Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 41 în total
Cuvinte : 13239
Mărime: 4.75MB (arhivat)
Publicat de: Sorin Simion
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

1. CRIN Travel.Prezentare generala.

Crin Travel este o agentie de turism tur operatoare, membra a Asociatiei Nationale de Turism (ANAT),cu doua filiale, in Bucuresti si in Iasi. Agentia si-a inceput activitatea in mai 2000 si ofera cele mai competente sfaturi si cele mai bune oferte de pe piata.

Agentia noastra ofera o larga paleta de optiuni turistice si servicii complete, de calitate: programe culturale, tematice, de relaxare, de aventura, educative, operate intotdeauna cu responsabilitate si profesionalism, atat turistilor individuali, oamenilor de afaceri, cat si grupurilor organizate, in domeniul turismului in intreaga lume.

Oferta cuprinde toate tipurile de servicii turistice: rezervari si emiteri de bilete de avion , bilete de autocar , asigurari de calatorie, pachete de vacanta, croaziere, rezervari hoteliere, rentacar, organizari de conferinte. Cunoastem, din experiente aprofundate, traseele, infrastructura turistica, destinatiile, intr-un cuvant toate secretele legate de vacanta dumneavoastra.

Facem tot ce este posibil sa contribuim, cat se poate, la fericirea vacantei dumneavoastra prin grija permanenta fata de calitatea serviciilor si importanta pe care o acordam detaliilor. Toate produsele vor fi comercializate prin intermediul agentiei noastre de turism. In cazul abordarii segmentului elitist este de dorit contactul direct cu clientul, astfel crescand increderea consumatorului si satisfactia sa.

Obiect de activitate :

Rezervari bilete de avion / Ticketing

- rezervari şi emiteri de bilete de avion pentru orice companie aeriana, cu plecari din orice aeroport din lume, conform acreditarii I.A.T.A., la tarife speciale – negociate cu companiile aeriene.

- dispunem de un modul de rezervare automat, la adresa www.rezervariavion.ro

Servicii complete pentru calatorii de afaceri

- rezervari cazare in hoteluri din marile orase ale lumii, rent-a-car, transferuri, utilizând 6 sisteme internationale de rezervare on line

- asigurari medicale, de bagaje, carte verde si orice tip de asigurari

Rezervari vacante in intreaga lume

Pentru vacante externe, Crin Travel, ofera vacante pentru o multitudine de destinatii externe. Rezervările se fac on line, la www.crin-travel.ro sau în cadrul agenţiilor noastre.

2. Marea Britanie

2.1 Prezentare generala

Numele oficial al Marii Britanii este Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. Este situata in Europa de Vest. Vecinii sai sunt: Oceanul Atlantic, Marea Nordului, Marea Manecii, Marea Irlandei, Irlanda (483km). Marea Britanie are o suprafata de 244 110 kmp

(locul 12).

Tara include insula Marea Britanie, NE din insula Irlanda si o multime de insule si insulate. Insula Marea Britanie, despartita de continentul eruropean prin stramtoarea Doner/Pas de Calais, este cea mai extinsa (217 800kmp) si se desfasoara pe o lungime de circa 900 km si o latime variind intre 70 si 500km; niciun punct din interior nu se afla la o distanta mai mare de 120 km de mare. Poate fi separata, printr-o linie imaginara ce uneste orasele Newcastle (din NE) si Exeter (din SV), in doua regiuni distincte: una mai calda (muntoasa), in NV, si alta joasa(campii si dealuri), in SE.

Muntii, puternic erodati, se prezinta sub forma unor lanturi orientate, in general, SV – NE: Grampian Mountains (varful Ben Nevis 1343 m), in Scotia, Cheviot sau Cheviot Hills (altitudine maxima 816 m in varful Cheviot), Pennine Chain, singurul lant muntos (circa 400 km lungime) orientat N – S, transformat de eroziune in platouri (250 – 600 m altitudine, 893 m altitudine maxima in varful Cross Fel), Cumbrian Mountains (Scafell Pike 978 m), in Anglia, Cambrian Mountains (Muntele Snowdon 1085 m), in Wales/Tara Galilor. In S si E Angliei se desfasoara o campie sedimentara, un relief neuniform, strabatuta de mai multe siruri de cueste, intre care Cotswold Hills (326 m altitudine) si Chiltern Hilss (255 m altitudine maxima). Relieful Iralandei de N consta dintr-o depresiune inconjurata de masive muntoase granitice scunde, modelate de glaciatiunea cuaternara.

Datorita influentei curenrului cald Gulf Stream, climatul este temperat-oceanic, caracterizat prin ierni blande si precipitatii, in general, bogate (cu exceptia SE Angliei).

Numeroase rauri (Severn, Tamisa, Trent), de regula scurte, si lacuri (Loch Ness, Loch Lomond).

Vegetatia naturala este dominanta de pasuni, padurile (indeosebi foioase) ocupand suprafete restranse (mai putin de 1/10 din suprafata Marii Britanii). Fauna saraca in specii de mamifere, dar bogata in pasari si pesti. Numeroase zone ocrotite, inclusive parcuri nationale.

