Analiza rentabilității - SC Lacta SA Giurgiu

Proiect
6.8/10 (4 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 4392
Mărime: 48.71KB (arhivat)
Publicat de: Monalisa Catană
Puncte necesare: 12
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Claudia Serban
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE CONTABILTATE SI INFORMATICA DE GESTIUNE

Cuprins

  1. 1. Situatia economico-financiara si manageriala a S.C.”LACTA” S.A. Giurgiu
  2. 1.1. Prezentarea generala a SC „LACTA” SA GIURGIU
  3. 1.1.1. Scurt istoric
  4. 1.1.2. Obiectul de activitate
  5. 1.2. Organizarea societatii
  6. 1.3. Analiza potentialului material
  7. 1.4. Analiza pietei la SC Lacta SA Giurgiu
  8. 2. Analiza rentabilitatii S.C.”LACTA” S.A. Giurgiu
  9. 2.1 Analiza echilibrului financiar pe baza Contului de profit si pierdere
  10. 2.2 Analiza structurala a veniturilor si rezultatelor intreprinderii
  11. 2.3 Calculul si analiza Soldurilor de gestiune
  12. 2.4 Analiza Marjei comerciale
  13. 2.5 Analiza rezultatului brut din exploatare
  14. 2.6 Analiza rezultatului aferent cifrei de afaceri
  15. 2.7 Analiza rezultatului din exploatare
  16. 2.8 Corelatia intre ratele de rentabilitate si analiza lor
  17. 2.9 Analiza capacitatii de autofinantare

Extras din proiect

1.Situatia economico – financiara si manageriala a SC Lacta SA

1.1. Prezentarea generala a SC Lacta SA Girugiu

1.1.1. Scurt istoric

Societatea comerciala Lacta SA Giurgiu, cu sediul în municipiul Giurgiu, strada Gloriei nr. 2, s-a constituit ca societate pe actiuni în anul 1991 din vechea ,,Întreprindere de Industrializare a Laptelui Giurgiu’’.

Unitatea sub denumirea de ,,Întreprinderea de Industrializare a Laptelui Giurgiu’’, a luat fiinta în anul 1972, odata cu constituirea judetului Giurgiu, desprinzându-se din Întreprinderea de Industrializare a Laptelui Ilfov. ÎIL Giurgiu a reunit o serie de centre de colectare si prelucrare manufacturiera a brânzei telemea, produs specific zonei de câmpie VLASCA. Datorita cresterii cantitatilor de lapte si cerintei pietii s-a impus dezvoltarea unor capacitati de prelucrare si în anul 1972 s-a dat în folosinta Fabrica de Produse Lactate din Giurgiu, strada Gloriei nr. 2 , actualul sediu al firmei.

În prezent societatea este majoritar privata, actionarul majoritar fiind Societatea de Investitii Financiare Oltenia Craiova.

Prin însusi statutul sau, SC LACTA SA Giurgiu are ca obiect de activitate colectarea laptelui materie prima, procesarea acestuia si comercializarea produselor lactate.

Societatea îsi asigura materia prima din judetele Giurgiu si Teleorman de la producatorii particulari si de la societati particulare sau de stat de pe raza acestor judete. În fiecare localitate, firma are înfiintate centre sau puncte de colectare a laptelui cu o dotare corespunzatoare pentru eficienta receptiei calitative si cantitative si sisteme de racirea a laptelui în centre care colecteaza cantitati de la 500 la1000l lapte in functie de potentialulzootehnic al zonei si de perioada de colectare. Cele 60 de puncte sau centre de colectare sunt repartizate în teritoriu dupa un calcul economic de transport, pe rute de colectare având parcursuri de minimum 100 – 110 km si 5-15 puncte de colectare pe o ruta in asa fel incat laptele sa fie receptionat si transportat in 1.5/2ore.

Activitatea de productie a societatii se desfasoara în fabrica de la sediu care este proiectata pentru prelucrarea a 25 000 litri lapte/zi în lapte consum, produse proaspete acidofile: iaurt, lapte batut, smântâna de consum si smântâna pentru frisca, brânza proaspata de vaci si brânzeturi telemea si specialitati.

Pentru completarea gamei sortimentale SC LACTA SA Giurgiu mai are în functiune doua unitati de procesare a laptelui.

Etapizat societatea a retehnologizat si modernizat unitatea de productie de la sediu, productia fiind axata pe lapte de consum si produse proaspete – produse cu o valorificare mare si comercializare imediata .

S-a stabilizat si îmbunatatit parcul auto, firma dispunând la ora actuala de mijloace de transport proprii pentru desfasurarea activitatii de colectare si de desfacere prompta.

Societatea are în prezent o gama diversificata de produse lactate gustoase si sanatoase pe care le comercializeaza prin magazinele proprii sau in unitatile METRO, BILLA, CARREFOUR, SELGROS,CORA atât din Bucuresti cât si din alte localitati (CRAIOVA,BRASOV,GALATI,CONSTANTA,PLOIESTI), prin stand direct sau prin colaborare cu alte societati mai mici. Aceasta colabotare este legiferata pe baza de contract anual in care se stabilesc de comun acord performantele de TARGET,comision,publicitate etc.

Societatea a aderat la programul ,, Fabricat în România’’ ceea ce reprezinta o stabilizare a brendului, o promovare si o recunoastere a marcii recunoscuta pe piata ca produse CU ADEVARAT PROASPETE!.

Caracterizandu-se printr-un management de inalta clasa certificat pe ISO9001/2001 SC LACTA SA Giurgiu, de-a lungul anilor a încheiat exercitiul financiar-contabil cu profit, fara pierderi si cu investitii anuale de miliarde de lei.

