Caiet practică la BCR

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 7821
Mărime: 60.51KB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

1.Prezentarea de ansamblu a Bancii Comerciale Romane

1.1Profilul de activitate,statutul juridic, dimensiunea si complexitatea activitatii(capacitatea de productie si/sau desfacere,unitati proprii,numar de salariati,activitati desfasurate,venituri realizate,etc.)

BCR este o banca universala, membra a Grupului Erste incepand din 2006. Este cea mai mare institutie bancara din Romania, gestionand, la finele lunii septembrie 2009, active de peste 17,2 miliarde de EUR. Are peste 8.700 de angajati.

Banca are sediul central in Bucuresti. Detine 663 de unitati retail (pentru populatie si microintreprinderi), deschise in intreaga tara, in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. De asemenea, detine 48 de centre de afaceri pentru clientii corporate (IMM-uri si companii mari). Nu in ultimul rand, banca este prezenta prin subsidiare in Republica Moldova si Marea Britanie, are filiale in Paris si Frankfurt si reprezentante bancare in Moscova si New York.

BCR pune la dispozitia clientilor, persoane fizice si juridice, o oferta complexa de produse si servicii bancare, inclusiv servicii de internet banking, phone-banking sau e-commerce. Emite 25 de tipuri de carduri si are cea mai mare retea nationala de ATM (peste 2.000) si de POS (circa 17.000).

De asemenea, BCR este prezenta, prin societatile pe care le detine, pe piata leasingului, in domeniul managementului activelor, pe piata de capital, a pensiilor private si a bancilor de locuinte.

Filosofia companiei:

“Cu totii traim si muncim in mijlocul comunitatilor si putem alege daca dorim sau nu sa ne implicam activ in viata lor. Noi, ca banca, suntem un beneficiar major al comunitatii, prin intermediul afacerilor pe care oamenii le fac cu noi. De aceea, este vital ca, la randul nostru, sa restituim o parte din succes. Astfel, demonstram ca aducem valoare comunitatii prin activitatile noastre de business, dar putem adauga si mai multa valoare daca participarea noastra merge dincolo de atat.”

Dominic Bruynseels - Presedinte, BCR

In domeniul activitatilor externe, BCR a continuat procesul de consolidare calitativa a relatiilor, atat cu bancile corespondente cat si cu organismele financiare internationale, agentiile de rating si agentiile de garantare a creditelor de export. In contextul unei legitime ingrijorari privind securitatea internationala si a unui mediu economic international nesigur marcat de evenimentele anului 2001, BCR a regandit activitatea de corespondent bancar. Ca urmare, aceasta a fost abordata pe baze de parteneriat si cooperare (in locul celei bazate pe concurenta) si pe adoptarea unei stricte politici de cunoastere a clientului (Know Your Customer Policies) si de lupta impotriva spalarii banilor. Printr-o atenta alegere a partenerilor si supraveghere a activitatii acestora, prin cresterea flexibilitatii in relatiile cu clientii, BCR a fost capabila sa anticipeze si sa reactioneze eficient la provocarile pietei.

Activitatea BCR s-a concentrat pe consolidarea unor relatii de afaceri cu institutii financiare puternice, care sa permita asigurarea unor conditii de afaceri avantajoase dar, in acelasi timp, si sigure pentru clientii sai. Toate acestea, coroborate cu atuurile legate de experienta, abilitati tehnice, reprezentare teritoriala, baza de clienti si, nu in cele din urma, rezultatele financiare, au facut ca BCR sa ramana in continuare partenerul preferat din Romania al bancilor inter nationale. Pe baza unor intelegeri reciproc avantajoase cu banci din Europa si Asia (banca Vneshtorgbank, Federatia Rusa si respectiv Industrial and Commercial Bank of China), BCR a permis clientilor largirea orizontului de afaceri cu noi parteneri recomandati de bancile corespondente. Cele 835 banci corespondente si 1.550 banci corespondente cu cheie SWIFT schimbata au fost tot atatea alternative oferite de BCR clientilor sai.

Banca Comerciala Romana in cifre(31.12.2009)

Active totale: 15.231,9 milioane EUR

Venituri totale: 1.176,4 milioane EUR

Profit net: 772 milioane EUR

Clienti:peste 17.000.000

Structura actionariatului

EGB Ceps Holding GmbH

(societate detinuta 100% de Erste Group Bank AG prin EGB Ceps Beteiligungen GmbH) 69,3063%

SIF Moldova 6%

Sif Banat-Crisana 6%

SIF Transilvania 6%

SIF Muntenia 6%

SIF Oltenia 6,1175%

SC Actinvest 0,0020%

SAI AVIVA INVESTORES Romania SA 0,0001%

SC Carina Import Export SRL 0,0006%

SC Milord Impex SRL 0,0002%

SC Cozamin SRL 0,0013%

Persoane fizice 0,5719%

1.2Obiectivele de dezvoltare si modernizare a unitatii economice

Pentru BCR sunt importante investitiile pe termen lung in domeniile care contribuie in mod direct la o evolutie sanatoasa a comunitatii. De aceea, banca dezvolta proiecte comunitare in special in urmatoarele domenii:

-Educatie (in special educatia financiara)

-Antreprenoriat

-Social

De asemenea, in plan secundar, banca se mai implica in domenii precum: Cultura, Mediul si Sportul.

