Aplicație marketing - Casa de Bijuterii

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1290
Mărime: 63.62KB (arhivat)
Publicat de: Todor Ifrim
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Casa de bijuterii “Cip Zet” a fost infiintata in anul 2001 la Iasi.Treptat firma a cunoscut o evolutie ascendenta dobandind un renume pe piata producatorilor de bijuterii,in special a medalioane. La inceput a fost restransa adresandu-se consumatorilor din Iasi, apoi extinzandu-se in Moldova. In prezent firma „Cip Zet” este cunoscuta pe plan national.

Desi, initial firma a avut doar un singur sediu, central, la Iasi, la ora actuala , datorita dezvoltarii firmei, a ajuns sa aiba reprezentanti in aproape toate judetele mari ale tarii. Extinderea a inceput pe teritoriul Moldovei infiintandu-se sedii la Pascani, Suceava, Bacau.

Facem parte din departamentul de marketing al firmei “Cip Zet ” .Firma decide sa-si lanseze in Romania o gama noua de produse si anume: ” medalioane din lemn masiv ”.

1. Cine sunt consumatorii:

• Descrierea pietei pe categorii de consumatorii si nonconsumatori:

Consumatori:

Majoritatea oamenilor folosesc acest produs incepand de la cei mai mici pana la adulti.Inca din primele saptamani ale nou-nascutilor ,unii parinti considera ca purtand un medalion acesta ii va proteja si le va aduce noroc pe tot parcursul vietii. Adolescentii sunt persoanele care folosesc cel mai des acest produs din dorinta de afirmare,data fiind varsta.In lumea muzicii, la categoria rapp si hip-hop,acestia folosesc medalioanele cu preponderenta(ei poarta nu numai un exemplar ci chiar doua,trei..).Si in lumea bisericii,aceste medalioane isi fac aparitia:preotii,patriarhii in special,chiar si maicutele.Se mai intalnesc si la rromi,aici necontand varsta si chiar pretul.

Nonconsumatorii: absoluti : exista anumite categorii de persoane care nu agreeaza medalioanele.

Exemplu:avand in vedere ca medalioanele sunt acele bijuterii mari …sunt persoane care sunt atrase de bijuterii mai finute,mai mici,ne referim aici la partea feminina.

relativi: exista anumite categorii de persoane care isi doresc sa poarte aceste bijuterii,dar problemele financiare nu permit acest lucru cat si acele personae care sunt din anumite regiuni ale tarii(de exemplu cei care locuiesc la satele de la munte care nu au de unde sa achizitioneze asemenea produse).

• Principalele criterii si variabile de segmentare a pietei:

1.Geografic:-regiunea:mediul urban si rural.

Cei care folosesc medalioanele sunt in principiu cei de la oras.

2.Demografic:varsta:in Romania se folosesc aceste produse in urmatoarele proportii:

0 -15 ani in proportie de 12%

16-25 ani in proportie de 35%

26-35 ani in proportie de 25%

36-45 ani in proportie de 23%

>45 ani in proportie de 5%

sex:in Romania produsul acesta este specific pentru ambele sexe.

Preview document

Aplicație marketing - Casa de Bijuterii - Pagina 1
Aplicație marketing - Casa de Bijuterii - Pagina 2
Aplicație marketing - Casa de Bijuterii - Pagina 3
Aplicație marketing - Casa de Bijuterii - Pagina 4
Aplicație marketing - Casa de Bijuterii - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Aplicatie Marketing - Casa de Bijuterii.doc

Ai nevoie de altceva?