Analiza Mediului de Marketing - ING Group România

Proiect
8.4/10 (5 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 6137
Mărime: 2.09MB (arhivat)
Publicat de: Nicolaie Costache
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Silviu Crisan
A fost prezentat in cadrul ULBSibiu si e un proiect care analizeaza mediul de marketing al unei unitati financiare.

Cuprins

  1. 1. Prezentarea firmei
  2. 2. Micromediul de marketing al firmei
  3. 3. Macromediul de marketing al firmei
  4. 4. Concluzii

Extras din proiect

ING Bank ROMANIA

SCURT ISTORIC ING GROUP

Grupul ING a fost constituit in anul 1991 prin fuziunea dintre grupul NMB PostBank si Nationale_Nederlanden care era la acel moment cea mai puternica societate de asigurari olandeza. Experienta si calitatea serviciilor, atat in sfera asigurarilor de viata cat si in sfera asigurarilor non-viata erau deja garantate de cei aproape 150 de ani de activitate a celor doua fondatoare ale companiei. In anii care au urmat fuziunii, au fost facute alte importante achizitii: banca britanica de investitii Barings in 1995, compania de asigurari de viata Eguitable of Iowa in 1997, precum si Furman Selz, care a oferit Grupului ING si mai multe oportunitati pe piata investitiilor bancare din SUA.

Institutia financiara de origine olandeza ING Group este astazi cel mai puternic grup olandez cotat ca al treilea in topul mondial din sfera serviciilor financiare integrate, ei desfasurandu-si activitatea in domeniul bancar, al a sigurarilor si al investitiilor avand o retea extinsa in 65 de tari si peste 110.000 de angajati.

In numai 6 ani Grupul a reusit sa-si dubleze valoarea pe piata, ajungand la 28.8 miliarde USD, performanta realizata numai de cateva companii in intreaga lume. ING a incheiat secolul XX cu rezultate extraordinare situandu-se intre primele grupuri financiare din lume. Succesul inregistrat se datoreaza importantelor achizitii facute si numarului tot mai mare de clienti-peste 50 de milioane in prezent, care au conferit grupului o prezenta semnificativa pe cele mai importante piete ale lumii.

ING Group asigura o gama larga de servicii financiare integrate pentru clienti individuali si institutionali, folosind mai multe canale de distributie, oferind astfel clientilor sai posibilitatea de a opta pentru varianta care se potriveste cel mai bine nevoilor lor specifice. Cresterile anuale si succesele inregistrate au creat din ING o imagine de marca puternica in lumea financiara. Tot mai multe companii ale grupului au ca strategie includerea numelui “ING” si a simbolului “leul portocaliu” in identitatea lor, beneficiind in acest fel de reputatia internationala castigate de acesta.

Obiectivul principal al grupului ING este de a oferii tuturor clientilor sai servicii la cele mai inalte standarde de profesionalism; aprecierea calitatii si preturilor produselor ING de catre clienti este socotita ca fiind cea mai pretioasa rasplata.

ING Group ROMANIA

ING România face parte din ING Group, unul dintre cele mai puternice grupuri financiare din lume. De-a lungul anilor, ING si-a câstigat si pe piata româneasca reputatia de grup financiar ce ofera cele mai complexe produse si servicii pentru o larga paleta de clienti: corporatii, institutii si persoane fizice.

Pe teritoriul roman ING Group si-a inceput activitatea in 1994 prin infintarea ING Bank Romania si ulterior ING Securities Romania in 1996. Acestor importante institutii li s-au alaturat ING Baring Eqiuty Partners Romania in 1998 si ING Employee Benefits Romania in 2000.

ING Group a extins si in Romania limitele responsibilitatilor sale, de la clienti si actionari la intreaga societate. Ca urmare ING considera ca implicarea sa in viata societatii trebuie sa se manifeste atat prin furnizarea unei game largi de servicii financiare de calitate clientilor sai, cat si prin angajarea directa in educarea pietei pe care opereaza.

