Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 8 fișiere: doc
Pagini : 63 în total
Cuvinte : 21459
Mărime: 260.81KB (arhivat)
Publicat de: Stancu Păduraru
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. ntroducere 4
  2. De ce am ales ca obiect de studiu analiza statistică a seriei cronologice – şi anume
  3. sezonalitatea ? 4
  4. Capitolul I
  5. Serviciul public de electricitate – perspectivă europeană şi mondială 8
  6. 1.1. Prezentarea pe ţări a serviciului public de electricitate 8
  7. 1.2. Consideraţii din perspectiva Uniunii Europene 11
  8. 1.2.1. Sectorul de producţie a electricităţii în Europa Centrală şi Orientală 11
  9. 1.2.2. Acţiunea Comisiei Europene în domeniul energetic din Europa 12
  10. 1.2.3. Privatizarea, reglementarea, controlul ofertei şi cererii în societăţile de
  11. energie electrică din Europa de Est 13 Capitolul II
  12. România – industria energetică, concesionare şi privatizare 15
  13. 2.1. Serviciile publice de furnizare a energiei electrice în România 15
  14. 2.2. Piaţa de energie din România 16
  15. 2.2.1. Sectorul energiei electrice în România 16
  16. 2.2.2. C.N. Transelectrica S.A. 18
  17. 2.2.3. S.C.Termoelectrica S.A. 19
  18. 2.2.4. S.C. Electrica S.A 20
  19. 2.3. Securitatea aprovizionării cu combustibil a industriei energetice 20
  20. 2.3.1. Legislaţia românească şi adoptarea acquis-ului comunitar în privinţa
  21. aprovizionării cu combustibil 20
  22. 2.4. Sectorul nuclear în industria energetică românească 22
  23. Capitolul III
  24. Consideraţii teoretice privind analiza statistică a seriilor dinamice 24
  25. 3.1. Conceptul de serii cronologice (SRC) 24
  26. 3.1.2. Reprezentări grafice a SRC şi sistemul de indicatori statistici ai
  27. seriilor cronologice 25
  28. 3.1.3. Indicatori exprimaţi prin mărimi absolute 26
  29. 3.1.4. Indicatori exprimaţi prin mărimi relative 27
  30. 3.1.5. Indicatori medii ai SCR 29
  31. 3.2. Analiza statistică a componentelor SCR 31
  32. 3.2.1. Definirea componentelor seriilor cronologice 31
  33. 3.2.2. Determinarea trendului din evoluţia fenomenelor 32
  34. 3.2.3. Analiza calităţii estimării tendinţei generale de evoluţie a unui fenomen 36
  35. 3.3. Analiza statistică a sezonalităţii seriei cronologice 37
  36. 3.3.1. Indicatorii dinamici 39
  37. Capitolul IV
  38. Analiza activităţii S.C. Termoficare 2000 S.A. Piteşti 42
  39. 4.1. Denumirea, forma juridică, sediul, durata 42
  40. 4.1.1. Obiectul de activitate 42
  41. 4.1.2. Capitalul social, acţiuni 43
  42. 4.2. Activitatea societăţii comerciale 44
  43. 4.2.1. Exerciţiul financiar 44
  44. 4.2.2. Personalul societăţii comerciale 44
  45. 4.2.3. Evidenţa contabilă şi bilanţul contabil 45
  46. 4.2.4. Calculul şi repartizarea profitului 45
  47. 4.3. Structura organizatorică la S.C. Termoficare 2000 S.A. Piteşti 45
  48. 4.3.1. CET Piteşti Sud I 45
  49. 4.3.2. CET Piteşti Găvana 46
  50. 4.3.3. Punctele termice şi reţelele de termoficare 48
  51. 4.4. Optimizarea structurii de personal din S.C Termoficare 2000 S.A. Piteşti 51
  52. 4.4.1. Locul şi rolul resurselor umane în economia S.C. Termoficare 2000 S.A. 51
  53. 4.4.2. Analiza activităţii sezonalităţii 54
  54. Concluzii 58
  55. Bibliografie 59

Extras din proiect

INTRODUCERE

De ce am ales ca obiect de studiu analiza statistică

a seriei cronologice - şi anume sezonalitatea ?

Dezvoltarea şi producerea de bunuri şi servicii, precum şi cunoaşterea lumii înconjurătoare s-a diversificat şi amplificat pe măsura dezvoltării şi perfecţionării instrumentelor de cunoaştere şi analiză a fenomenelor şi proceselor social economice. Caracterul tot mai organizat al cunoaşterii procesului de producţie impune dirijarea acestui proces, impune sarcini multiple procesului de evidenţiere şi analiză a fenomenelor economice.

Atunci când este necesar a se desemna conţinutul activităţii unor instituţii publice sau al unor servicii din cadrul unor organizaţii care se ocupă cu colectarea, stocarea şi prelucrarea unor informaţii despre fenomene la nivelul societăţii sau despre activităţi ale organizaţiei respective,1 este folosit cuvântul statistică, (poate în sensul cel mai apropiat de etimologia lui ca ştiinţă despre stat).

Obiectul de studiu al statisticii îl constituie fenomenele şi procesele care prezintă următoarele particularităţi: se produc într-un număr mare de cazuri (sunt fenomene de masă); variază de la un element la altul, de la un caz la altul; sunt forme individuale de manifestare în timp, în spaţiu şi ca modalitate organizatorică.

