Analiza riscului de creditare la Unicredit Țiriac Bank

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 5345
Mărime: 1.15MB (arhivat)
Publicat de: Constantin Grigore
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Vasile Cocris
prezentat la FEAA

Cuprins

  1. INTRODUCERE 2
  2. CAPITOLUL I
  3. PREZENTARE GENERALĂ UNICREDIT ȚIRIAC BANK 3
  4. 1.1. SCURTĂ DESCRIERE A BĂNCII 3
  5. 1.2. MISIUNI ȘI OBIECTIVE 3
  6. CAPITOLUL II
  7. ANALIZA RISCULUI DE CREDITARE 5
  8. 2.1. SITUAȚIA ACTIVULUI BILANȚIER 5
  9. 2.2. ANALIZA PORTOFOLIULUI DE CREDITE PROPUSE 6
  10. 2.3. CALITATEA CREDITELOR ACORDATE 9
  11. 2.4. EXPUNEREA LA RISCUL DE CREDIT 12
  12. 2.5. DETERMINAREA PROVIZIOANELOR SPECIFICE RISCULUI DE CREDIT 16
  13. 2.6. GESTIUNEA RISCULUI DE CREDIT 17
  14. 2.7. PREVIZIUNI PRIVIND EVOLUŢIA VIITOARE A BĂNCII 18
  15. CONCLUZII 19
  16. BIBLIOGRAFIE 19

Extras din proiect

INTRODUCERE

Riscul de credit este definit de Banca Naţională a Romaniei ca fiind riscul înregistrării de pierderi sau al nerealizării profiturilor estimate, ca urmare a neîndeplinirii de către contrapartidă a obligaţiilor contractuale. Conform Acordului Basel II, riscul de credit reprezintă pierderea potenţială pe care o bancă o poate suferi dacă un client debitor, denumit contrapartidă, nu îşi îndeplineşte obligaţiile privind plata dobânzilor şi rambursarea principalului conform contractului de creditare.

Riscul de credit, considerat în literatura de specialitate şi risc de bază sau risc al calităţii activelor, reprezintă cel mai mare important risc asociat activităţii bancare, fiind principala cauză a falimentelor bancare, şi apare din posibilitatea ca contractele de credit acordate de bancă să nu fie rambursate parţial sau integral. Efectul său este măsurat prin costul de înlocuire al fluxurilor financiare care s-ar fi produs în cazul în care contrapartida şi-ar fi îndeplinit obligaţiile.

Prin desfăşurarea activităţii de creditare toate băncile îşi asumă, într-o oarecare măsură, riscuri şi, în mod cert, toate băncile înregistrează în mod curent pierderi la nivelul portofoliului de credite atunci când unii dintre debitori nu îşi onorează obligaţiile. Oricare ar fi însă nivelul riscurilor asumate, pierderile la nivelul portofoliul de credite pot fi minimizate dacă operaţiile de creditare sunt organizate şi gestionate cu profesionalism.

CAPITOLUL I

PREZENTARE GENERALĂ UNICREDIT ȚIRIAC BANK

1.1. SCURTĂ DESCRIERE A BĂNCII

UniCredit Țiriac Bank este membră a Grupului UniCredit, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa europeană a serviciilor financiare, cu o reţea de 7,200 de sucursale în 20 de ţări.

UniCredit Țiriac Bank este o bancă universală ce oferă produse și servicii calitative la standarde internaţionale atât persoanelor fizice, companiilor mici și mijlocii, cât și marilor corporații multinaționale din România.În plus,clienții beneficiază de toate avantajele oferite de o rețea extinsă,la care se adaugă avantajul cunoașterii pieței locale și cel al apartenenței la un important grup bancar.

Pentru UniCredit Țiriac Bank, cele mai importante aspecte sunt succesul clienților săi și valoarea adaugată pe care o oferă acestora.Consultanții bancari au expertiza necesară pentru a oferi soluții bancare excelente clienților din țară și de peste hotare,construind cu aceștia o legatură profesională bazată pe incredere reciprocă.

Increderea este clădită atât prin competența consultanților băncii,cât și prin apropierea de clienți și capacitatea angajaților băncii de a identifica la timp necesitațile acestora.UniCredit Țiriac Bank este întotdeauna la dispoziția clienților din România, Austria, Italia, Germania, din Europa Centrală și de Est şi din întreaga lume – o prezenţă geografică solidă pe care putem construi în continuare povestea de succes a băncii.

UniCredit Țiriac Bank își desfaşoară activitatea acţionând cu responsabilitate în ceea ce priveşte deciziile luate, complet constientă că sustenabilitatea pe termen lung a afacerilor,desfașurate cu responabilitate socială,economică și față de mediu, este un element esențial care îi asigură competitivitatea în piață.

Responsabilitatea socială face parte din filozofia companiei. Pentru a performa trebuie să se acționeze după anumite principii și să existe o conduită de business care să determine identitatea. Sistemul de valori bazat pe integritate, ajută transformarea profitului în valoare sustenabilă pe termen lung pentru clienți și furnizori,acționari,investitori și comunitațile locale.

