Apple si Competitorii Sai

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Apple si Competitorii Sai.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 21 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Apple

Profil

Apple Inc.

1 Infinite Loop

Cupertino, CA 95014

United States

Phone: 408-996-1010

Website: http://www.apple.com

Detalii

Piata reglementata : Nasdaq 100

Sector : Consumer Goods

Industrie : Electronic Equipment

Angajati permanenti : 80,300

Scurta descriere

Infiintata in anul 1976 cu sediul inregistrat in California, SUA, compania Apple Inc. are ca principal obiect de activitate conceperea, producerea si comercializarea de dispozitive mobile si de tip media de ultima generatie, sisteme PC desktop, laptopuri si playere portabile. De asemenea, compania ofera o gama larga de unitati periferice, servicii, solutii de networking, continut digital, aplicatii si sisteme de operare pentru produsele sale. Principalele produse si servicii pe care le comercializeaza sunt: iPhone, iPad, Mac, iPod, Apple TV, sistemele de operare iOS si Mac OS X, si serviciul de stocare date iCloud. Produsele Apple sunt distribuite la nivel global prin intermediul propriului lant de magazine specializate in vanzari cu amanuntul, magazine online (iTunes Store, AppStore, iBook Store si Mac App Store), vanzari directe, precum si prin intermediul unor terti, distribuitori en gros si en detail.

Compania opereaza pe cinci segmente: continentul American, Europa, Japonia, Asia-Pacific si segmentul de „retail”, cel din urma controland magazinele detinute de Apple in intreaga lume. La 24.09.2011, Apple Inc avea 60,400 angajati full-time pe o perioada nedeterminata si 2,900 angajati full-time pe o perioada determinata.

Apple are o capitalizare bursiera de circa 572.92 miliarde de dolari americani. Recent, compania a surclasat Exxon Mobil, devenind cea mai tranzactionata companie la nivel global pe baza capitalizarii de piata, si fiind cea mai valoroasa companie tehnologica din lume dupa profit si veniturile aferente. Apple Inc. a raportat o marja bruta de 40.48% si o marja neta a profitului de 23.95% in T3 2011, veniturile totalizand 108.24 miliarde de dolari.

Potrivit serviciului de date „Reuters Knowledge”, actionarii majoritari ai companiei sunt Fidelity Management & Research Company, Vanguard Group si State Street Global Advisors, fiecare detinand peste 3.5% din actiunile acesteia la 30 septembrie 2011. Ceilalti actionari detin sub 3% din totalul actiunilor emise, investiorii institutionali controland 71% din companie.

Revista Fortune a desemnat Apple ca fiind cea mai apreciata companie din lume in perioada 2008-2011, datorita loialitatii clientilor sai, renumelui (cel mai valoros brand, potrivit clasamentelor din 2011), inovatiilor tehnologice si produselor sale de o calitate superioara, precum si datorita reputatiei desavarsite a fostului CEO, Steve Jobs.

Perioada analizata: -1.01.2008-19.03.2014

Competitori:

• Google

• HPQ

Fisiere in arhiva (1):

  • Apple si Competitorii Sai.docx