Bazele economiei întreprinderii - prezentare Emporiki Bank

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1510
Mărime: 11.38KB (arhivat)
Publicat de: Liliana Achim
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Kerbalek Ion
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE

Cuprins

  1. Istoric 3
  2. Produse 4
  3. Credite 5
  4. Produse destinate intr. mici, mijloci dar si corporatilor 6
  5. Probleme intampinate de banca dar si aspecte pozitive 7-8
  6. Bibliografie 9

Extras din proiect

Istoric

Emporiki Bank Romania, fosta Banca Comerciala a Greciei (Romania), a fost infiintata ca persoana juridica romana in anul 1996, deschiderea oficiala fiind in septembrie 1999. Conform cu decizia bancii mama de a crea o noua identitate corporativa, la sfarsitul anului 2003 denumirea bancii s-a schimbat in Emporiki Bank Romania S.A.

Emporiki Bank of Greece, actionarul majoritar cu peste 98% din capital, a fost infiintata in anul 1907, fiind una din cele mai mari banci comerciale din Grecia din punct de vedere al activelor si al retelei de sucursale, detinand in acelasi timp si sucursale in Cipru, Germania si Marea Britanie, precum si o retea de filiale in Romania, Bulgaria si Albania.

In August 2006, Grupul Financiar francez Crédit Agricole S.A. a achizitionat Emporiki Bank Grecia. Grupul Crédit Agricole este una din cele mai mari institutii financiare din lume, situandu-se pe locul 1 in Franta in ceea ce priveste veniturile, locul 2 in Europa ca marime a bilantului, locul 3 in Europa ca marime a veniturilor si pe locul 4 in lume ca marime a bilantului.

S-a creat o noua strategie de dezvoltare a activitătii Emporiki Bank Romania, care sa asigure extinderea retelei teritoriale (prin marirea retelei de sucursale la un numar de peste 150 unitati pana in anul 2011) si o permanenta imbunatatire a gamei de produse si servicii oferite clientilor. Credit Agricole S.A., cu o prezenta in peste 70 de tari, considera ca piata romaneasca este una dintre cele mai promitatoare si importante.

Emporiki Bank Romania ofera clientilor sai o gama larga de produse si servicii financiare adaptata tendintelor pietei, cum ar fi: credite pentru nevoi personale, credite pentru achizitionarea de locuinte sau autoturisme, carduri de debit si de credit, Internet Banking, finantari pe termen scurt / mediu / lung atat in RON cat si in moneda internationala, tranzactii zilnice (conturi curente, transferuri, operatiuni monetare), economii si investitii, afaceri documentare, servicii de trezorerie etc. In prezent, Emporiki Bank Romania isi desfasoara activitatea prin 30 de sucursale aflate in Bucuresti si in toata tara.

Ca membru al Emporiki Bank Group, Emporiki Bank Romania doreste sa isi consolideze pozitia pe piata romaneasca, dezvoltand o strategie orientata catre client prin servicii competitive si de calitate.

Produse

Emporiki Bank Romania ofera o gama larga de produse si servicii pentru persoane fizice, dar si pentru persoane juridice diferentiate pe intreprinderi mici si mijlocii si corporatii.

Astfel, pentru persoane fizice, banca ofera urmatoarele produse financiare:

- conturi curente

- produse de economisire

- descoperit de cont

- credite

- carduri de credit

In portofoliul de produse oferit intreprinderilor mici si mijlocii, se regasesc urmatoarele:

- conturi curente

- depozite la termen

- finantare

Nu in ultimul rand, Emporiki Bank – Romania SA ofera o larga varietate de servicii bancare si pentru mari companii, cum ar fi:

- conturi curente

- facilitati de creditare

- finantarea comertului (trade finance)

- carduri pentru companii

De asemenea, pot fi amintite si următoarele produse destinate tuturor tipurilor de clienţi:

- carduri de debit

- internet banking

Credite

Emporiki Bank Romania ofera o gama larga de produse de creditare destinate persoanelor fizice, printre care:

- credite pentru nevoi personale fara ipoteca (destinat persoanelor fizice, cetateni romani sau straini rezidenti cu varsta cuprinsa intre 23 si 65 ani, care obtin venituri salarii, pensii, dividende, chirii sau drepturi de autor. Perioada de acordare este de pana la 7 ani, iar suma maxima este de 10.000 EUR);

- credite pentru nevoi personale cu ipoteca (destinat persoanelor fizice, cetateni romani sau straini rezidenti cu varsta cuprinsa intre 23 si 65 ani, care obtin venituri salarii, pensii, dividende, chirii sau drepturi de autor. Perioada de acordare este de pana la 25 ani, iar suma maxima este de 150.000 EUR. Pentru acordarea acestui imprumut sunt solicitate garantii precum: ipoteca de prim rang, cesionarea in favoarea bancii a beneficiului politei de asigurare intocmita pentru imobilul ipotecat si cesionarea veniturilor aplicantului);

- credite imobiliare (acest tip de credit se acorda pentru achizitionare imobil sau teren, pe o perioada de pana la 25 ani. Suma minima pentru acest produs este de 300 EUR, iar suma maxima de 500.000 EUR. Creditul trebuie garantat cu o ipoteca pe un imobil, dar sunt acceptate si alte tipuri de garantii precum: cesiune de creanţe, contracte de fidejusiune, depozite bancare sau poliţe de risc de neplata. Acordarea creditului este conditionata si de participarea imprumutatului cu un avans de minim 25% din valoarea imobilului finantat).

Preview document

Bazele economiei întreprinderii - prezentare Emporiki Bank - Pagina 1
Bazele economiei întreprinderii - prezentare Emporiki Bank - Pagina 2
Bazele economiei întreprinderii - prezentare Emporiki Bank - Pagina 3
Bazele economiei întreprinderii - prezentare Emporiki Bank - Pagina 4
Bazele economiei întreprinderii - prezentare Emporiki Bank - Pagina 5
Bazele economiei întreprinderii - prezentare Emporiki Bank - Pagina 6
Bazele economiei întreprinderii - prezentare Emporiki Bank - Pagina 7
Bazele economiei întreprinderii - prezentare Emporiki Bank - Pagina 8
Bazele economiei întreprinderii - prezentare Emporiki Bank - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Bazele Economiei Intreprinderii - Prezentare Emporiki Bank.doc

Te-ar putea interesa și

Evaluarea unei societăți bancare Emporiki Bank România

A. DESCRIEREA MISIUNII DE EVALUARE 1. PREZENTAREA INTREPRINDERII EVALUATE 1.1.Scurt istoric Emporiki Bank a fost fondata in 1879 de catre John...

Ai nevoie de altceva?