Turismul ocupa un loc important, Regatul Unit fiind a sasea destinatie turistica din lume ca popularitate, cu 24 milioane de turisti pe an.

2.2 Potentialul turistic

Marea Britanie este una dintre tarile atipice pentru turistul european. Nu are o clima potrivita sezonului de vara, cu plaja si distractie, in ciuda statutului sau de insula, nu are munti renumiti, cu partii celebre. Cu toate acestea, Regatul Unit al Marii Britanii este unul dintre cele mai fascinante locuri de vizitat pentru cultura sa, pentru arhitectura valoroasa atat de bine conservata, pentru traditiile si farmecul unor locuri unice in lume si atat de aproape de noi.

Fara indoiala, cel care alege sa-si petreaca vacanta in Anglia sau in celelalte tari din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord este un om cultivat, unul care stie sa aprecieze mai degraba istoria si cultura unui loc decat densitatea de cluburi si numarul de ore de soare petrecute pe plaja. Si asta pentru ca Marea Britanie nu se poate lauda cu statiuni aglomerate de vara, acesta fiind si motivul pentru care majoritatea britanicilor migreaza in sezonul cald catre Spania sau Portugalia. Perioada cea mai potrivita pentru o calatorie in regat este de primavara pana toamna, vremea fiind in aceste luni mai putin rece si cu sanse scazute de ploaie. In acelasi timp, iulie si august sunt lunile cele mai aglomerate, astfel ca este bine ca programarea sejurului sa tina cont si de acest aspect.

Anglia

Tara in jurul careia graviteaza intreg regatul britanic (din care mai fac parte Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord) este cu siguranta si cea mai potrivita pentru un sejur prelungit. Capitala Londra merita cel putin 4-5 zile, numarul obiectivelor care trebuie vizitate fiind urias. Cel mai populat oras din Uniunea Europeana are aproape 8 milioane de locuitori, o paleta extrem de diversa de religii, culturi si limbi vorbite, acest amestec fiind evident aproape la fiecare colt de strada. Cele cinci aeroporturi si portul au transformat in acelasi timp orasul in cel mai important nod de legatura intre continente, Heathrow, aeroportul principal, inregistrand cel mai mare numar de pasageri din lume.

Pentru turisti, exista o lista scurta si obligatorie de obiective, de pe care nu lipsesc Parlamentul, Tower Bridge, Turnul Londrei, Westminster Abbey si Buckingham Palace, dar si mai recent construita London Eye - Roata Mileniului, intrata rapid in patrimoniul turistic al orasului. Dincolo de acestea, orice ghid turistic pune la dispozitie o lista suplimentara de locuri ce pot fi vizitate, British Museum si National Gallery aflandu-se pe primele locuri. Si pentru ca Anglia fara parcuri si gradini nu exista, Londra se poate lauda ca peste 30% din suprafata orasului este constituita din spatii verzi, mai multe decat in orice alt oras al lumii.

Daca timpul si banii nu sunt o problema, excursia in Anglia nu trebuie sa se limiteze la Londra. Si asta pentru simplul motiv ca spiritul englezesc se regaseste mai bine in localitatile mici, in care tumultul civilizatiilor nu a patruns inca atat de intens. In afara excursiilor organizate, orice calatorie se poate face atat cu trenul, existand o retea foarte bine pusa la punct, cat si cu autobuzul. Pot fi inchiriate autoturisme, insa volanul pe partea dreapta si circulatia pe partea stanga pot reprezenta o piedica serioasa pentru un turist strain. Unul dintre orasele ce merita cu adevarat sa fie vizitate este Cambridge, gazda a celebrei Universitati, un veritabil oras-muzeu al arhitecturii medievale, fiind in acelasi timp inconjurat de o salba de orasele si sate fermecatoare. Peisajele specifice Angliei isi gasesc cel mai bine reprezentarea in Lake District, cel mai mare parc national, situat in nordul tarii. Combinatia dintre atmosfera dramatica a muntilor Cumbrian si cele 69 de lacuri este fara indoiala una care merita sa fie vazuta. Stonehenge, misteriosul si in acelasi timp celebrul monument preistoric, aflat in campiile Salisbury din tinutul Wiltshire, este si el un „must“ (ca sa folosim o expresie tipic englezeasca) pentru orice turist. Dincolo de neelucidata origine a formatiunii de pietre, datata de specialisti in neolitic, exactitatea cu care monumentul marcheaza anumite momente astrale este impresionanta. Parcul Alton Towers si Castelul Windsor, cel mai mare castel locuit din lume, sunt, de asemenea, locuri potrivite pentru vizitat.

Preview document

Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 1
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 2
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 3
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 4
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 5
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 6
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 7
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 8
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 9
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 10
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 11
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 12
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 13
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 14
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 15
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 16
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 17
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 18
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 19
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 20
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 21
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 22
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 23
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 24
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 25
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 26
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 27
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 28
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 29
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 30
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 31
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 32
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 33
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 34
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 35
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 36
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 37
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 38
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 39
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 40
Circuite turistice în Marea Britanie și Republica Irlandeză - Pagina 41

Conținut arhivă zip

  • Circuite Turistice in Marea Britanie si Republica Irlandeza.doc

Ai nevoie de altceva?