Fenomenele de masă sunt de tip nedeterminat sau stochastic şi se supun acţiunii legilor statistice. Pentru ca legea stochastică (statistică) să poată fi evidenţiată, este necesar să fie studiat un număr mare de cazuri individuale, masa manifestărilor particulare, astfel încât factorii cu acţiune întâmplătoare să se compenseze reciproc. În acest mod, se creează condiţiile necesare pentru manifestarea legii numerelor mari.

Legea numerelor mari, enunţată de Jacques Bernoulli, se referă la stabilitatea frecvenţelor şi afirmă că frecvenţa de apariţie a unui eveniment converge în probabilitate către probabilitatea de producere a acelui eveniment. Acest principiu fundamental al statisticii se poate aplica însă numai maselor de date individuale, care oferă o imagine completă asupra structurii fenomenelor şi permit evidenţierea a ceea ce este tipic, esenţial şi caracteristic în întreaga colectivitate.

Aşadar, obiectul de studiu al statisticii îl constituie aspectul cantitativ, concret, al fenomenelor economico-sociale de masă, asupra cărora acţionează legile stochastice. De precizat este faptul că latura cantitativă a fenomenelor de masă nu se prezintă separat de calitate, ci numai ca o cantitate a unei calităţi date. Aceasta presupune că, studiind statistic fenomenele, accentul trebuie să cadă pe analiza laturii cantitative, fără a ignora aspectul lor calitativ.

Urmărind etapele oricărui proces de cunoaştere, pentru rezolvarea problemelor care fac obiectul său de studiu, statistica, ca orice ştiinţă, şi-a elaborat procedee şi metode speciale de cercetare, cum sunt cele ale observării de masă, ale centralizării şi grupării, procedee şi modele de analiză şi de interpretare statistică. Putem spune că metoda statisticii este constituită din „totalitatea operaţiilor, tehnicilor, procedeelor şi metodelor de investigare statistică a fenomenelor ce aparţin unor procese de tip stochastic”.

Complexitatea şi amploarea cercetării statistice fac imperios necesară perfecţionarea continuă a metodelor de observare, prelucrare, analiză. În acelaşi timp, dezvoltarea metodelor statisticii este strâns legată de progresele înregistrate de teoria probabilităţilor şi statistica matematică, precum şi de cele din domeniul informaticii economice.

Statistica este ştiinţa care studiază aspectele cantitative ale determinărilor calitative ale fenomenelor de masă, fenomene care sunt supuse acţiunii legilor statistice ce se manifestă în condiţii concrete, variabile în timp şi spaţiu2.

Folosirea metodelor şi tehnicilor statistice în studiul unor fenomene complexe, cu determinare, deseori, plurifactorială şi supuse unei mari variabilităţi, cum sunt fenomenele şi procesele economico-sociale, se dovedeşte deosebit de utilă pentru creşterea rigurozităţii ştiinţifice a investigaţiilor din domeniul respectiv.

Procesul cunoaşterii statistice presupune organizarea şi parcurgerea unor etape distincte şi succesive care includ operaţiile de observare sau culegere a datelor, de sistematizare şi prelucrare, de analiză şi interpretare a rezultatelor.

Etapele cercetării statistice pot fi, aşadar, sistematizate în:

- observarea statistică – etapă în care se culeg date şi informaţii statistice de la unităţile colectivităţii, pentru toate caracteristicile urmărite;

- prelucrarea statistică – etapă în care datele sunt sistematizate şi sunt calculaţi indicatorii statistici primari şi derivaţi, absoluţi şi sintetici ce caracterizează fenomenul studiat;

- analiza şi interpretarea rezultatelor – etapă în care sunt verificate ipotezele, formulate concluziile şi fundamentate procesele decizionale.

Factorii decizionali de la nivel micro-, mezo- sau macroeconomic se bazează deseori pe analizele statistice. Fiecare proces managerial care implică luarea unei decizii începe cu formularea unei probleme reale, ce este conturată în termeni manageriali şi apoi structurată, construită sub forma unor întrebări, obiective clare, puse în faţa factorilor decizionali. În următoarea secvenţă logică de paşi se identifică rolul pe care statistica îl are în acest proces. Întrebările sunt transpuse în termeni specifici limbajului statistic, datele (de la colectivităţi generale sau parţiale) sunt colectate, sunt prelucrate şi sunt analizate informaţiile statistice. Rezultatele obţinute sunt, în continuare, folosite pentru a găsi un răspuns, o soluţie la problema managerială cercetată. Statistica nu este, aşadar, chemată să ia decizii, ci să ofere o analiză pertinentă a datelor cantitative ale fenomenelor economico-sociale de masă – suport riguros ştiinţific al deciziilor factorilor responsabili.

Preview document

Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 1
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 2
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 3
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 4
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 5
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 6
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 7
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 8
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 9
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 10
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 11
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 12
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 13
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 14
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 15
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 16
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 17
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 18
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 19
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 20
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 21
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 22
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 23
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 24
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 25
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 26
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 27
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 28
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 29
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 30
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 31
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 32
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 33
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 34
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 35
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 36
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 37
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 38
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 39
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 40
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 41
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 42
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 43
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 44
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 45
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 46
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 47
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 48
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 49
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 50
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 51
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 52
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 53
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 54
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 55
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 56
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 57
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 58
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 59
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 60
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 61
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 62
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 63
Analiza statistico-economică a fenomenelor sezoniere a întreprinderilor de servicii publice la SC Termoficare 2000 SA Pitești - Pagina 64

Conținut arhivă zip

  • bibliografie .doc
  • cap I si II.doc
  • Cap IV.DOC
  • CapIII.doc
  • Concluzii.doc
  • cuprins.doc
  • Rezumat engleza.doc
  • Rezumat lucrare.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?