BCR incearca sa puna in centrul tuturor initiativelor activitatea de voluntariat a angajatilor sai. Ambitia bancii este sa faca din fiecare coleg un mesager al implicarii BCR in viata comunitatii.In fiecare an, sute de voluntari ai bancii sustin ore de educatie financiara in scoli, ofera consultanta antreprenoriala pentru studenti (ex. "START! Business"), se implica in actiuni de plantare (ex. "Livada BCR") sau contribuie cu diverse donatii la programe in beneficiul persoanelor defavorizate (ex. "Banca de alimente").

Educatia financiara

Un obiectiv major al BCR este sa-i ajute pe tineri sa inteleaga principiile administrarii sanatoase atat a banilor pe care ii au in prezent cat, mai ales, a celor pe care ii vor castiga in viitor, ca adulti responsabili.

Printre cele mai cunoscute programe ale bancii in domeniul educatiei financiare se numara: ”Finantele Mele” (adresat liceenilor) sau “Scoala de Bani” (adresat publicului larg).

Solidaritatea sociala

BCR face parte din grupul financiar international Erste Group, al carui actionar majoritar este Fundatia ERSTE. Prin urmare, solidaritatea sociala face parte din nucleul de valori al modelului de business al bancii.

In fiecare an, BCR se implica in zeci de proiecte caritabile sau de ajutorare a unor categorii dezavantajate. Printre altele, BCR este partener strategic al ONG-ului Salvati Copiii Romania, iar de sprijinul sau financiar beneficiaza peste 2.500 de copii defavorizati din centrele educationale ale organizatiei. Un alt exemplu bine cunoscut il reprezinta proiectul educational "BCR Sperante".

Potentialul de afaceri oferit de clienti,bancii.Pentru a exista ca afaceri viabile, bancile au nevoie de clienti. Diferitele tipuri de clienti au cerinte diferite, in concordanta cu afacerile lor sau cu nevoile personale, oferind un potential important pentru dezvoltarea activitatii bancare. Cerintele si nevoile clientilor se pot schimba, dupa o perioada de timp, in functie de noile conditii existente in economie si societate. Pentru o banca este avantajos sa aiba diferite tipuri de clienti, intrucat astfel, va primi depozite si va acorda imprumuturi atat pentru afaceri cat si persoanelor particulare.

Ca urmare a valorificarii de catre banca a potentialului de dezvoltare a activitatii, oferit de clienti, rezulta avantaje atat pentru banca cat si pentru clienti. Avantajele clientilor pot fi considerate:

- siguranta privind depozitele pastrate la banci.

Preview document

Caiet practică la BCR - Pagina 1
Caiet practică la BCR - Pagina 2
Caiet practică la BCR - Pagina 3
Caiet practică la BCR - Pagina 4
Caiet practică la BCR - Pagina 5
Caiet practică la BCR - Pagina 6
Caiet practică la BCR - Pagina 7
Caiet practică la BCR - Pagina 8
Caiet practică la BCR - Pagina 9
Caiet practică la BCR - Pagina 10
Caiet practică la BCR - Pagina 11
Caiet practică la BCR - Pagina 12
Caiet practică la BCR - Pagina 13
Caiet practică la BCR - Pagina 14
Caiet practică la BCR - Pagina 15
Caiet practică la BCR - Pagina 16
Caiet practică la BCR - Pagina 17
Caiet practică la BCR - Pagina 18
Caiet practică la BCR - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Caiet Practica la BCR.doc

Alții au mai descărcat și

Caiet de practică Banca Socială

INTRODUCERE BC Banca Sociala este liderul pieţei bancare prin calitate, dinamism si inovare. Oferind produse şi servicii de înalta calitate, cu o...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Practică bancară - BCR

CAP.1. Scurt istoric al Băncii Comerciale Române Banca Comercială Română este cea mai mare instituţie bancară din România. BCR este o instituţie...

Caiet pentru practică BCR-Banca Comercială Română

Capitolul 1-PREZENTAREA BĂNCII Banca Comerciala Româna s-a înfiintat prin Hotarâre de Guvern la 1 decembrie 1990 ca societate pe actiuni, cu un...

Caiet de practică - Banca Comercială Română (BCR)

2. Forme si tehnici specifice relatiilor financiare ale bancii cu autoritatile publice (impozitul pe venitul persoanelor fizice, contributiile la...

Caiet de practică bancară la BCR

Am efectuat stagiul de practică la Sucursala BCR Sector 1, Bucureşti (Calea Victoriei, nr. 155), pe durata a 4 săptămâni (8 noiembrie 2010 – 10...

Caiet practică BCR

Cap. 1 Prezentarea firmei Scurt istoric Anul 1990 consemneaza inceputul unui amplu proces de transformari in Romania, dorinta generala fiind...

Caiet de practică efectuată la sucursala BCR Fălticeni

1. Banca Comerciala Romana - generalitati 1.1. Prezentare Generala Banca Comerciala Romana (BCR) a fost infiintata in 1990, prin preluarea...

Caiet de practică BCR

Introducere Banca Comercială Română este o bancă comercială universală, care deservește deopotrivă clienți persoane fizice (retail) și persoane...

Caiet de practică BCR

Banca Comercială Română este unul din cei mai activi operatori de pe piaţa bancară românească,reuşind să-şi consolideze locul în sistem prin...

Ai nevoie de altceva?