1.2. MISIUNI ȘI OBIECTIVE

UniCredit Țiriac Bank este unul dintre cele mai puternice grupuri financiare din Europa, mândri de o moștenire culturală care reprezintă fundamentul identitații comune.

Se dedică cu pasiune creării unui nou concept de servicii bancare prin efortul constant de a oferi clienților soluții financiare noi.Reputația lor s-a construit pe încredere, responsabilitatea pentru rezultate și calitatea în afaceri.Setul de valori se bazează pe integritate ca o condiție a sustenabilității,ceea ce ne permite să transformăm profitul în valoare pentru:

A. Clienți

Se vine în întâmpinarea clienților cu mai mult decât simple produse și servicii financiare,gândind din perspectiva lor și în interesul fiecăruia dintre ei. Relația cu clienții este construită pe incredere și pe o cultură a serviciilor bancare puternic inrădăcinată,cu misiunea de a construi împreuna o legatură reciproc benefică,bazată pe calitate,încredere reciprocă, expertiză și transparență.

B. Angajați

Se asigură perfecționarea și evoluția profesională a oamenilor din UniCredit Group, recunoscându-le meritele pe baza realizărilor profesionale; obiectivul este să fie angajatorul ideal pentru oameni capabili,motivați,liberi să își exprime opiniile.Sunt dedicați angajaților, pe care îi tratează cu respect.Se promovează respectul pentru diversitatea culturilor și a tradițiilor din cadrul Grupului. Principiul libertății civile – libertatea religioasă, politică,sexuală și culturală – trebuie întotdeauna respectat.

C. Acționari și piețele în care se derulează operațiuni

Activitatea lor profesională trebuie să producă profit sustenabil.Acționarii și piețele în care se derulează operațiuni trebuie să fie multumiți de rezultate și mândri de modul în care se obţin.

Trebuie să se pună accent în mod constant pe management,în ce privește atingerea obiectivelor de profitabilitate și dezvoltare; se realizează acest lucru având o gândire antreprenorială deosebită și respectănd principiile enunțate în Carta de Integritate.

Preview document

Analiza riscului de creditare la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 1
Analiza riscului de creditare la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 2
Analiza riscului de creditare la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 3
Analiza riscului de creditare la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 4
Analiza riscului de creditare la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 5
Analiza riscului de creditare la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 6
Analiza riscului de creditare la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 7
Analiza riscului de creditare la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 8
Analiza riscului de creditare la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 9
Analiza riscului de creditare la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 10
Analiza riscului de creditare la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 11
Analiza riscului de creditare la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 12
Analiza riscului de creditare la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 13
Analiza riscului de creditare la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 14
Analiza riscului de creditare la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 15
Analiza riscului de creditare la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 16
Analiza riscului de creditare la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 17
Analiza riscului de creditare la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 18
Analiza riscului de creditare la Unicredit Țiriac Bank - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Analiza Riscului de Creditare la UniCredit Tiriac Bank.doc

Alții au mai descărcat și

Riscul de credit - Studiu de caz BCR

Capitolul 1 . Delimitări conceptuale privind riscurile bancare Instituțiile bancare și toate societățile contemporane au ca și scop principal...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Gestiunea Riscului de Credit în Activitatea Bancară pe Exemplul Unicredit Țiriac Bank Bacau

INTRODUCERE În ultimele două decenii, inovaţiile rapide de pe pieţele financiare şi internaţionalizarea fluxurilor financiare au modificat...

Practică la tehnică bancară - Unicredit

PREZENTARE GENERALA SCURTA DESCRIERE UniCredit Tiriac Bank este membra a Grupului UniCredit, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata...

Tehnica și evidența operațiunilor bancare la Unicredit Țiriac Bank Iași

I. Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie 1.1. Momentul istoric UniCredit Ţiriac Bank este membră a Grupului UniCredit, unul dintre...

Prezentarea băncilor Unicredit și Procredit

1. Prezentarea companiilor bancare Unicredit Tiriac Elemente de identitate Nume, statut UniCredit Tiriac Bank este membra a Grupului...

Controlul Bancar în Procesul de Creditare

Capitolul 1 Controlul bancar în procesul de creditare Societăţile bancare au ca principal obiect de activitate acordarea de credite agenţilor...

Definirea și Cuantificarea Riscului de Credit - Studiu de Caz

1. Definirea şi gestiunea riscului de credit Riscul de credit (denumit şi risc de insolvabilitate a debitorului sau risc de nerambursare) exprimă...

Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank

1.Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie UniCredit Ţiriac Bank este membră a Grupului UniCredit, o importantă instituţie financiară...

Analiza de Bonitate a Clienților în Vederea Angajării de Credite

1. Credit scoringul – principala modalitate a analizei de bonitate a clientilor de retail in vederea angajarii de credite În vederea organizării...

Ai nevoie de altceva?