Analiza si Cercetarea Concurentiilor Intreprinderii Elko pe Piata IT

Imagine preview
(8/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Analiza si Cercetarea Concurentiilor Intreprinderii Elko pe Piata IT.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 38 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ionel Dumitru

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

Introducere

Capitolul 1. CONCEPTUL DE CONCURENTA ÎN MARKETING
1.1. Definitii date concurentei
1.2. Tipuri de concurenta existente între producatori
1.3. Practici anticoncurentiale
1.4. Rolul organizatiilor de reglementare

Capitolul 2. ANALIZA PIETEI IT DIN ROMÂNIA

2.1 Prezentarea ofertei IT pe piata din Romania
2.2 Analiza concurentei pe piata IT din România

2.3 Segmentarea pietei
Capitolul 3. PROIECTAREA STUDIULUI PRIVIND PERCEPTIA CLIENTILOR ELKO PE PIATA ROMANEASCA

3.1 Interviul in profunzime metoda calitativa de explorare a pietei

3.2 Prezentarea firmei ELKO
3.3 Stabilirea scopului cercetarii

3.4 Stabilirea obiectivelor de cercetare
3.5 Identificarea populatiei studiate si a esantionului

3.6 Analiza si interpretarea informatiilor

Concluzii si recomandari
Anexa 1

Bibliografie

Extras din document

Concurenta reprezinta un fenomen deosebit de important pentru sanatatea unei economii, intrucat ea genereaza motive pentru ca actorii unei piete sa isi imbunatateasca mereu oferta si sa satisfaca intr-un grad mai ridicat nevoile consumatorului. Piata de IT, a cunoascut in Romania in ultimii trei ani o intensa dezvoltare, iar ofertele au inceput sa fie din ce in ce mai diversificate si mai tentante.

Lucrarea de fata doreste sa aduca in discutie un subiect cu care end-userii- utilizatorii obisnuiti de calculatoare- poate ca nu sunt foarte familiarizati, si anume acela al marilor distribuitori de produse IT. Fiind vorba despre o piata business to business companiile mari distribuitoare ajung cu produsele lor la utilizatorii finali prin intermediul altor companii de retail. De aceea, pe aceasta piata concurenta este una mai strânsa, relatiile de piata sunt profesioniste, marii distribuitori dorind sa îsi fidelizeze retailerii prin utilizarea diverselor metode de fidelizare.

Structurata pe trei capitole, lucrarea doreste, prin cercetarea efectuata, sa clarifice unele probleme ridicate de unul dintre cei mai mari distribuitori de IT din România – compania ElkoTech.

In primul capitol se face o trecere succinta in revista a notiunilor legate de particularitatile concurentei in marketing, precum si de principalele autoritati de reglementare ale concurentei si de rolul lor in stabilitatea economiei.

In capitolul al doilea se face o analiza a pietei IT din România, urmarindu-se aici o radiografiere a principalelor mutatii avute pe aceasta piata.

Capitolul trei este alocat cercetarii având ca scop studierea perceptiei clientilor ELKO in legatura cu competitia din piata IT si imaginea întreprinderii ELKO, studiu realizat pe un numar de 25 de respondenti – reprezentanti ai unor companii de retail din domeniul IT.

In urma studiului compania Elko beneficiaza de o imagine favorabila in rândul clientilor.

Totusi, se pare ca o tendinta ce începe sa ne manifeste si pe aceasta piata integrarea in aval – marii distribuitori cumpara mari magazine de retail ( ex Flamingo achizitioneaza Flanco, KTech achizitioneaza Ultra Pro Computers) fapt ce are un impact negativ asupra unor companii care încep sa nu mai „tina pasul” cu ceea ce se întâmpla pe piata.

CAPITOLUL I

CONCEPTUL DE CONCURENTA ÎN MARKETING

1.1 Definitii date concurentei

Concurenta reprezinta un fenomen deosebit de important pentru viata economica, dar si pentru viata sociala, deoarece ea reprezinta factorul motor care motiveaza, atât afacerile, cât si existenta oamenilor.

Orice întreprindere îsi desfasoara activitatea într-un mediu determinat, în care întretine relatii cvasi-permanente cu piata, deoarece ea intervine aici atât in calitate de furnizor, cât si de beneficiar. Desigur, eficienta activitatii depinde de modul ei de integrare în relatiile de piata, unde apar o serie de alti agenti economici cu care intra în competitie pentru obtinerea unor conditii mai bune de productie, desfacere, efectuare a operatiunilor banesti sau a altor activitati, in scopul obtinerii de cât mai multe avantaje. Deoarece concurenta este o lupta permanenta, în care primeaza interesele economice si care se soldeaza întotdeauna cu învinsi si învingatori, fiecare întreprindere trebuie sa cunoasca bine structura si intensitatea concurentei, cauzele succesului concurentilor importanti, formele în care se manifesta, pentru ca pe aceasta baza sa-si evalueze sansele de supravietuire, racordându-si la realitate, obiectivele prioritare si adoptând cele mai potrivite strategii concurentiale.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza si Cercetarea Concurentiilor Intreprinderii Elko pe Piata IT.doc

Alte informatii

ANALIZA SI CERCETAREA CONCURENTIILOR ÎNTREPRINDERII ELKO PE PIATA IT DIN ROMÂNIA, principalii concurenti, detalii despre piata IT din Romania.