Analiza factorilor care influențează profitul firmei SC Gerovlast Exim SRL în perioada 1998-2005

Proiect
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2042
Mărime: 21.68KB (arhivat)
Publicat de: Damian Nechifor
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Duguleana Constantin
Prezentarea unui model econometric. Facultatea de stiinte economice din Brasov,Universitatea Transilvania.

Extras din proiect

Introducere

S.C. Gerovlast Exim S.R.L. a fost infinţată în data de 28.02.1987, fiind înregistrată la Registrul Comerţului al judeţului Damboviţa şi are ca obiect de activitate producţia şi vânzarea de mobilă şi mobilier.

Descriind puţin mobila se poate spune că o casă este ca un om, se judecă şi se apreciază la prima vedere după haina pe care o poartă dar, trecând peste primele impresii şi, trecându-i pragul, să ajungi să cunoşti şi să respecţi interiorul.

Pentru că şi casele sunt asemenea oamenilor, în funcţie de ceea ce ascund în intimitatea lor, de ceea ce le mobilează, casele pot fi frumoase, urâte, calde, reci, prietenoase, respingătoare etc.

De cele mai multe ori, “acasă” nu înseamnă o construcţie în sine, sticlă, beton, oţel şi cărămidă, ci ceea ce ascunde acea construcţie: lemnul familiar al mobilei de sufragerie, pernele prietenoase ale canapelelor sau rafturile suspendate din bucătăerie care-ţi păstrează grijuliu vesela şi recipientul pentru cafeaua de fiecare dimineaţă.1

În funcţie de provenienţa şi modalităţile anterioare de utilizare a diferitelor mobile stil, acestea pot fi aşezate în bucătărie, în sufragerie, în dormitor.

O ambientă rustică poate fi dată în bucătărie de o masă veche, precum cele folosite în diferitele ateliere la începutul sec. XX. Cu lemnul curăţit şi lăcuit, cu şase scaune, această masă poate crea o ambianţă plăcută, de familie. Deasemenea, acest tip de mobilă este binevenit într-o pensiune sau într-un hotel de munte. Pentru a spori senzaţia de confort şi prosperitate, această masă poate fi combinată cu o mobilă masivă de bucătărie, cum sunt mobilele-bufet găsite în farmaciile de la începutul secolului. Prevăzute cu două uşi şi şase sertare în partea de jos, cu vitrine în partea de sus, acest tip de mobilă se dovedeşte a fi extreme de practică în bucătării, putând stoca boluri, vase, servicii de cafea şi de ceai. În plus, simplitatea şi eleganţa acestor mobile stil vor creea o atmosferă de relaxare şi bună dispoziţie.2

În sufragerii, o mobilă veche provenită din casele de pe vechile podgorii poate să confere o ambianţă impetuasă şi elegantă. Aceasta poate stoca pahare, sticle sau chiar servicii necesare servirii mesei. Aceasta împreună cu sofalele şi fotoliile combină calitatea sculpturii, cu amploarea proporţiilor şi cu lacul şi cu garniture de catifea. Delicateţea catifelei combinată cu strălucirea lemnului bine lucrat vor crea o ambianţă stil, atât de râvnită de marile case.

În baie poate fi creată o ambianţă stil, utilizând o structură din trestie împletită şi fixată pe patru picioare, aceasta permiţând aerisirea perfectă a interiorului. Se potriveşte de minune cu bolurile împletite folosite pentru depozitarea diferitelor lucruri.

Mobila este sufletul unei case. Lemnul acesteia, în nuanţe fireşti sau intenţionat colorat, umple şi încălzeşte spaţiile, creează ambientul unei lumi specifice fiecăruia dintre noi, un mediu personal unde sertarele sunt pline cu amintiri, iar fotoliile ştiu cum să suporte lungi conversaţii sau să alunge oboseala unei zile grele.

Mobila este spiritul unei case, fondul şi forma. Nu doar spune povestea cuiva, o şi arată, o păstrează şi o ordonează.

Analiza modelului

În cele ce urmează se va prezenta analiza factorilor care influenţează evoluţia profitului firmei S.C. Gerovlast Exim S.R.L. în perioada 1998 – 2005. Pentru aceată analiză au fost aleşi următorii factori:

- CP – cheltuieli cu publicitatea

- RC – rentabilitatea capitalului angajat

- ID – indicatorul privind acoperirea dobânzilor

- I – investiţiile

- VS – viteza de rotaţie a stocurilor

- VA – viteza de rotaţie a activelor totale

- RD – rata datoriilor

Aceşti factori sunt numiţi variabile explicative, iar evoluţia profitului este numită variabilă de explicat.

Metoda celor mai mici pătrate pentru determinarea estimatorilor parametrilor se poate aplica dacă erorile nu sunt corelate. În cazul în care erorile sunt corelate estimatorii obţinuţi prin metoda celor mai mici pătrate continuă să fie nedeplasaţi, dar nu mai au varianata minimă. Ca urmare , testele de semnificaţie (testul Student sau testul Fisher) nu mai sunt revelatoare. În acest caz se procedează la o transformare a modelului astfel încât noul model să prezinte caracteristica de lipsă a autocorelaţiei erorilor.

Preview document

Analiza factorilor care influențează profitul firmei SC Gerovlast Exim SRL în perioada 1998-2005 - Pagina 1
Analiza factorilor care influențează profitul firmei SC Gerovlast Exim SRL în perioada 1998-2005 - Pagina 2
Analiza factorilor care influențează profitul firmei SC Gerovlast Exim SRL în perioada 1998-2005 - Pagina 3
Analiza factorilor care influențează profitul firmei SC Gerovlast Exim SRL în perioada 1998-2005 - Pagina 4
Analiza factorilor care influențează profitul firmei SC Gerovlast Exim SRL în perioada 1998-2005 - Pagina 5
Analiza factorilor care influențează profitul firmei SC Gerovlast Exim SRL în perioada 1998-2005 - Pagina 6
Analiza factorilor care influențează profitul firmei SC Gerovlast Exim SRL în perioada 1998-2005 - Pagina 7
Analiza factorilor care influențează profitul firmei SC Gerovlast Exim SRL în perioada 1998-2005 - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Analiza Factorilor care Influenteaza Profitul Firmei SC Gerovlast Exim SRL in Perioada 1998-2005.doc

Ai nevoie de altceva?