Chifle

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Chifle.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 32 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Teodora Roman

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

Cap.1. Motivatia de alegerea a produsului
Cap.2. Date generale despre societate
Cap.3 Descrierea produsul
Cap.4. Mijloace de transport
Cap.5. Determinarea necesarului de utilaje
Cap.6. Determinarea necesarului de personal
Cap. 7.Determinarea necesarului de materii prime si materiale
Cap.8. Determinarea costurilor de productie
Cap 9. Indicatori de eficientã economia
ANEXE

Extras din document

Cap.1. Motivatia

Am ales ca temã de proiect realizarea chiflelor deoarece se preconizeazã drept o afacere destul de profitabilã. Piata produselor de panificatie devine tot mai dinamicã în ultimul timp.

Potrivit statisticilor din ultimii ani consumul de pâine a scãzut considerabil, în schimb a început sa câstige teren consumul de specialitãti de panificatie. Daca în urma cu câtiva ani ponderea specialitãtilor de pâine, precum cea de graham de secara, chifle sau alte tipuri în total vânzari era nesemnificativã, acum acestea reprezinta în jur de 12% din vânzari.

Unul dintre cele trei produse care va prinde pe piatã va fi chifla cu prune uscate. Populatia cu studii superioare se orienteaza tot mai mult asupra alimentelor sanatoase si ingrediente organice si proaspete. S-a dovedit stiintific caracterul benefic al prunelor uscate. Este si mai bine dacã persoanele care consumã produse de panificatie în alimentatia zilnicã, vor avea parte sî de sãnãtate. Desi le lipsesc unele substante, ca urmare a procesului de deshidratare, prunele uscate sunt mult mai bogate în antioxidanti care protejeazã pielea, comparativ cu fructele proaspete. Cu alte cuvinte, cu cat mai multe prune uscate, cu atat mai multe sanse de a intarzia momentul pentru numeroase probleme de sãnãtate si frumusete. Contin si potasiu, fier, si vitaminele din grupa B.

Si asta se poate obtine doar consumând chiflele de la PANIF-COM.

Cap.2. Date generale despre societate

Denumirea societãtii este S.C. PANIF-COM S.A. Forma de proprietate este societate comercialã pe actiuni, cu capital privat românesc. Piata de desfacere este reprezentatã de cea a judetului Iasi. Obiectul de activitate al societatii îl reprezintã realizarea produselor de panificatie. Societatea a fost înfiintatã în anul 2004. Pânã în anul 2006 societatea a avut ca principalã ocupatie productia de pâine.

În anul 2006 se hotãrãste de cãtre AGA realizarea în paralel cu productia de pâine si productia de chifle. Societatea are în proprietate un teren de 1.800 de mp din care 500 mp s-au flosit în 2004 pentru constructia halei în care firma si-a desfãsurat activitatea de productie a pâinii. AGA decide ca pe o suprafatã de 400 mp sã se construiascã o altã halã de productie necesarã productiei de chifle. Costul ridicãrii acestei clãdiri se ridicã la suma de 300.000€ (400mp*750€/mp). Costul acestei cladiri va fi recuperat de firmã prin amortizare. Amortizarea pentru clãdire s-a stabilit pentru o perioadã de 50ani.

Cap. 3. Descrierea produsului

Societatea hotãrãste realizarea unei specialitãti de panificatie, si anume chifle.

Firma îsi propune ca pentru urmatorii trei ani sa produca urmatoarele tipuri de chifle:

Chifle simple 50g

Chifle pentru hamburger 50g

Chifle cu prune uscate 50g.

Ingredinte :

Chifle simple 50g:

- Fãinã 0.05kg

- Sare 0.001kg

- Drojdie 0.0018

- Lapte praf 0.0024

- Zahãr 0.0048kg

- Ulei 0.0024kg

- Unt 0.0024kg

- Apã 0.029kg

Chifle pentru hamburger 50g:

- Fãinã 0.05kg

- Sare 0.001kg

- Drojdie 0.0025

- Lapte praf 0.0025

- Zahãr 0.0048kg

- Apã 0.029kg

- Ouã întregi 0.004kg

Fisiere in arhiva (1):

  • Chifle.doc

Alte informatii

proiect achizitii, prospectarea pietii si procesul de productie in domeniul panificatiei