Brazilia - Pricipalele Politici Turistice

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 5787
Mărime: 85.74KB (arhivat)
Publicat de: Jasmina Moldoveanu
Puncte necesare: 8
Universitatea “OVIDIUS” Constanta Adminisrarea afacerilor in comert turism si servicii

Cuprins

  1. Cap. I Brazilia. Prezentare generala pag. 3
  2. 1.1.Diversitateregionala pag. 6
  3. Cap.II Situatia economica a statului brazilian pag. 6
  4. Cap.III Principalele politici turistice pag. 7
  5. 3.1. Politica de produs pag. 7
  6. 3.2 Politica de pret pag. 9
  7. 3.3 Politica de promovare pag. 10
  8. 3.3.1 Proiectele de infrastructura pag. 11
  9. 3.3.2 Stiinta si tehnologie pag. 12
  10. 3.3.3 Cultura pag. 13
  11. 3.3.4 Atractii turistice pag. 13
  12. 3.3.5 Regimul vizelor pag. 16
  13. Concluzii pag. 17
  14. Bibliografie

Extras din proiect

BRAZILIA

(Drapel) (Stema)

Cap I Prezentare generala

Suprafata: 8.514.876,599 km2

Asezare geografica: 50°16'-33°45' N, 34°45'-73°59'

Populatia: 189.362.829 locuitori

Densitatea populatiei: 17 locuitori/km

Capitala: Brasilia, 1.803.478 locuitori

Cel mai mare oras: Sao Paulo, 10.063.110 locuitori

Limba oficiala: portugheza

Produse importate

titei brut, metale neferoase, piese de masini, produse chimice, cereale.

Produse exportate

piese de masini, cafea, minereuri de fier, boabe de soia

Moneda oficiala: real (1 real - 100 centavos)

Produsul intern brut: 677.000 milioane dolari SUA

Forma de stat: republica federativa

Religie: 80% catolicism; 20% protestanti; alte religii

Ziua naţionala: 7 septembrie

O minunata initiativa omagiaza anul universitar al descoperirii Braziliei.

La 22 aprilie 1500, navigatorul portughez Pedro Alvarez Cabral descoperea un nou teritoriu care avea sa fie botezat cu numele de Adevarata Cruce. El dobandea, o data cu timpul, o nuoa denumire, Brasil, reproducand la nivelul cartografiei si geografiei impactul pe care un produs exotic il poate avea: Pau-Brasil, lemnul de culoarea jaratecului, urma sa boteze o tara, lasand in uitare primul ei nume crestin.

Republica Federativa Brazilia este a treia tara ca marime si a doua ca populatie din Americi si a cincea ca marime si suprafata din lume. Suprafata totala este de 8.514.876,599 km² si este localizata in partea centru-orientala a Americii de Sud. Granitele sunt la nord cuVenezuela, Guiana, Suriname si cu Guiana Franceza; la est si sudest cu Oceanul Atlantic. La sud, limita cu Uruguay; la sudest, cu Argentina si Paraguay; la vest, cu Bolívia si Peru, si la nordest, cu Columbia. Unicele tari sud americane care nu au granita cu Brazilia sunt Chile si Ecuador.

Conform Constitutiei din 1988, Brazilia este o Republica Federativa Prezidentiala, deinspiratie americana. Sistemul legislativ brazilian urmeaza traditia romano-germanica.

Puterea Executiva este exercitata de catre Presedinte, care acumuleaza functiile de sef de Stat si sef al Guvernului, ales la fiecare patru ani. Concomitent cu alegerile prezidentiale, se voteaza pentru Congresul National, sediul Puterii Legislative, impartit in doua case parlamentare, Camera Deputatilor cu mandat de 4 ani si Senatul Federal, ai carui membri poseda mandate de 8 ani si sunt alesi cate o treime si doua treimi la fiecare 4 ani.

Brazilia este impartita in 26 State si un District Federal, si este subdivizata in 5.564municípii.Brazilia si-a castigat independenta in 7 septembrie1822 si s-a transformat in Monarhie,condusa de D. Pedro I, urmat de D. Pedro II. In 1889 este proclamata Republica, mentinuta pana in zilele noastre.

Colonizata de catre Portugalia, Brazilia este unica tara de límba portugheza din AmericaLatina. Religia dominanta este catolicismul fiind tara cu cel mai mare numar de catolici dinlume. Societatea braziliana este una dintre cele mai multi-rasiale din lume, 45% dinpopulatie are origine africana si o parte semnificativa are ascendenta indígena. Majoritateabrazilienilor au ascendenta portugheza. In multe regiuni din centrul-Sud al tarii, se intalnesc descendentii de imigranti care formeaza majoritatea populatiei. Brazilia are cea mai mare populatie de origine italiana in afara Italiei si cea mai mare populatie japoneza in afara Japoniei, plus o notabila colonie a diasporei germane.

