurarea aprovizionării populaţiei cu carne proaspătă, pe plan local, în condiţii optime. In acest fel se elimina deplasările de animale pe distante mari, evitându-se pierderile în greutatea a animalelor şi se reduc cheltuielile de transport. Pentru majorarea eficienţei procesului de producţiei s-au introdus linii tehnologice noi la nivelul tehnicii mondiale. S-a dezvoltat bazele ştiinţifice cu scopul de a valorifica integral şi în condiţii cât mai economice materia primă. De aici a rezultat şi sporirea gamei de sortimente atât pe consumul intern cât şi pentru export.

În ultimele două decenii managerii întreprinderilor de salamuri s-au confruntat cu probleme ca globalizarea pieţei şi creşterii numărului concurenţilor de clasă mondială, care exportau produsele lor în ţară. Organizaţiile au trebuit să conformeze rapid activitatea pentru a fi competitive. Competitivitate întreprinderilor include mai multe elemente care trebuie bine dimensionate şi bine puse la punct, aceste elemente ţin de dimensionarea corectă a utilajelor, planificare resurselor materiale cât şi de personal, prognoza cheltuielilor generale ş.a. Planificarea este una din cheia succesului ce permit definirea exactă a scopurilor şi a activităţilor ce trebuie făcute pentru atingerea lor precum şi repartizarea corectă a resurselor necesare pentru obţinerea beneficiului aşteptat.

Cu toate acestea studiul experţilor occidentali au demonstrat că una din cauzele importante ale nivelului scăzut de supravieţuire a întreprinderilor este lipsa unor planuri strategice care ar permite coordonarea activităţilor şi alocarea eficientă a resurselor disponibile. Claritatea unui plan de afaceri va prezenta de asemenea fundamental iniţiative de îmbunătăţire a activităţii organizaţiei indiferent dacă este vorba de implementarea unui proces de îmbunătăţire continuu prin managementul calităţii sau prin alte eforturi radicale de restructurare a firmei.

I. CARACTERISTICA SECŢIEI DE PRODUCERE ŞI A PRODUSULUI FINIT

Pentru fabricarea sortimentului descris în lucrarea dată, au fost folosite tehnologii de producere larg răspândite, ce asigură pregătirea produselor de calitate înaltă. În legătură cu faptul că la momentul dat, piaţa acestor produse este supraîncărcată cu produse de calitate proastă (tehnologia de producere a acestor produse nu corespunde normelor în vigoare), considerăm că producţia produsă în cadrul acestor linii tehnologice va fi larg întrebată, creând o concurenţă demnă produselor de o calitate mai joasă şi analogică. Faptul dat se lămureşte prin folosirea produselor naturale în procesul de producere, fără orice adaos de natură sintetică.

Materia primă achiziţionată este folosită raţional pentru fabricarea întregului sortiment:

- salam crud afumat “Braunshveig”

- Produs fiert, ruladă ,,Jubileu”

- Salam fiert ,,Malocinaia”

- Salam fiert ,,Ciainaia”

Secţia se proiectează ca să fie autonomă, astfel încât toate încăperile şi utilajele necesare pentru producerea de bază au legătură cu toate comunicaţiile inginereşti.

Se prevăd şase camere frigorifice, una pentru refrigerare şi păstrare a materiei prime în stare refrigerată, a doua pentru păstrarea materiei prime în stare congelată, a treia şi a patra pentru sărarea şi maturarea produselor şi a cincea şi a şasea pentru depozitarea produsului finit.

Camera pentru păstrarea materiei prime este dotată cu căi aeriene, care sunt unite cu camera de prelucrare a materiei prime unde semicarcasele sunt supuse tranşării, dezosării şi alegerii care sunt prevăzute de instrucţiunea tehnologică. După prelucrare materia primă este îndreptată în secţia de salamuri unde o parte este sărată şi îndreptată la maturare, alta este supusă prelucrării în continuare până la fabricarea produsului finit.

Utilajele instalate în secţie sunt alese în aşa fel ca să uşureze lucrul la fiecare etapă a fluxului tehnologic şi corespund tuturor cerinţelor faţă de utilajul modern. Alegerea instalaţiilor a fost efectuată în corespundere cu parametrii fluxului tehnologic şi a sortimentului mai multor firme producătoare de utilaje, alegându-le pe cele mai eficiente producţiei planificate.

II. ANALIZA VOLUMULUI DE PRODUCŢIE ŞI A RESURSELOR

2.1. Volumul anual al produselor fabricate

În conformitate cu dimensionarea tehnică a utilajelor din secţia de producere a întreprinderii s-a determinat că pentru cele patru tipuri de salamuri capacitatea de producere este de 2 367 kg/ schimb. Tabelul 1.1 prezintă volumul producţie fabricate pentru un schimb.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Economico-Financiara a Unei Intreprinderi.docx