Analiza ofertei de cazare din cadrul Hotelului RIN Grand Hotel Bucuresti

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza ofertei de cazare din cadrul Hotelului RIN Grand Hotel Bucuresti.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

Capitolul I. Prezentarea generală a hotelului RIN Grand Hotel**** 1
1.1 Localizare 1
1.2. Accesibilitatea turiștilor din orașul București 1
1.3. Scurt istoric 3
Capitolul II. Oferta serviciilor de cazare 4
2.1. Dotări și alte caracteristici ale hotelului 4
2.2 Facilitățile și serviciile hotelului 4
2.3.Structura organizatorică 5
2.4 Oferta 102.4.1. Activitățile din cadrul hotelului 10
Capitolul III. Poziționarea pe piața serviciilor hoteliere a hotelului 14
3.1 Furnizorii și clienții 14
3.2. Concurenții 15
Concluzii 16
Bibilografie 17

Extras din document

Capitolul I. Prezentarea generală a hotelului RIN Grand Hotel****

Hotelul RIN Grand Hotel din București a fost declarat cel mai mare proiect hotelier din România și din întreaga Europa, fiind clasificat la 4 stele, încă de la deschidere. Hotelul RIN Grand este proprietatea fraților Ionuț și Robert Negoiță, tineri oameni de afaceri originari din Prahova, patronii grupului de firme Pro Confort, intrați în cel mai recent Top 300 Capital.

Cu o suprafață totală de 115 000 mp construiți, structurată pe 2 niveluri subterane, parter și 15 niveluri supraterane, este cel mai mare complex hotelier existent în momentul actual, fiind o locație apreciată atât în rândul turiștilor români, cât și a celor străini, datorită gamei variate de servicii și facilități de cea mai bună calitate pe care le oferă constant și design-ul original al interioarelor.

RIN Grand Hotel este recomandat atât pentru oamenii de afaceri, sau cei aflați în team-building, cât și pentru turiștii ce vin în concediu, ei putând să viziteze și să exploreze cât mai multe atracții ale orașului.

1.1 Localizare

RIN Grand Hotel este situat în partea de sud-est a Bucureștiului pe șoseaua Vitan Bârzești, șosea ce face legătura dintre șoseaua Olteniței și Splaiul Unirii, la 8 minute de Piata Unirii - Kilometrul 0 și de centrul comercial și istoric al orașului. Situat nu departe de centrul financiar - administrativ al capitalei, hotelul este așezat într-o zonă liniștită a capitalei și puțin afectată de noxe. Spațiile verzi generoase înconjoară cladirea RIN Grand Hotel, iar accesul este extrem de facil de pe Splaiul Unirii.

Datorită poziționării la doar câteva minute de mers față de centrul orașului, unde sunt cele mai multe locații de petrecere a timpului liber și de distracție, precum și importante centre economice, educaționale și culturale, clienții hotelului pot ajunge cu ușurință în toate locurile dorite.

1.2. Accesibilitatea turiștilor din orașul București

RIN Grand Hotel este amplasat la o distanță de:

- 22 km de Aeroportul Internațional Henri Coanda (Otopeni);

- 12 km distanță de Gara de Nord;

- 3 km până la metrou;

- 200 m până la zona de cumpărături.

Hotelul dispune de 680 locuri de parcare - exterioară (134) și interioară (546). Parcările sunt păzite, iar clienții hotelului au acces gratuit.

RIN Grand Hotel este singurul hotel din România ce dispune de un heliport (însă nefuncțional, încă).

O altă accesibilitate pentru clienții hotelului și nu numai, este faptul că începând cu data de 8 octombrie 2013 RIN Grand Hotel este singurul hotel din Bucureşti care are o staţie de încărcare pentru autoturisme electrice. Acest serviciu este disponibil gratuit.

Atracții turistice în vecinătatea hotelului:

- Lacul Văcărești, este un lac antropic din București, aflându-se vis-à-vis de hotel;

- Sinagoga Mare din București, un lăcaș de cult evreiesc, la o distanță de aproximativ 9 minute de hotel;

- Templul Coral, sinagogă a Comunității Evreilor din București. Este cel mai mare lăcaș de cult din oraș și este situat la o distanță de aproximativ 9 minute;

- Muzeul Curtea Veche;

- Foișorul de Foc;

- Catedrala Patriarhală;

- Templul Unirea Sfântă din București;

- Pasajul Macca-Vilacrosse;

- Palatul Casei de Depuneri, Consemnațiuni și Economie (cunoscut îndeosebi ca Palatul C.E.C., după denumirea ulterioară a instituției); la aproximativ 9 minute;

- Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa;

- Palatul Parlamentului;

- Palatul Cotroceni, etc.

1.3. Scurt istoric

În afară de Casa Poporului, Bucureștiul găzduiește o altă clădire de dimensiuni impresionante: cel mai mare hotel din România, RIN Grand Hotel. Construit în anul 2007, în urma unei investiții de 60 de milioane de euro, hotelul a trecut prin mai multe evenimente care i-au marcat existența. Primul dintre ele a fost incendiul care a cuprins mare parte din clădire chiar înainte de inaugurarea oficială. Un alt mare eveniment care va schimba radical soarta marelui hotel este, fără îndoială, criza economică.

Astfel, la finele anului 2010, din cauza costurilor foarte mari de întreținere și scăderea alarmantă a prețului pe noapte hotelieră, proprietarii au hotărât ca mai mult de jumătate din camerele hotelului să fie transformate în apartamente. În cele peste 800 de camere care constituiau hotelul se va reinvesti 3 milioane de euro pentru transformarea lor radicală. În decembrie 2008, hotelul avea 1.436 de camere, 42 de săli de conferințe și 23 de apartamente. Are 15 etaje la suprafață, 105.000 metri pătrați construiți, și 1.000 de locuri de parcare.

Hotelul aparține grupului RIN Hotels, grup din care mai fac parte hotelurile de 4 stele : RIN Airport și RIN Central și care este parte integrantă a trustului RIN Group. Trustul este dezvoltator de cartiere rezidențiale: „Domus Stil” cu ansamblurile de locuințe „Confort Residence”, „Confort Park”, „Confort City” și „RIN Grand Residence”, Parcul de distracții Water Park din Pipera etc.

În anul 2008, grupul era a doua mare companie hotelieră din România, după Societatea Companiilor Hoteliere Grand, proprietarul hotelului de 5 stele JW Marriott din București.

În anul 2009, RIN Grand Hotel a avut o cifră de afaceri de 9 milioane euro.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza ofertei de cazare din cadrul Hotelului RIN Grand Hotel Bucuresti.docx

Bibliografie

*** www.grand.rinhotels.ro
*** www.hoteluribucuresti.org
*** www.rinhotels.ro
*** www.scribd.com