In cadrul expansiunii internationale a ING Bank, Romania a fost considerata o piata in dezvoltare cu potential ridicat, fiind a doua tara ca marime din Europa Centrala. Patrunderea pe aceasta piata a fost planificata si stabilita cu mult timp inainte ca alti importanti investitori straini sa fie pregatiti pentru acest pas.

Sucursala din Bucuresti a depasit toate asteptarile in ceea ce priveste numarul de clienti si dezvoltarea afacerilor. Numarul angajatilor a crescut de la 14 la peste 700, iar baza de clienti cuprinde 75% din numarul companiilor multinationale care activeaza pe piata, precum si importante societati mixte si majoritatea companiilor autohtone care desfasoara activitati externe. Principala preocupare a ING Bank Romania este sa ofere clientilor sai servicii de incredere, eficiente si flexibile pe o piata imperfecta, adesea dificila.

Prima expansiune a sediilor ING Bank Romania s-a petrecut la doar un an de la inceperea operatiunilor. Datorita cresterii continue a numarului de clienti, banca si-a extins investiile pentru a sprijini aceasta crestere. Ca urmare a dezvoltarii continue, ING Bank Romania s-a mutat in 1997 intr-o cladire complet renovata, un sediu modern construit pe o fundatie solida care a rezistat in timp.

Succesul pe piata romaneasca si recunoasterea atat din partea partenerilor cat si a competitorilor se datoreaza adaptarii continue la nevoile pietei locale, introducerii de noi servicii care sa satisfaca asteptarile clientilor si refuzului ferm de a face concesii calitatii.

Preview document

Analiza Mediului de Marketing - ING Group România - Pagina 1
Analiza Mediului de Marketing - ING Group România - Pagina 2
Analiza Mediului de Marketing - ING Group România - Pagina 3
Analiza Mediului de Marketing - ING Group România - Pagina 4
Analiza Mediului de Marketing - ING Group România - Pagina 5
Analiza Mediului de Marketing - ING Group România - Pagina 6
Analiza Mediului de Marketing - ING Group România - Pagina 7
Analiza Mediului de Marketing - ING Group România - Pagina 8
Analiza Mediului de Marketing - ING Group România - Pagina 9
Analiza Mediului de Marketing - ING Group România - Pagina 10
Analiza Mediului de Marketing - ING Group România - Pagina 11
Analiza Mediului de Marketing - ING Group România - Pagina 12
Analiza Mediului de Marketing - ING Group România - Pagina 13
Analiza Mediului de Marketing - ING Group România - Pagina 14
Analiza Mediului de Marketing - ING Group România - Pagina 15
Analiza Mediului de Marketing - ING Group România - Pagina 16
Analiza Mediului de Marketing - ING Group România - Pagina 17
Analiza Mediului de Marketing - ING Group România - Pagina 18
Analiza Mediului de Marketing - ING Group România - Pagina 19
Analiza Mediului de Marketing - ING Group România - Pagina 20
Analiza Mediului de Marketing - ING Group România - Pagina 21
Analiza Mediului de Marketing - ING Group România - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Analiza Mediului de Marketing - ING Group Romania.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Proiect Audit

Am analizat in detaliu capitolul 1 in prima parte a referatului, si am continuat in cea de-a doua parte cu tratarea unei cerinte din celorlalte 29...

Fidelizarea clienților - strategie de marketing relațional - studiu de caz

REZUMAT Lucrarea de față este o lucrare de cercetare asupra unui concept care s-a evidențiat ca fiind din ce în ce mai important în contextul...

Logistica mărfurilor - La Fântâna

Caracterizarea firmei La Fântâna – Date de identificare Bazele companiei La Fântâna au fost puse la inceputul anului 2001, printr-o investie...

Analiza activității întreprinderii - La Fântâna

1.Descrierea domeniului de activitate In prezent, La Fantana este leader pe piata serviciilor de distributie a apei de masa necarbonatate La...

Ai nevoie de altceva?