Analiza Practicilor Strategiilor de Marketing ale Hotelului Silver din Hajduszoboszlo - Ungaria

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza Practicilor Strategiilor de Marketing ale Hotelului Silver din Hajduszoboszlo - Ungaria.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 17 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

CAPITOLUL 1

ANALIZA PRACTICILOR STRATEGIILOR DE MARKETING ALE HOTELULUI SILVER DIN HAJDUSZOBOSZLO - UNGARIA

Oricât ar fi de greu de crezut, un oraş cu 25.000 de locuitori, ceva mai măricel ca Salonta sau Marghita, trăieşte în Ungaria aproape exclusiv de pe urma turismului. Hajduszoboszlo a ajuns chiar la performanţa de a avea cam tot atâtea locuri de cazare câţi locuitori.

De-a lungul timpului, ungurii şi-au construit aici cel mai mare complex balnear din Europa, cu un aquapark cu tobogane de toate mărimile, un "palat" de apă, cu băi moderne şi tratamente de tip SPA, dar şi cu băi termale curative.

Ce nu ştiu ungurii, însă, este să se oprească. Vrând să-şi extindă oferta, autorităţile din Hajduszoboszlo au ajuns să-şi îndrume turiştii şi spre munte, tocmai la Băile Felix.

De aici şi ideea de a compara cele două staţiuni, care cred că într-un viitor apropiat vor colabora.

1.1. Prezentarea succinta a Hotelului Silver

Numele hotelului: Hotel Silver****

Adresa hotelului: 4200 Hajduszoboszlo, Matyas Kiraly Setany 25. Telefon: +36 (52) 363-811

Web: www.silverhotel.hu

Structura de cazare

Capacitate maxima 340 persoane.

Camere Superior (32 camere Superior cu doua paturi, 15 apartamente Superior)

Camere Standard (83 camere Standard cu doua paturi, 8 apartamente Standard, 1 apartament)

Camere Bio-comfort (7 camere bio-comfort cu doua paturi situate langa piscina ştrandului, 19 camere bio-comfort cu doua paturi, cu chicineta situate lângă piscina ştrandului, 5 apartamente bio-comfort cu chicinetă sau cu bucătărie în stil american situate lângă piscina ştrandului)

Hotel Silver**** are 170 camere, toate nefumătoare, dotate cu aer condiţionat, situate în două clădiri, numite „Foepulet” (Clădirea principală) şi „Uj epulet” (Clădirea nouă), amplasate faţă în faţă, pe cele două părţi ale străzii Matyas kiraly.

Hotel Silver**** este singurul hotel în Ungaria, care are 2 ştranduri proprii, în fiecare clădire. Are 10 bazine, 500 şezlonguri de plajă, barul de piscină, baruri, restaurant.

Specificul hotelului este Wellness - Înseamnă programul echilibrului între trup şi suflet. Noua formă de viaţă presupune sănătatea în trup şi suflet, siluetă bună. Silueta bună influenţează munca, capacitatea fizică. Wellnessul înseamnă nu numai intensificarea capacităţii trupului şi a sufletului, include şi factorii necesari care contribuie la realizarea sentimentului de armonie atât psihic cât şi fizic.

1.2. Provocarea afacerii

- creşterea cifrei de afaceri în baza determinării unor factori cantitativi şi calitativi ;

- consolidarea poziţiilor pe o piaţă sau un segment de piaţă ;

- lărgirea ariei de cuprindere a pieţei în vederea sporirii vânzărilor produselor proprii ; -diversificarea gamei de oferte şi lansarea şi lansarea de noi produse şi servicii turistice atât pe pieţele actuale cât şi pe pieţele unde se preconizează penetrarea cu ofertele respective ;

- depăşirea ca volum, structură, nivel calitativ a ofertelor turistice ale competitorilor care activează pe aceleaşi pieţe.

1.3. Identificarea strategiilor prezente şi trecute

• strategia de diversificare a ofertei în care sunt create noi produse turistice, se organizează la cerere sejururi, city breakuri în marile oraşe ale Europei şi de asemenea s-a început o colaborare cu localităţi apropiate din românia, cu acelaşi specific balneoclimateric, întrucât fac cu greu faţă afluxului tot mai mare de turişti.

• strategia calităţii: argumentul esenţial al competitivităţii produselor şi serviciilor turistice este calitatea acestora în funcţie de care se determină şi eforturile promoţionale de pătrundere, menţinere sau extindere pe diferite segmente de piaţă.

• strategia segmentării pieţei: identificarea celor mai atractive segmente ale pieţei pe care le poate deservi cel mai bine.

1.4. Analiza mediului de marketing

Concurenţi: Hunguest Hotel Aqua (Hunguest Hotel Aqua Sol este amplasat în vecinătatea celui mai mare complex balnear, în centrul turistic a oraşului. Suprafaţa semnificativă de apă termală asigură microclimatul specific băii, iar atmosfera terapeutică este benefică celor care vor să beneficieze de tratamente), Hotel Aurum (este cel mai nou hotel de patru stele din Hajduszoboszlo. Locaţia ideală, calitatea camerelor şi a serviciilor oferite asigură o vacanţă perfectă. Centrul termal, pe lângă două piscine cu apă termală oferă şi piscină pentru copii, saună, cameră cu aburi şi piscină cu hidromasaj), Aoollo Thermalhotel & Apartments (Thermalhotel Apollo se află la o distanţă de doar câteva sute de metri de complexul balnear din Hajduszoboszlo, şi îşi aşteaptă oaspeţii cu o secţie proprie de wellness şi camere cu aer condiţionat. Hotelul de patru stele este nou nouţ şi oferă 51 de camere duble, mobilate modern şi echipate cu aparate de aer condiţionat, băi cu duş, acces Internet şi terasă sau balcon).

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Practicilor Strategiilor de Marketing ale Hotelului Silver din Hajduszoboszlo - Ungaria.docx

Bibliografie

1. Asist. univ. drd Anca Francisca CRUCERU, Strategii de comunicare promoţională, Academia de Studii Economice Bucureşti
2. Porumb E. Strategii manageriale, Editura Intelcredo, Alba Iulia, 2003
3. http://www.descriere.ro/hotel-international-baile-felix.html
4. http://www.hotel.international.baile.felix.tourneo.ro/F_New/
5. http://www.tourismguide.ro/tgr/hotel_international_baile_felix_2050.php
6. http://www.transilvaniatravel.com/oferta/449/vacante-la-baile-felix-hotel- international-4.html
7. http://www.preferatele.com/docs/marketing/4/proiect-de-licenta--24.php
8. www.romania.hotelsilver.hu/camere

Alte informatii

prezentat in 2013 la universitatea transilvania