Analiza surselor de finantare ale intreprinderii Antibiotice SA

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza surselor de finantare ale intreprinderii Antibiotice SA.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 18 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

1.Prezentarea generală a întreprinderii SC Antibiotice SA
2.Structura surselor de finanțare
3.Analiza mutuaților în structura capitalului propriu și a factorilor de influiență
4.Analiza mutuațiilor în stuctura resurselor împrumutate
5.Bibliografie

Extras din document

Capitolul 1.Prezentarea generală a întreprinderii SC.Antibiotice SA

Scurt istoric

Antibiotice SA a fost înființată în anul 1955, fiind primul producător de penicilină din Sud-Estul Europei . Pană în anul 1990 societatea a produs substanțe active, acestea devenind o componentă de bază pentru o gamă largă de medicamente fabricate atât in România, cât și în străinătate.

După 1990, întreprinderea și-a schimbat domeniul de activitate în producția de medicamente. Începând cu anul 1997 este listată la Bursa de Valori Bucuresti. Noua identitate de brand corporatist este lansat de întreprindere în anul 2006, scopul acesteia fiind de a reflecta transformarile produse la nivel organizațional.

Prezentare :

Întreprinderea SC Antibiotice este unul dintre cei mai importanți producători români de medicamente generice. Aceasta are misiunea de a transforma tratamentele valoroase într-un mijloc mai accesibil de îmbunătățire a calității vieții oamenilor.

Deține un portofoliul de 137 medicamente care acoperă o gamă largă de arii terapeutice, strategia de dezvoltare a produselor fiind concentrată pe medicamentele din clasele cardiovasculare, antiinfecțioase și sistem nervos central.

În prezent este o societate pe acțiuni ,având sediul în Iași pe strada Valea Lupului nr.1.

Calitatea produselor Antibiotice este atestată de principalele forme de certificare: Good Manufacturing Practice pentru toate cele 8 fluxuri de fabricație, Certificatul de Conformitate cu Farmacopeea Europeana (COS) si autorizația Food and Drug Administration (FDA) pentru producția de Nistatină si pentru fabricația de produse injectabile.

Obiect de activitate:

SC Antibiotice SA are ca obiect de activitate fabricarea de produse farmaceutice de bază: producerea si comercializarea de medicamente prin biosinteza și semisinteza, diverse forme galenice (unguent și supozitoare), activitate de import-export produse proprii, produse industriale și produse farmaceutice; comercializarea en-gros și en-detail pentru produse proprii, produse alimentare, prestări servici, întreținere, reparații,construcții, transport mărfuri și persoane intern; activitate de alimentație publica.

Piața de desfacere:

Antibiotice SA are o piață de desfacere atât internă cât si externă.

Pe piața internă :

Antibiotice SA este lider în producția de pulberi injectabile , de unguente,creme ,geluri și supozitoare.De asemenea este lider în domeniul medicamentelor generice cu prescripție utilizate de către spitale. Aceasta ocupă locul al treilea între producătorii români de medicamente generice cu prescripție cu o cotă de piață de 9,98% și este producătorul român al gamei complete de antituberculoase esențiale.

Pe piața externă:

Antibiotice SA este unul din cei mai importanti exportatori romani de medicamente în formă finită și de Nistatină (substanță activă).

Dezvoltarea afacerilor pe pietele Comunitatii Europene, SUA, Rusiei, statelor CSI si Africii de Nord reprezintă o prioritate în strategia întreprinderii .

Aceasta prezintă câteva avantaje competitive pe piață:

- Lider în producția mondială de Nistatină;

- Are 70 de produse din portofoliu înregistrate la export;

- Are 120 de parteneri de afaceri peste tot în lume;

- Deține certificări internaționale de calitate: FDA (Food and Drug Administration) si COS (certificat de conformitate emis de European Directorate for the Quality of the Medicines);

- Deține un modern Centru de Cercetare - Dezvoltare care realizează documentații complete pentru obținerea de autorizații de punere pe piață a medicamentelor (studii de cercetare – dezvoltare, studii de bioechivalență. întocmire dosar în format CTD).

Concurența :

Piața medicamentelor de bază din România este dezvoltată precum se întamplă și în alte tări , datorită faptului că multe medicamente noi, de succes, au devenit generice, putând fi, astfel, fabricate de orice companie farmaceutica. Întrucât, unele companii mari, care înainte produceau doar medicamente noi, în ultima perioadă, s-au reorientat și au început sa fabric medicamente generice.Astfel, se explică de ce piața genericelor este în creștere, în timp ce piața medicamentelor noi este în stagnare.

SC Antibiotice face parte dintre cei 45 de producători români de medicamente de uz uman . Dintre aceștia cei care au cele mai multe medicamente autorizate sunt Sicomed SA, Terapia SA, Antibiotice SA, Gedeon Richter Romania SA, LaborMed Pharma SA, Biofarm SA si Sindan Pharma SA, dupa cum rezulta din datele de la Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza surselor de finantare ale intreprinderii Antibiotice SA.docx

Bibliografie

D.Bucătaru.Finanțele întreprinderii,Editura TipoMoldova,2013
www.bvb.ro
http://www.antibiotice.ro/