Asigurari Generale

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Asigurari Generale.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

1. Ce este asigurarea de viață? 3
2. Piața asigurărilor 3
3. ING Asigurări de Viață 4
4. BCR Asigurări de Viață 5
6. ALICO România 5
6. GENERALI 6
7. ALLIANZ-TIRIAC 7
8. Compararea asigurărilor de economii pentru tineri la 3 societăți de asigurare 7

Extras din document

1. Ce este asigurarea de viață?

Asigurarea de viață este o metoda de a oferi siguranță financiară unui individ sau familiei sale. Polița de asigurare de viață poate acoperi cheltuielile survenite în urma unor evenimente neprevăzute cum ar fi accidente, boli sau chiar deces. Dar există și asigurări de viată care oferă sprijin financiar precum pensiile sau rentele.

Asigurarea de viață este modalitatea prin care aceste riscuri sunt preluate de o companie de asigurări, care în schimbul unei sume de bani prestabilite preia aceste riscuri, și în cazul producerii evenimentului nedorit va despăgubi persoana asigurată sau beneficiarul acestuia.

Asigurarea de viață este un contract semnat între asigurator și asigurat în favoarea unui beneficiar, sau a mai multor beneficiari. Obiectul acestui contract este suma asigurată, care se stabiliește de comun acord de ambele părți, sau la cererea asiguratului.

În funcție de suma asigurată și de alți factori se stabilește marimea primei de asigurare pe care asiguratul va trebui să o platească pe parcursul duratei contractului la intervale de timp prestabilite.

2. Piața asigurărilor

După trei trimestre de scădere ușoară a industriei, cu un contrast între ușoara creștere a asigurărilor de viață și dinamica negativă consemnată pe segmentul asigurarilor generale, perioada analizată n-a adus mari schimbări pentru domeniul asigurărilor.

Întotdeauna rezultatele primelor 9 luni ale anului au fost decisive pentru configurația finală atât a clasamentelor dar și a cifrelor totale ale pieței.

Scăderea de circa 19% pe segmentul auto n-a putut fi compensată nici de creșterea de aproape 39% consemnată pe asigurările property și nici de evoluția foarte bună a asigurarilor de garanții sau a celor de raspundere civilă generală insuficient dezvoltate ca pondere totală în piață.

Industria asigurarilor nu funcționează într-un sistem închis, iar contextul economic nefavorabil e departe de a mai reprezenta o surpriză sau un element special. În al treilea an consecutiv de criză, aceasta nu mai e un element special ci e pur și simplu realitatea la care trebuie sa ne adaptam.

Top 10 - Asigurari de viata

COMPANIE PBS

mil. RON

1. ING Asigurari de Viata 406.08

2. BCR Asigurari de Viata 262.20

3. ALICO Romania 160.00

4. GENERALI 66.85

5. ALLIANZ-TIRIAC 65.68

6. ASIROM 60.32

7. AVIVA 54.74

8. GROUPAMA 44.62

9. GRAWE Romania 39.78

10. BRD Asigurari de Viata 31.32

3. ING Asigurări de Viață

PBS 2011: 407,51 mil. lei

PBS 2010: 404,42 mil. lei

Evoluție procentuală a PBS pe 2011/2010: +0,7%

Indemnizații brute plătite 2011: 13,24 mil. lei

Număr de contracte în vigoare 2011: 325.415

ING oferă o gamă largă de produse în ceea ce privește Asigurările de Viața cum ar fi:

• Planuri de protecție

• Planuri de economisire

• Planuri pentru copii

• Planuri de asigurare cu investiții

• Planuri de asigurare cu pensii

• Asigurari de sănătate

• Pensii facultative

• Pensii obligatorii

ING Asigurări de Viaţă aniversează 15 ani de activitate pe piaţa românească, prima poliţă fiind semnată pe 1 iulie 1997. După un start în forţă prin lansarea primelor produse de tip Unit Linked din România şi lansarea asigurărilor suplimentare de sănătate, începând din 1999, compania şi-a menţinut în mod constant poziţia de lider al pieţei de asigurări de viaţă.

”Am înregistrat creşteri excelente chiar de la început, ING fiind prima companie internaţională de asigurări de viaţă care a început operaţiunile în România după 1989. De atunci am fost mereu un deschizător de drumuri cu produsele şi serviciile noastre”, a declarat Bram Boon, director general al ING Asigurări de Viaţă.

“Faptul că suntem pe locul 1 în topul companiilor de asigurări de viaţă din România arată foarte evident că românii apreciază în mod deosebit ceea ce le oferim şi mai ales modul în care îi sprijinim în deciziile pe care le iau pentru viitorul lor financiar. Proiectele noastre de dezvoltare pe segmentul de pensii facultative şi private îşi propun să extindă şi mai mult portofoliul de clienţi şi să consolideze poziţia noastră în România. Ne dorim să fim alegerea preferată a românilor şi pe piaţa pensiilor facultative şi private unde dorim să avem o cotă de piaţă de 25%, respectiv 30%”, adaugă Bram Boon.

ING Asigurări de Viaţă este printre primii administratori de fonduri de pensii facultative autorizaţi din România, cu două prospecte de fonduri de pensii facultative, ING Clasic şi ING Optim. În mai puţin de o lună de la startul pensiilor facultative au fost semnate 740 de contracte de aderare la Fondul de Pensii Facultative ING Clasic, şi peste 70 de companii au ales să ofere pensii facultative angajaţilor săi, valoarea totală a activelor nete fiind în prezent de 18.600 RON.

În paralel, ING Asigurări de Viaţă a demarat şi pregătirile pentru pensiile private fiind prima companie care a primit autorizaţia de constituire a ING Fond de Pensii. Reţeaua de agenţi de marketing pregătită pentru a oferi pensii private este estimată că va ajunge la30.000 de agenţi în toate oraşele ţării. Campania de înscriere pentru pensii private este aşteptată să înceapă în august.

Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurari Generale.docx

Bibliografie

1. www.1asig.ro
2. http://asigurari-pensii.ing.ro/Asigurari-Pensii/Asigurari.html
3. http://www.bcrasigviata.ro/ro/
4. http://www.alico.ro/
5. http://www.generali.ro/asigurari/persoane-fizice/viata
6. http://www.allianztiriac.ro/PersoaneFizice/Viata.aspx
7. www.zf.ro

Alte informatii

Universitatea Babeș-Bolyai Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor