Audit Intern - Hotararea Nr 88 din 19 Aprilie 2007

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Audit Intern - Hotararea Nr 88 din 19 Aprilie 2007.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 34 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Botez Daniel

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Economie, Contabilitate

Cuprins

Introducere 2
CAP.1 NORME DE AUDIT INTERN 3
1.1.Auditul intern 3
1.2.Standardele de audit intern 3
1.2.1.Standardele de Calificare 4
1.2.2. Standardele de performanţă 8
CAP. 2. PROCEDURI PRIVIND CADRUL GENERAL DE DESFĂŞURARE A MISIUNILOR DE AUDIT INTERN 16
2.1. Procedura plan de audit intern 16
2.2. Procedura ordinul de misiune 17
2.3. Procedura ordinul de serviciu 18
2.4. Procedura notificarea privind declanşarea misiunii de audit intern 18
2.5. Procedura colectarea şi prelucrarea informaţiilor 20
2.6. Procedura identificareaşi analiza riscurilor 21
2.7. Chestionarul de audit intern 23
2.8. Procedura elaborarea proiectului de raport de audit intern 23
2.9. Constatările şi reglementările a auditorilor 26
CAP. 3 CONCLUZII 27

Extras din document

Introducere

Activităţile de audit intern se desfăşoară în diverse medii legale şi culturale; în interiorul organizaţiilor care variază în funcţie de scop, mărime, complexitate şi structură; şi de către persoane din interiorul sau din afara organizaţiei. Deşi diferenţele pot afecta procedurile auditului intern în fiecare mediu, conformitatea cu Standardele Internaţionale pentru Procedurile Profesionale de Audit Intern este esenţială în condiţiile în care responsabilităţile auditorilor interni se întrepătrund. Dacă auditorilor interni li se interzice prin legi sau regulamente să se conformeze anumitor părţi din Standarde, ar trebui să se conformeze cu alte părţi din Standarde şi să facă prezentări adecvate.

Serviciile de asigurare implică obiectivul auditorului intern de a evalua probele pentru a oferi o opinie independentă sau concluzii cu privire la un proces, un sistem sau alte subiecte. Forma şi scopul misiunii de asigurare sunt determinate de către auditorul intern.

În general, în misiunile de asigurare sunt implicate trei părţi:

- persoana sau grupul implicat direct in procesul, sistemul sau problema în cauză – proprietarul procesului

- persoana sau grupul care face evaluarea – auditorul intern

- persoana sau grupul care foloseşte evaluarea – utilizatorul.

Serviciile de consultanţă sunt recomandări de formă, şi sunt efectuate în general la cererea de misiune specifică a unui client. Forma şi scopul misiunii de consultanţă fac subiectul acordului cu misiunea clientului. Serviciile de consultanţă implică în general două părţi:

- persoana sau grupul care oferă recomandarea – auditorul intern

- persoana sau grupul care caută şi primeşte recomandări – clientul misiunii. În derulareaserviciilor de consultanţă, auditorul intern trebuie ă-şi menţină obiectivitatea şi să nu-şi asume responsabilitatea managementului.

CAP.1 NORME DE AUDIT INTERN

1.1.Auditul intern

Auditul intern este o activitate desfăşurată în cadrul unei entităţi economice sau unei instituţii, dar independentă de aprecierea sau controlul operaţiilor. Ca atare, auditul intern este un control în serviciul conducerii ce are ca scop estimarea şi evaluarea eficacităţii altor controale; oferind asistenţă managerială conducerii în exercitarea eficientă a responsabilităţilor membrilor conducerii prin furnizarea de analize, aprecieri, recomandări şi comentarii pertinente referitoare la activităţile/structurile examinate. Auditorii interni sunt independenţi faţă de structurile şi activităţile auditate dar sunt subordonaţi conducerii superioare a entităţii.

Auditul intern este o activitate independentă şi obiectivă care dă unei entităţi o asigurare în ceea ce priveşte gradul de control asupra operaţiunilor, o îndrumă pentru a-i îmbunătăţi operaţiunile, şi contribuie la adăugarea unui plus de valoare.

Auditul intern ajută această organizaţie să îşi atingă obiectivele evaluând, printr-o abordare sistematică şi metodică, procesele sale de management al riscurilor, de control, şi de guvernare a organizaţiei, şi făcând propuneri pentru a le consolida eficacitatea.

1.2.Standardele de audit intern

Scopul Standardelor este de a:

1. Delimita principiile de bază care reprezintă practica auditului intern, aşa cum ar trebui să se realizeze.

2. Oferi un cadru pentru realizarea şi promovarea unei game largi de activităţi care să aducă plus valoare auditului intern.

Fisiere in arhiva (1):

  • Audit Intern - Hotararea Nr 88 din 19 Aprilie 2007.doc

Alte informatii

Universitatea ”VASILE ALECSANDRI” din Bacău Facultatea de Stiinte Economice Specializarea “Contabilitate, Audit si Informatica de Gestiune”