În fabricarea si comercializarea brânzeturilor SC LACTA SA se situeaza pe locul I pe judet, iar pe tara pe locul IV.

1.1.2 Obiectul de activitate

SC LACTA SA Giurgiu este o întreprindere industriala având ca obiect de activitate asigurarea materiei prime, industrializare, conservarea si comercializarea laptelui, a produselor lactate.

În raport cu felul produsului fabricat si destinatia economica, SC Lacta SA se încadreaza în grupa întreprinderilor producatoare de bunuri de consum. Produsele fabricate sunt destinate pietei bunurilor de larg consum si anume consumatorilor individuali, persoane fizice sau/si juridice – camine, cantine, spitale.

SC LACTA SA a obtinut la sfârsitul anului 2003 o cifra de afaceri de 31 952 790 000 lei, un profit brut de 1 012 004 000 lei, având un numar de 114 salariati.

Gama sortimentala a produselor fabricate cuprinde:

- lapte consum; - smântâna frisca 32%;

- lapte batut; - fagaras;

- sana; - brânza grasa;

- iaurt traditional si cu bifidobacterii - telemea;

- iaurt de fructe; - cascaval;

- smântâna cau 12,14,20% gr; - lapte cacao;

- smântâna pentru unt cu 35%gr; - lapte pasteurizat.

- crema de brânza

Aceste produse se adreseaza consumatorilor pentru care pretul este factorul decisiv în decizia de cumparare, sunt deschisi la încercarea noilor produse sau testarea de noi categorii si apreciaza produsele gustoase si sanatoase. SC Lacta SA Giurgiu îsi propune ca pe viitor sa devina furnizorul principal de lactate al Bucuresti-ului prin produse lactate cu un gust foarte bun si o calitate garantata, un pret competitiv, livrare prompta a produselor si distributie care acopera întreaga arie a Bucuresti-ului.

Preview document

Analiza rentabilității - SC Lacta SA Giurgiu - Pagina 1
Analiza rentabilității - SC Lacta SA Giurgiu - Pagina 2
Analiza rentabilității - SC Lacta SA Giurgiu - Pagina 3
Analiza rentabilității - SC Lacta SA Giurgiu - Pagina 4
Analiza rentabilității - SC Lacta SA Giurgiu - Pagina 5
Analiza rentabilității - SC Lacta SA Giurgiu - Pagina 6
Analiza rentabilității - SC Lacta SA Giurgiu - Pagina 7
Analiza rentabilității - SC Lacta SA Giurgiu - Pagina 8
Analiza rentabilității - SC Lacta SA Giurgiu - Pagina 9
Analiza rentabilității - SC Lacta SA Giurgiu - Pagina 10
Analiza rentabilității - SC Lacta SA Giurgiu - Pagina 11
Analiza rentabilității - SC Lacta SA Giurgiu - Pagina 12
Analiza rentabilității - SC Lacta SA Giurgiu - Pagina 13
Analiza rentabilității - SC Lacta SA Giurgiu - Pagina 14
Analiza rentabilității - SC Lacta SA Giurgiu - Pagina 15
Analiza rentabilității - SC Lacta SA Giurgiu - Pagina 16
Analiza rentabilității - SC Lacta SA Giurgiu - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Analiza Rentabilitatii - SC Lacta SA Giurgiu.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza rentabilității la nivelul S.C. LC Info S.A. Brașov

Legătura financiară a activităţii intreprinderii, mai precis compartimentul financiar trebuie să exercite influenţe favorabile în mecanismele de...

Filosofiile FMI

INTRODUCERE Odata cu destramarea comunismului, o serie de tari se gaseau în fata unor noi perspective, în cautarea unei noi identitati economice,...

Riscurile financiare ale întreprinderii - analiza și gestiunea lor

INTRODUCERE În prezent tara noastra e pe cale spre economia de piata. Orientarea economiei spre o directie de dezvoltare noua, calea economiei de...

Studiu de evaluare la SC Electrica SRL

Capitolul 1. Prezentarea generala a societatii 1.1. DENUMIREA SOCIETĂŢII S.C. ELECTRICA s-a înfiinţat ca Societate cu Răspundere Limitată în anul...

Plăți internaționale

INSTRUMENTE DE PLATA INTERNATIONALE In tarile dezvoltate, ultimii 10  15 ani au reprezentat o etapa de ample transformari in domeniul bancar care...

Analiza activității economico-financiare a întreprinderii SC Timisi Impex SRL

Introducere Activitatea oricarei firme, in contextul reformei si al tranzitiei la economia de piata, se desfasoara intr-un mediu dinamic si...

Analiza poziției financiare pe baza bilanțului contabil și diagnosticul riscului de faliment la SC Amonil SA

1. Analiza şi diagnosticul poziţiei financiare pe baza bilanţului contabil Societatea la care s-a realizat analiza este combinatul chimic SC...

Analiza Rezultatelor la SC Rovimcon SA

INTRODUCERE Orice activitate economica pentru a fi viabilă şi pentru a se dezvolta trebuie să genereze rezultate la un nivel care să-i...

Te-ar putea interesa și

Organizarea și Exercitarea Controlului Financiar Intern în Cadrul SC Lacta SRL

INTRODUCERE Controlul contabil arată, în adevăr, originile contabilităţii. Acum mai bine de 3000 de ani î.e.n au fost relevate legile comerciale...

Analiza pieței și a potențialului intern al SC Danone P.D.P.A SRL

CAP. 1 - Baza de informatii 1.1. Prezentarea societatii S.C DANONE P.D.P.A S.R.L (producție și distribuție de produse alimentare) este o companie...

Ai nevoie de altceva?