Analiza Swot a Muzeului de Artă Baia Mare

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 1159
Mărime: 4.76MB (arhivat)
Publicat de: Relu Iordan
Puncte necesare: 8
UNIVERSITATEA DE VEST VASILE GOLDIŞ ARAD FILIALA BAIA MARE FACULTATEA: ŞTINŢE ECONOMICE SPECIALIZAREA: CONTABILITATE ŞI INFORMATICĂ DE GESTIUNE

Extras din proiect

Analiza SWOT este o metodă eficientă, utilizată în cazul planificării strategice pentru identificarea potenţialelor, a priorităţilor şi pentru crearea unei viziuni comune de realizare a strategiei de dezvoltare.

În principiu, referatul prezintă punctele tari, punctele slabe, oportunităţile şi ameninţările Muzeului de Artă Baia Mare.

1. INTRODUCERE

Analiza începe prin efectuarea unui inventar a punctelor forte şi a punctelor slabe interne într-o organizaţie. Pe urmă, oportunităţile şi ameninţările externe care pot afecta organizaţia, bazându-vă pe piaţă şi pe mediul înconjurător. Nu vă preocupaţi să elaboraţi pe aceste subiecte în acest stadiu, cel mai bine ar fi să începeţi schematic.

Principalul scop al analizei SWOT este de a identifica şi de a atribui fiecare factor, pozitiv sau negativ, uneia din cele patru categorii, permiţându-vă să vă priviţi afacerea dintr-un punct de vedere obiectiv.

SWOT reprezintă acronimul pentru cuvintele englezeşti Strengthts (Forţe, Puncte forte), Weaknesses (Slăbiciuni, Puncte slabe), Opportunities (Oportunităţi, Şanse) şi Threats (Ameninţări). Această anliză îmbină sinteza elementelor din interiorul întreprinderii cu elementele din exteriorul acesteia, (vezi fig.1 ).

Fig. 1. Analiza SWOT în cuvinte englezeşti ce reflectă situaţia şi mediul unei firmei.

2. PREZENTAREA MUZEULUI

Muzeul de Artă din Baia Mare este singular în ţară, în sensul că expune exclusiv lucrări realizate de artişti care au lucrat efectiv în Colonia de la Baia Mare din 1896 până astăzi. Clădirea care găzduieşte Muzeul de Artă Baia Mare, situată la circa 200 metri de vechiul centru al oraşului, este monument de arhitectură. Ridicat iniţial cu un singur nivel.

Având un profil distinct, bine conturat, Muzeul de Artă Baia Mare, expune peste 250 lucrări semnate de 90 de plasticieni bine cunoscuţi pe plan naţional şi internaţional care încearcă să ilustreze complexul fenomen băimărean, ca experienţă artistică unică în felul său.

Fotografia 1. Prelucrare proprie

În colecţiile muzeului care numără peste 3300 de piese , pe lângă lucrările semnate de artişti ce au activat în cadrul Centrului Artistic de la Baia Mare , începând din 1896 pâna în prezent, se găsesc câteva valoroase piese ce ilustrează arta europeană din secolele XVIII - XX, precum şi arta modernă românească, lucrări valorificate în cadrul unor expoziţii temporare.

3. PREZENTAREA ANALIZEI SWOT

Punctele forte sunt caracteristici sau competenţe distincte pe care le deţine organizaţia la un nivel superior, comferindu-i un avantaj competitiv faţă de concurenţă. Altfel prezentat, punctele forte, reprezintă activităţi pe care organizaţile le realizează mai bine decât altele concurente, sau resurse pe care le posedă şi care depăşesc pe cele ale altora. Punctele forte descriu atributele pozitive, tangibile si intangibile, interne, ale organizaţiei.

Punctele forte ale acestui muzeu constă în faptul că în Baia Mare este singura instituţie cu specific în artă, în şcoala băimăreană pe care o promovează şi care reprezintă un interes foarte mare pentru turişti şi mai ales turişti străini.

Un alt atu, ar fi că unitatea deţine 18 piese clasificate în categoria tezaur care în viitor ar putea promova instituţia la nivel naţional.

Punctele slabe captează aspectele negative interne ale orcărei afacerii, ele scad din valoarea pe care o oferiţi sau vă plasează într-un dezavantaj concurenţial. Acestea sunt zone pe care trebuie sa le îmbunătăţiţi pentru a putea concura cu cel mai puternic competitor al dvs.

Preview document

Analiza Swot a Muzeului de Artă Baia Mare - Pagina 1
Analiza Swot a Muzeului de Artă Baia Mare - Pagina 2
Analiza Swot a Muzeului de Artă Baia Mare - Pagina 3
Analiza Swot a Muzeului de Artă Baia Mare - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Analiza Swot a Muzeului de Arta Baia Mare
    • Analiza Swot a Muzeului de Arta Baia Mare.ppt
    • SWOT .doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

Analiza Swot în Turism

Analiza SWOT reprezintă o sinteză a auditului de marketing care prezintă punctele forte şi cele slabe ale organizaţiei, precum şi oportunităţile şi...

Analiza geografică - Peru

Capitolul I - Repere geografice 1.1 Pozitia geografica Peru , oficial Republica Peru, este o țară situată în vestul Americii de Sud. Peru este a...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?