Brazilia este a 9-a putere economica mondiala conform Produsului Intern BrutIn prezent Brazilia se situeaza printre primele 20 tari exportatoare din lume.

Brazilia este apreciata ca o tara cu mare potential, precum Rusia, Índia si China, facand

parte din asa numitul grup BRIC, al tarilor emergente.Política externa adoptata de catre Brazilia priorizeaza aliantele dintre tarile in curs de

dezvoltare, pentru a negocia cu tarile bogate.

Brazilia este tara cu suprafata cea mai intinsa din America de Sud. Relieful ei este format din cateva unitati mari. De-a lungul granitei nordice se intinde Podisului Guianei, tinut muntos cu Varful Neblina (3.014 m), cel mai inalt din Brazilia. Spre sud se afla depresiunile Bazinului Amazonului, depresiuni ce ocupa aproape 4 milioane km si sunt strabatute de raul Amazon (6.500 km lungime) si alti afluenti mari. Exista alta depresiune in sud care face parte din bazinul raului Parana si al afluentilor sai. De asemenea exista si o campie de coasta ingusta de-a lungul coastei Atlanticului pana in estul Podisului Braziliei. Acest platou se intinde de la Recife si Fortaleza din nord pana la Porto Alegre din sud, si contine cele mai dezvoltate si mai populate parti ale Braziliei. Are inaltimea medie 700-800 m, iar varful cel mai inalt are 2.890 m.

Ţărmul atlantic este în general jos şi puţin fragmentat, cu excepţia marelui estuar al Amazonului, unde apar şi foarte multe insule, cea mai mare fiind Marajo. La sud de Capul Rocco şi Capul Branco, linia de ţărm este mai articulată şi mai înaltă, cu numeroase porturi (Recife, Salvador, Rio de Janeiro, Santos, Porto Alegre). În largul oceanului se găseşte insula Trinidade.

Reliful are altitudini medii joase, aproape 2/3 fiind sub 300 m. Domină doua tipuri majore: podişurile şi câmpiile. Podişul Braziliei ocupă partea central-estică, cu o altitudine medie de 800 m. În vestul său se individualizează Podişul Mato Grosso (media de 800 m), iar în sud, de-a lungul coastei Atlanticului, sunt culmi mai înalte (până la 2 800 m), ca Serra do Mar, Serra Espinaco. La nord de fluviul Amazon, Brazilia ocupă puţin şi din Podişul Guianelor, cu vârful cel mai înalt din toată ţara, Pico de Neblina (3 014 m).

Peisajul brazilian e dominat de Câmpia Amazoniei - o imensa câmpie joasa şi Podişul Brazilian. Podişul Mato Groso est mai înalt decât cel Brazilian, însa cele mai mari altitudini le atinge in NE Podisul Guyanelor - peste 3.000 metri.

Unul dintre cele mai mari fluvii de pe glob - Amazonul, domină reţeaua hidrografică a Braziliei. Afluenţii săi străbat de asemenea teritoriul brazilian: Rio Negro, Madeira, Parana.

Preview document

Brazilia - Pricipalele Politici Turistice - Pagina 1
Brazilia - Pricipalele Politici Turistice - Pagina 2
Brazilia - Pricipalele Politici Turistice - Pagina 3
Brazilia - Pricipalele Politici Turistice - Pagina 4
Brazilia - Pricipalele Politici Turistice - Pagina 5
Brazilia - Pricipalele Politici Turistice - Pagina 6
Brazilia - Pricipalele Politici Turistice - Pagina 7
Brazilia - Pricipalele Politici Turistice - Pagina 8
Brazilia - Pricipalele Politici Turistice - Pagina 9
Brazilia - Pricipalele Politici Turistice - Pagina 10
Brazilia - Pricipalele Politici Turistice - Pagina 11
Brazilia - Pricipalele Politici Turistice - Pagina 12
Brazilia - Pricipalele Politici Turistice - Pagina 13
Brazilia - Pricipalele Politici Turistice - Pagina 14
Brazilia - Pricipalele Politici Turistice - Pagina 15
Brazilia - Pricipalele Politici Turistice - Pagina 16
Brazilia - Pricipalele Politici Turistice - Pagina 17
Brazilia - Pricipalele Politici Turistice - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Brazilia - Pricipalele Politici Turistice.doc

Alții au mai descărcat și

Suedia - prezentare economică

I. Prezentare generală Suedia sau Regatul Suediei este un stat situat în Europa de Nord, în estul Peninsulei Scandinave, la ţărmul Mării...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?