Cercetare descriptivă pe piața telefoanelor mobile

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 3 fișiere: doc, ppt, xls
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 4480
Mărime: 905.16KB (arhivat)
Puncte necesare: 8
Academia de Studii Economice Facultalea de Management Economic 2007-2008

Cuprins

  1. 1. Scurt istoric al produsului la nivel mondial si national
  2. 2. Analiza ofertei
  3. 3. Analiza cererii
  4. 4. Distriburie
  5. 5. Promovarea produsului
  6. 6. Previziuni asupra pietei care sunt perspectivele de dezvoltare ale pietei la nivelul urmatorilor 1, 2 ani de zile
  7. 7. Bibliografie

Extras din proiect

1. Scurt istoric al produsului la nivel mondial si national

NOKIA

Nokia a debutat în domeniul comunicaţiilor mobile ca producător de hârtie – primul instrument folosit în comunicaţii. A urmat apoi tehnologia, odată cu înfiinţarea Finnish Rubber Works la începutul secolului al XX-lea.

Cauciucul şi substanţele chimice conexe reprezentau tehnologii de vârf la acea dată. O altă schimbare tehnologică majoră a fost introducerea pe scară largă a electricităţii în locuinţe şi fabrici, fapt care a condus la înfiinţarea Finnish Cable Works în anul 1912 şi, implicit, la fabricarea de cabluri pentru industria telegrafului şi la dezvoltarea noului aparat numit telefon!

După 50 de ani de activitate, în 1960, a fost creat un Departament de Electronică în cadrul Cable Works, netezindu-se astfel drumul către o nouă eră a telecomunicaţiilor.

Design-ul a ocupat întotdeauna un loc important pentru Nokia iar telefoanele mobile de astăzi sunt considerate drept un standard în domeniu.

Anii ’60 au marcat totuşi un moment mai important în evoluţia companiei, Nokia făcându-şi intrarea pe piaţa telecomunicaţiilor. În 1963 a fost creat un telefon - radio, urmat în 1965 de modemuri pentru date - cu mult timp înainte ca publicul larg să audă măcar de asemenea aparate.

Prima reţea de telefonie celulară din lume, NMT, a fost introdusă în ţările scandinave în 1981 iar Nokia a produs pentru aceasta primele telefoane pentru automobile.

Este foarte adevărat că existau telefoane mobile “transportabile” la începutul anilor ’80, dar erau imense şi grele. Nokia a produs primele telefoane mobile în ’87 iar de atunci telefoanele şi-au redus dimensiunile invers proporţional cu creşterea pieţei.

A fost nevoie de un progres tehnologic şi de o schimbare a climatului politic pentru a crea o lume eliberată de cabluri, pe care oamenii o solicită din ce în ce mai mult astăzi. Tehnologia era reprezentată de standardul digital, GSM, care putea transmite nu numai date ci şi conţinut de voce de mare calitate. În 1987, scopul politic stabilit era adoptarea tehnologiei GSM în întreaga Europă la 1 iulie 1991. Finlanda s-a încadrat în acest termen, mulţumită companiei Nokia şi operatorilor.

Politica şi tehnologia au continuat să modeleze această industrie. În anii ’80 şi ’90, s-a redus controlul guvernamental, fapt care a stimulat concurenţa şi aşteptările clienţilor.

MOTOROLA

Casele vorbesc cu calculatoarele. Revistele vorbesc cu telefoanele mobile. Maşinile vorbesc cu Internetul. Intrăm într-o eră în care lucrurile nu numai că pot gândi, dar îşi şi impărtaşesc cunoştinţele între ele. La baza acestor lucruri se află Motorola.

Motorola, Inc. este lider mondial în comunicaţii wireless, sisteme electronice integrate pentru industria auto şi comunicaţii în bandă largă. Toate acestea ne fac viaţa mai bună, mai simplă, mai sincronizată şi mult mai distractivă.

Motorola creează, aşadar, soluţii tehnologice inovatoare, de care oamenii beneficiază oriunde s-ar afla: acasă, la lucru sau în mişcare. Astfel încât poţi face mai mult cu mai puţin efort.

Înfiinţată în 1997, Motorola Communications SRL, subsidiară deţinută în totalitate de Motorola Inc USA, este persoana juridică ce reprezintă Motorola Inc. USA în România.

În anul 2004, odată cu desprinderea diviziei de produse semiconductoare din cadrul Motorola şi înfiinţarea acesteia ca o companie de sine stătătoare Freescale Semiconductor, numele biroului local a devenit Motorola România SRL.

Implicată în viaţa comunităţii, Motorola este dedicată deopotrivă practicilor etice în afaceri, protecţiei mediului înconjurător şi susţinerii comunităţii în care îşi desfăşoară activitatea.

SONY

Sony Ericsson, societate mixtă deţinută în părţi egale de Sony Corporation şi Ericsson AB, a fost înfiinţată în luna octombrie 2001.

Misiunea noastră este să consacrăm Sony Ericsson ca cea mai atractivă şi mai inovatoare marcă globală din industria de telefoane mobile. Secţiunea de resurse din presă de la Sony Ericsson conţine comunicate de presă recente, arhiva de comunicate de presă şi biblioteca de fotografii cu imagini de telefoane mobile şi accesorii.

Preview document

Cercetare descriptivă pe piața telefoanelor mobile - Pagina 1
Cercetare descriptivă pe piața telefoanelor mobile - Pagina 2
Cercetare descriptivă pe piața telefoanelor mobile - Pagina 3
Cercetare descriptivă pe piața telefoanelor mobile - Pagina 4
Cercetare descriptivă pe piața telefoanelor mobile - Pagina 5
Cercetare descriptivă pe piața telefoanelor mobile - Pagina 6
Cercetare descriptivă pe piața telefoanelor mobile - Pagina 7
Cercetare descriptivă pe piața telefoanelor mobile - Pagina 8
Cercetare descriptivă pe piața telefoanelor mobile - Pagina 9
Cercetare descriptivă pe piața telefoanelor mobile - Pagina 10
Cercetare descriptivă pe piața telefoanelor mobile - Pagina 11
Cercetare descriptivă pe piața telefoanelor mobile - Pagina 12
Cercetare descriptivă pe piața telefoanelor mobile - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Cercetare Descriptiva pe Piata Telefoanelor Mobile.doc
  • Cercetare Descriptiva pe Piata Telefoanelor Mobile.ppt
  • Cercetare Descriptiva pe Piata Telefoanelor Mobile.xls

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?